ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Με το μυαλό για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό

Με το μυαλό για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό
Ένα κουβάρι οι παίκτες της Εθνικής πανηγύρισαν την 3η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι το μεγάλοι στοίχημα του καλοκαιριού είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό.
«Η ελληνική ψυχή μίλησε. Οι Έλληνες δεν τα παρατάνε πολλά και αυτό φάνηκε και στο σημερινό παιχνίδι. Μπορεί να πήγα εγώ στο σέρβις στο 10-9 του πέμπτου σετ και το ματς να γύρισε αλλά ήταν συνολική δουλειά. Χαίρομαι που ήρθε έτσι το μετάλλιο. Είναι σημαντικό για το σύνολο της Εθνικής ομάδας αυτό το μετάλλιο. Ξέρουμε ότι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Τώρα πρέπει να πάρουμε την πρόκριση στο ευρωπαϊκό» τόνισε ο Γιάννης Τακουρίδης.
Ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας είπε: «Είναι τόσο που λέγαμε τόσο καιρό. Είναι αυτή η σπίθα που χρειαζόμασταν για να μπούμε στο δρόμο των επιτυχιών. Αυτό το μετάλλιο θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Είναι ο πρώτος μου τίτλος με την Εθνική ομάδα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είχαμε θέληση και πάθος και πήραμε το χάλκινο μετάλλιο σε μια διοργάνωση όπου μετέχουν πολύ καλές ομάδες. Τώρα ξεκινάει η προσπάθεια που είχαμε υποσχεθεί αφήνοντας πίσω μας τις πίκρες των τελευταίων ετών. Χωρίς τραυματισμούς μέση Ιουλίου θα συγκεντρωθούμε και πάλι για να προετοιμαστούμε για τον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
Βραχνιασμένος αλλά χαμογελαστός και ικανοποιημένος ήταν ο Ντίμα Φιλίποφ «Τι να σας πω; Μετάλλιο ρε!!!» είπε αρχικά και συνέχισε: «Δεν θυμάμαι από πότε έχει να πάρει μετάλλιο η Εθνική. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που την αξίζαμε. Μίλησε στο τέλος η Ελληνική καρδιά».
Τέλος, ο Παναγιώτης Πελεκούδας ανέφερε: «Αυτό το μετάλλιο είναι η αρχή για να επιστρέψουμε την Εθνική στο δρόμο των επιτυχιών. Είναι το πρώτο βήμα της μεγάλης διαδρομής για την πρόκρισή μας στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το πιστεύαμε και τα καταφέραμε. Είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας μέχρι τον τελευταίο πόντο. Αυτό θα κάνουμε και στο ευρωπαϊκό».