Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μουνιόθ: «Βάλαμε τον Ολυμπιακό στη θέση που πάντα πρέπει να βρίσκεται»

Μουνιόθ: «Βάλαμε τον Ολυμπιακό στη θέση που πάντα πρέπει να βρίσκεται»

Ο δημιουργός της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού, Μουνιόθ Μπενίτεθ μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι αφού οι Πειραιώτες επέστρεψαν στο θρόνο τους αήττητοι “σκουπίζοντας” τον ΠΑΟΚ στους τελικούς.

Ο Ισπανός προπονητής, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε: «Ξέραμε από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ο πρώτος στόχος ήταν να φτάσουμε σε αυτή τη στιγμή, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να γιορτάσουμε βάζοντας τον Ολυμπιακό στη θέση που πρέπει να βρίσκεται πάντα. Πετύχαμε πολλά σημαντικά πράγματα στη διάρκεια της σεζόν, όπως το ότι φτάσαμε στον τελικό του Challenge Cup γεγονός που είναι μεγάλο βήμα για το σύλλογο στην Ευρώπη. Είχαμε και δυσκολίες αλλά τις ξεπεράσαμε.

Οι παίκτες κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν και θέλω να τους συγχαρώ για τη δουλειά που έκαναν και όλο το επιτελείο για την εξαιρετική δουλειά και το σύλλογο για όλη την οργάνωση. Μας υποστήριξαν όλοι στη διάρκεια της σεζόν και στις καλές και στις κακές στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό για ένα μεγάλο κλαμπ να αντιλαμβάνεται αυτές τις καταστάσεις. Αφιερώνω τον τίτλο στην οικογένεια μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου γιατί υπέφεραν πολλές φορές χωρίς τον πατέρα τους και είχαν δύσκολες στιγμές. Επίσης στους φιλάθλους μας και να τους συγχαρώ για την φανταστική υποστήριξη τους».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Φαμπιάν Ντρίζγκα είπε: «Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πάντα οι στόχοι είναι υψηλοί. Υπήρχε πίεση και σίγουρα τώρα που τα καταφέραμε υπάρχει ανακούφιση. Ο σύλλογος είχε να κατακτήσει τον τίτλο για τρία χρόνια και είχαμε αποστολή από την αρχή της σεζόν να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή. Αφιερώνω τον τίτλο στην γυναίκα μου και στην κόρη μου».

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει για το ποιος είναιπρωταθλητής. Συγχαρητήρια σε όλους και είμαι περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας και συνέβαλα σε αυτή την επιτυχία. Νομίζω πως η σεζόν είναι απόλυτα επιτυχημένη. Δείξαμε την ποιότητα που είχαμε όταν πριν δύο εβδομάδες μετά την απώλεια του κυπέλλου, πολλοί μας αμφισβήτησαν. Το αφιερώνω στην μητέρα μου γιατί πέρασε δύσκολα αυτό τον μήνα και ήθελα να την κάνω περήφανη».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργος Στεφάνου δήλωσε: «Επετεύχθη ένας πολυπόθητος στόχος. Τα προηγούμενα τρία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά και ήμουν ενοχλημένος. Το απόλαυσα πολύ το φετινό πρωτάθλημα, τόσο για εμένα όσο και για τον σύλλογο. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας που επέστρεψε στην κορυφή. Θεωρώ πως η σεζόν είναι άκρως επιτυχημένη. Η απώλεια του κυπέλλου δεν ευχαρίστησε κανέναν, αλλά βοήθησε να προετοιμαστούμε για τους τελικούς. Το ότι πήραμε τον τίτλο με 3-0 δείχνει την αποφασιστηκότητα που είχαμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».