Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μουστακίδης : «Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα play-out»

Μουστακίδης : «Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα play-out»

Ανακουφισμένος από την ολοκλήρωση της χρονιάς και την παραμονή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε ο τεχνικός των Θρακιωτών Σάκης Μουστακίδης που μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε στο πρωτάθλημα και ευχήθηκε οι Εθνικές μας ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους και οι “κυανόλευκοι” του Έβρου να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η χρονιά για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες, ωστόσο οι Θρακιώτες κατάφεραν να κρατήσουν “στεγανά” και στο τέλος να πετύχουν τον στόχο της παραμονής.

Ο Σάκης Μουστακίδης με αφορμή τις επιλογές του για τους κορυφαίους της σεζόν μίλησε για την πορεία της ομάδας, τις δύσκολες στιγμές, αλλά και την κορυφαία στιγμή που είχε με την ομάδα στην φετινή Volleyleague.

Για τον στόχο και την επιλογή του προπονητή που «δεν θέλει να έχει αντίπαλο»:«Καταφέραμε να διατηρήσουμε την ομάδα στην κατηγορία κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστώ τους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τις περιπέτειες των πλέι άουτ εάν είχαμε τακτοποιήσει νωρίτερα τις εκκρεμότητες που είχαμε. Οι αγώνες που δώσαμε με τον ΠΑΟΚ μας δυσκόλεψαν και γι αυτό προτείνω τον Ντανιέλε Ρίτσι ως τον προπονητή που δεν θέλω να έχω αντίπαλο».

Το fair play της σεζόν 2017-18: «Στον κρίσιμο αγώνα που δίναμε με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι άουτ ο κεντρικός Ντρέικ Σιλμπερνάγκελ σήκωσε το χέρι του και παραδέχτηκε ένα δύσκολο μπλοκ άουτ διευκολύνοντας την ομαλή ροή του αγώνα».

Η πιο δύσκολη στιγμή: «Η αποχώρηση του Νίκου Παλέντζα από την ομάδα επτά ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Ήταν κάτι που κόστισε στην ομάδα και έφερε αλυσιδωτά ζητήματα».

Η κορυφαία στιγμή: «Η πρώτη νίκη που κάναμε επί της Νίκης στο Αιγίνιο για τα πλέι άουτ με σκορ 3-0. Εκεί κάναμε τη διαφορά και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε την παραμονή μας».

Η ευχή για τη σεζόν 2018-19: «Εύχομαι οι Εθνικές ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους και να έχουμε ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα. Κυρίως εύχομαι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να έχει καλύτερο μέλλον σχεδιάζοντας από σήμερα τη νέα σεζόν».

Οι επιλογές του Μουστακίδη για τους Κορυφαίους

Πασαδόρος: Ματίας Βάλκιερς (ΠΑΟΚ)
Διαγώνιος: Νικολάι Ουτσίκοφ (ΠΑΟΚ)
Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ) / Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Κεντρικοί: Λουίς ντα Σίλβα Σάντος Πεντράο (Ηρακλής Χαλκίδας) / Μάρκους Μπέμπε (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Λίμπερο: Θεολόγος Δαρίδης (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Κ20: Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)
Προπονητής: Ντανιέλε Ρίτσι (ΠΑΟΚ)