ΓΝΩΜΕΣ

Μια… παραγοντική αχτίδα φωτός!

Μια… παραγοντική αχτίδα φωτός!

Χρόνια είχαμε να δούμε αποφασιστικό πρόεδρο αλλά και να ακούσουμε δηλώσεις τόσο σοβαρές και ξεκάθαρες όσο αυτές του «νεοεισελθόντα» στα βολεϊκά δρώμενα προέδρου του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, Αντώνη Τσαλόπουλου!

Κινήσεις και δηλώσεις που επαναφέρουν και «χτίζουν» τον ΠΑΟΚ όπως έπρεπε να (είχε) βαδίσει μετά την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του. Ένα προφίλ που συμβαδίζει απόλυτα με τη νοοτροπία, τη βολεϊκή κουλτούρα και την κοσμοθεωρία του προπονητή, Γιάννη Καλμαζίδη.

Αξίζει να σταθεί κάποιος σε σημεία της πρόσφατης συνέντευξής του, τα οποία δείχνουν όχι μόνο την πυγμή του αλλά φανερώνουν και την προσωπικότητά του, καθότι –χωρίς η υπογράφουσα να τον έχει γνωρίσει προσωπικά- δεν μπορεί να παραβλέψει τη σπανιότητα τέτοιων σοβαρών τοποθετήσεων από προέδρους και διοικήσεις στο βόλεϊ!

Ο σεβασμός…

«Οι αθλητές (σ.σ Λι-Γιαμπλόνσκι) δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στη Σύρο. Και αυτό γιατί εμείς σε αντίθεση με την ΕΣΑΠ σεβόμαστε τους αθλητές…»: Το γεγονός και μόνο ότι είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε και να ακούσουμε μια ομάδα-μέλος της Λίγκας να ορθώνει ανάστημα και να υποστηρίζει με σθένος τη θέση της αποτελεί είδηση! Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ φέρει βαρέως την αντιμετώπιση της ΕΣΑΠ και με εύσχημο τρόπο κάθε φορά το υπενθυμίζει.

Το καθήκον…

«Η διοίκηση έκανε το καθήκον της και εκπλήρωσε την επιθυμία του προπονητή»: Αυτή θα ήταν η ιδεατή ατάκα για κάθε επαγγελματία προπονητή που θέλει τη διοίκηση δίπλα του ουσιαστικά και όχι με λόγια. Πλέον, το αγωνιστικό κομμάτι ανήκει στην ομάδα και το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτή.

Οι συνεργάτες…

«Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στην ομάδα που με τις κατάλληλες εντολές μπορούν να τρέξουν τα θέματα»: Ενας πρόεδρος που δείχνει και το παραδέχεται δημοσίως πως εμπιστεύεται τους συνεργάτες του, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι το αγωνιστικό κομμάτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το οργανωτικό-εξωαγωνιστικό.

Η στήριξη…

«Εμείς σαν διοίκηση κάναμε το καθήκον μας. Τώρα πρέπει και οι φίλαθλοι να μας στηρίξουν»: Ακόμα μια πάσα του προέδρου του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, καθότι καλό το αγωνιστικό αλλά η στήριξη του κόσμου είναι πάντα αυτή που δίνει δύναμη στις ομάδες. Αγωνιστική ώθηση αλλά και… οικονομική ώθηση προκειμένου η ομάδα να μείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ευρωπαϊκή γνώση και ακαδημίες

«…σαν διοίκηση πήραμε εμπειρίες. Στο τελευταίο ταξίδι που πήγαμε στο Τρέντο συζητήσαμε με τον τεχνικό διευθυντή της Ιταλικής ομάδας και θα τον φιλοξενήσουμε κάποιες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Θα πάρουμε εμπειρίες και ιδέες τις οποίες θα κάνουμε πράξεις τη νέα χρονιά. Ήδη στα άμεσα σχέδια μας είναι να δώσουμε ζωντάνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ που έχουν μείνει λίγο πίσω»: Ας θυμηθούμε τον τελευταίο πρόεδρο ή έστω παράγοντα που πήγε στο εξωτερικό για να μάθει, να ρωτήσει, να φέρει ιδέες με βάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκεί όπου το βόλεϊ συνηθίζει να είναι γιορτή σε κάθε αγωνιστική ανεξαρτήτου αντιπάλου και αποτελέσματος! Ή καλύτερα ας μην θυμηθούμε… γιατί θα κλάψουμε.

Όσο για το θέμα των ακαδημιών, θα έπρεπε να είναι η βάση του αθλήματος και το «κλειδί» για κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της αλλά δεν είναι επί της παρούσης να επεκταθούμε σε αυτό το κομμάτι στις (ημι)επαγγελματικές ομάδες της Α1.

ΥΓ. Αν πιστεύει και εφαρμόσει τα μισά από αυτά ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, τότε υπάρχει ελπίδα για νέους παράγοντες με όραμα στο άθλημα γιατί το όραμα δυστυχώς δεν υπάρχει.

ΥΓ1. Οι προσθήκες δεν κάνουν τον ΠΑΟΚ φαβορί για το repeat αλλά του δίνουν τον «αέρα» να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση.

ΥΓ2. Τα φετινά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα των ομάδων είναι σε μεγάλο βαθμό και απόρροια της έλλειψης στόχων των ομάδων.

ΥΓ3. Εδώ στο Volleyplanet χαιρόμαστε που επιλέξαμε να στηρίξουμε το άθλημα με τη δημιουργία αυτής της γωνιάς. Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά στις εφημερίδες το βόλεϊ παίζει σε… βούλα και σε λίγο τα νέα θα τα μαθαίνουμε με περιστέρι! Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...