Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μουστακίδης : «Όλα ανοικτά για το μέλλον»

Μουστακίδης : «Όλα ανοικτά για το μέλλον»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης άφησε ο Σάκης Μουστακίδης στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκπομπή «Πάμε γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης. Ο τεχνικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έκανε τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, δήλωσε «ψυχικά κουρασμένος» και αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που κλήθηκε φέτος να αντιμετωπίσει.

Η χρονιά για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έκλεισε νικηφόρα και με την παραμονή της ομάδας στην Volleyleague για μια ακόμη σεζόν. Μια σεζόν που ξεκίνησε δύσκολο και ολοκληρώθηκε δύσκολα για τους Θρακιώτες που είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα.

Ο Σάκης Μουστακίδης ήταν ο κεντρικός καλεσμένος της εκπομπής «Πάμε γήπεδο» που παρουσιάζουν στη Δέλτα Τηλεόραση οι Γιώργος Πανταζίδηςκ και Κοσμάς Πανταζής, όπου μίλησε για όλα και για όλους και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όσον αφορά το μέλλον του στην ομάδα.

Εκεί όπου ο έμπειρος τεχνικός άφησε για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να σταματήσει από την ομάδα καθώς όπως τόνισε «η ψυχική κούραση είναι αυτή που σκοτώνει».

Αναφερόμενος στην φετινή χρονιά ο Σάκης Μουστακίδης αφού υπογράμμισε πως ήταν μια δύσκολη σεζόν συμπλήρωσε «Φέτος παίξαμε Play-out γιατί το σύσημα δεν ήταν σωστό. Τερματίσαμε με 11 βαθμούς διαφορά με την Κομοτηνή που έκανε μονο μια νίκη και είχε δύο ταϊ-μπρεϊκ. Αν υπήρχαν τα περσινά και προπέρσινα συστήματα θα έπρεπε να είχε πέσει αμέσως. Εμείς μπήκαμε στα play-out με 16 βαθμούς όταν η ΑΕΚ τερμάτισε με 17. Για έναν βαθμό ή μια νίκη έστω με 3-2 θα παίζαμε στα play-off. Ήμασταν παρα πολύ κοντά η 8η και η 9η θέση. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Προς Θεού. Πιστεύαμε στην ομάδα και στους παίκτες και δεν πιστεύαμε πως θα μπούμε στα Play-out, αλλά τελικά οδηγηθήκαμε σε αυτά γιατί δεν φανήκαμε δυνατοί και δεν πήραμε κάποια παιχνίδια ιδίως εδώ στην έδρα μας».

Αναφορικά με τα προβλήματα ο τεχνικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τόνισε «Τον Κοντοστάθη τον ψάχναμε, δυο προπονησεις έκανε την εβδομάδα, για προσωπικά του προβλήματα. Ξέρετε τι είναι ο βασικός σου λίμπερο να είναι εξαφανισμένος; Οι κεντρικοί είχαν προβλήματα, και ο Κάσανδρος (Στιγκας) και ο Πέτερ (Τουράνιανιν). Τον τελευταίο ενάμισι μήνα ο Μπενγκολέα είχε προβλήματα με τα γόνατα. Δεν ειχαμε 12αδα στη προπονηση, δεν ειχαμε δευτερο διαγώνιο. Υπήρχε δυσαρέσκεια με τις πληρωμες. Έβλεπα παίκτες στην προπόνηση να μην τα δίνουν όλα. Παίκτης ερχόταν και έκανε προπόνηση με τις τσέπες στις φόρμες απέξω. Φετος έβαλα πολύ νερό στο κρασί μου για να υπάρξει αυτή η ομάδα. Όταν βλέπεις αθλητή να μην εχει διαθεση στην προπόνηση, πρεπει να πας με τα νερά του. Να πας πισω τις δικες σου αξίες. Δεν είναι ευκολες αυτές οι κατστάσεις. Εχω ξυπνήσει στις τρεις τα χαράματα. Οι παίκτες μας ήτα άπειροι, έπρεπε να τους προετοιμάζουμε και ψυχολογικά, όχι μόνο σωματικά. να τους διαχειριστείς.Το να διαλύσεις είναι εύκολο. Το να το συγκρατήσεις είναι το δύσκολο. Αλλά και αυτό που τελικά σε κουράζει ψυχικά σε βάθος χρόνου».

Όσο για τον ίδιο και το μέλλον του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο Σάκης Μουστακίδης τόνισε χαρακτηριστικά «Όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον. Να παραμείνω, να σταματήσω, να παω σε άλλη ομαδα, να ασχοληθω με τις ακαδημιες. Πρέπει να ξεκουραστω και να κανω δευτερες και τριτες σκεψεις. Ξέρετε, υπάρχει σωματική κουραση αλλά υπάρχει και ψυχική κουραση. Και η ψυχική κούραση είναι αυτή που σε σκοτώνει».

Την ίδια ώρα όμως ο τεχνικός των «κυανολεύκων» κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, ζητώντας καλύτερη οργάνωση προκειμένου ο Εθνικός να βρίσκεται στην πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

«Ο Εθνικός ξεκινά κάθε χρόνο έχοντας και ουρά, τα προβλήματα από το παρελθόν. Γιατί δεν ρωτάτε την διοίκηση τους υπευθυνους τι χρεη εχει η ομαδα πριν 7 χρονια και τι τωρα; Ένας προπονητής δεν ξέρει τα πάντα. Αν ειχε λιγο καλυτερη οργανωση η ομάδα και την φροντιζαν οι φορεις λιγο περισσοτερο, όπως τη Συρο, θα μπορούσε κάθε χρόνο να είναι μέσα στην εξάδα…» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάκης Μουστακίδης.