ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μηνούδης : “Να μην εγκρίνει η ΕΟΠΕ την προκήρυξη της ΕΣΑΠ”

Μηνούδης : “Να μην εγκρίνει η ΕΟΠΕ την προκήρυξη της ΕΣΑΠ”

Κάλεσμα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Καραμπέτσο να μην υπογράψει την μονομερή απόφαση της ΕΣΑΠ για 7 κοινοτικούς έκανε μέσω δηλώσεών του στον ART FM  90.6 ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν δεν βρεθεί λύση να υπάρξουν δυναμικότερες κινήσεις από πλευράς παικτών…

Η αντίδραση του ΠΑΣΑΠ στην απόφαση της ΕΣΑΠ ήταν άμεση καθώς έφεραν προ των ευθυνών της την διοργανώτρια αρχή τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ουσιαστικά αθέτηση της συμφωνίας του 2010.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης, μιλώντας στον ART FM 90.6 για το θέμα των ξένων τόνισε πως θα πιέσει προς την πλευρά της Ομοσπονδίας προκειμένου να μην αποδεχθεί ως υπερκείμενη αρχή την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος αλλά παράλληλα θα ενημερώσει για όλα αυτά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ ανέφερε “Δεν είναι κάτι που μας αιφνιδίασε με την απόφαση αφού στον χώρο του βόλεϊ υπήρχε μια φημολογία, αλλά περιμέναμε πως στο τέλος θα επικρατούσε η λογική και ορθή πρακτική που προτάσσει πως τέτοιες αποφάσεις παίρνονται μετά από διαλογική συζήτηση, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν και δεν παίρνονται μονομερώς. Είναι κάτι που μας λυπεί. Οι προτάσεις συζητιούνται στα τραπέζια. Δεν αποφασίζονται και ανακοινώνονται στον Τύπο. Αυτή είναι η δική μου θέση και αυτό εμείς κάναμε. Έχουμε καταθέσει και στείλει τις προτάσεις μας για όλα τα θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της ανδρικής αμειβόμενης πετοσφαίρισης. Είναι θέμα που πρέπει να το δούμε συνολικά και όχι μεμονωμένα. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια οι αποφάσεις που παίρνονται, παίρνονται με μια πρόσκαιρη λογική διαχείρισης καταστάσεων και όχι έναν μακροπρόθεσμο στόχο.

Η απόφαση για τους 4 μη Έλληνες υπάρχει από το 2010. Υπάρχει Μνημόνιο συνεργασίας, το έχουμε δημοσιεύσει υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον κ. Ταρνατόρο, τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ Σάκη Ψάρρα, τον τότε πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και αφορούσε συγκεκριμένα πράγματα. Τώρα κάποιοι μονομερώς αποφάσισαν να το αλλάξουν.

Εμείς θα κινηθούμε και θα πιέσουμε προς την πλευρά της ΕΟΠΕ να μην εγκρίνει την συγκεκριμένη προκήρυξη, η οποία ουσιαστικά θίγει και την ίδια. Μην ξεχνάμε πως η Ομοσπονδία ήταν μέρος της συμφωνίας, άσχετα αν έχει αλλάξει ο πρόεδρος, και ασφαλώς θα κινηθούμε και προς τον κ. Βασιλειάδη όπου θα του γνωστοποιήσουμε όλες αυτές τις κινήσεις της Λίγκας για να παρέμβει με τον τρόπο που μπορεί”.

Συμφέροντα ομάδων

Όσον αφορά τον αριθμό 7 και πως προέκυψε αυτός ο Βασίλης Μηνούδης δήλωσε “Η ερώτηση είναι πολύ απλή… Γιατί όχι 8 ή 9, γιατί 4 ή 10. Θα έπρεπε ίσως να μας απαντήσει η ΕΣΑΠ από που προκύπτει αυτό το 7. Βάση ποιας μελέτης, ποιας αξιολόγησης προέκυψε αυτό το νούμερο. Μάλλον είναι ένα νούμερο που προέκυψε στην τύχη. Προφανώς τα συμφέροντα κάποιων ομάδων είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ξεκάθαρο. Έτσι αντιμετωπίζεται το βόλεϊ”

Εύχομαι να μην φθάσει η στιγμή…

Τέλος ο Βασίλης Μηνούδης σχολιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΑΠ σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι προτάσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δυναμικότερων κινητοποιήσεων όπως η αποχή…

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν φθάσουν ποτέ σε κάποιο lock out τόνισε “Ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις καμία κίνηση. Οι αθλητές θα αποφασίσουν για το πως θα αντιδράσουν. Ευελπιστώ να μην φθάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Εγώ θεωρώ πως ο πετυχημένος Σύνδεσμος Αθλητών είναι αυτός που καταφέρνει να κάνει τις συμφωνίες που θέλει χωρίς να φθάσει σε τέτοιου είδους ενέργειες. Μια τέτοια ενέργεια δεν είναι εύκολη, φέρνει σε δύσκολη θέση τους ίδιους τους αθλητές. Η επιδίωξή μας δεν είναι για κάτι τέτοιο, αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην έσχατη περίπτωση δεν θα την επικαλεστούμε ή δεν θα φθάσει κάποια στιγμή που θα γίνει και αυτό. Εύχομαι να μην είναι αυτή η χρονιά”.