ΔΙΕΘΝΗ

Μιχαϊλοβιτς: “Προτιμώ Πιατσέντσα, Τρεντίνο ή Ολυμπιακό”

Μιχαϊλοβιτς: “Προτιμώ Πιατσέντσα, Τρεντίνο ή Ολυμπιακό”

Τον προβιβασμό της Raison Laimu από το Τσάλεντζ Καπ στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας της νέας χρονιάς αποφάσισε η CEV και αυτόματα πλέον η ομάδα του “δικού μας” Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς μπαίνει στις υποψήφιες αντίπαλες ομάδες που μπορεί να πέσει στον Ολυμπιακό κατά την αυριανή κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Βάρνα.

Οι “ακυρώσεις” συμμετοχών αρκετών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις- μεταξύ αυτών και του Φοίνικα Σύρου- ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τις τελευταίες ημέρες να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των συμμετοχών στο Τσάλεντζ Καπ και Κύπελλο Συνομοσπονδίας.

Έτσι μια από τις… “ευνοούμενες” ομάδες ήταν και η Φινλανδική Raison Laimu του Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς η οποία θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Κάτι που σημαίνει πως η ιστορικότερη ομάδα της Φινλανδίας που την επόμενη σεζόν συμπληρώνει 60χρόνια ζωής είναι εν δυνάμει υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού. Κάτι που ευχήθηκε και ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Ο Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς που βρίσκεται από πέρσι στο τιμόνι της Raison Laimu και φέτος ανανέωσε την συνεργασία τους αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας του τόνισε “Εμείς ξέραμε πως θα ήμασταν στο Τσάλεντζ Καπ και αυτό ήταν μεγάλη υπόθεση για εμάς γιατί φέτος έχουμε μια αρκετά νεανική ομάδα. Φέτος στο ρόστερ και την 16αδα πήρα 5-6 άτομα από την εφηβική ομάδα εκ των οποίων δύο παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στην παιδική ομάδα.

Κάνουμε μια τεράστια ανανέωση για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια βάση για τα επόμενα χρόνια” και συμπλήρωσε για την αυριανή κλήρωση “Τώρα στο Cev Cup τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Εμείς την φετινή χρονιά την βλέπουμε ως χρονιά όπου θα δώσουμε ευκαιρία στα νέα παιδιά και έτσι θα είναι. Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και τα άλλα, όσο αυτά τα παιδιά που έχουν τεράστιο ταλέντο να έχουν χρόνο συμμετοχής και να παίζουν.

Για αυτό και εγώ θα προτιμούσα αύριο να έχω μια κλήρωση όπου τα παιδιά θα εντυπωσιαστούν και να δούνε μια οργανωμένη ομάδα. Να παίξουμε πχ με μια Πιατσέντσα, Τρεντίνο ή Ολυμπιακό. Να δούνε τα παιδιά μεγάλα ονόματα αθλητών και αν είναι για αυτούς μια μεγάλη εμπειρία. Να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα παίζοντας δύο παιχνίδια με μεγάλη ομάδα”.