Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

MVP η Χουντίμα

MVP η Χουντίμα

Η Βερόνικα Χουντίμα του Άρη αναδείχθηκε MVP της 20η αγωνιστικής καθώς η 20χρονη Γαλλοαλγερινή έχοντας 30 πόντους κόντρα στον Ηλυσιακό οδήγησε τις «κιτρινόμαυρες» στο τρίποντο…

Η Χουντίμα με 30 πόντους (25/63 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 39% υπ.) ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να δει κανείς στη νίκη του Άρη επί του Ηλυσιακού κατά την 20η αγωνισττική. Μια εμφάνιση που χάρισε στις «κιτρινόμαυρες» στη νίκη με 3-1 σετ στην Αθήνα και στην ίδια τον τίτλο της κορυφαίας της αγωνιστικής.

Έτσι έγινε η δεύτερη αθλήτρια του Άρη που τη φετινή σεζόν αναδεικνύεται MVP, μετά την Μαντλέιν Μοντάνιο που κατέκτησε την ατομική διάκριση την 1η αγωνιστική. Παράλληλα είναι η δεύτερη φορά που η Χουντιμά βγαίνει MVP με τον Άρη, καθώς πρώτη ήταν τη σεζόν 2017-18 στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου.

Η Βερόνικα Χουντιμά γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1988 και αγωνίζεται στον Άρη για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Χουντίμα : «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη»

Η 20χρονη Γαλλοαλγερινή ακραία του Άρη αναφερόμενη στην ανάδειξή της ως MVP τόνισε «Χαίρομαι που είναι το δεύτερο βραβείο MVP που κατακτώ στην Ελλάδα και με τον Άρη. Αυτό δείχνει ότι κάτι προσφέρω και εγώ. Το βραβείο του MVP έρχεται μέσα από ολόκληρη την ομάδα και του προπονητικού επιτελείου, οπότε το βραβείο ανήκει σε αυτούς».

Για τη φετινή σεζόν και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ότι θα βρισκόμασταν εκτός πλέι-οφ. Η σεζόν είναι δύσκολη. Βέβαια, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και θα προσπαθήσουμε μέχρι το φινάλε να είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούμε, όμως δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Το πρωτάθλημα κάθε χρόνο είναι και καλύτερο και πιστεύω πως θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Παίζουν αθλήτριες υψηλού επίπεδου και αυτό είναι πολύ σημαντικό στη προβολή του αθλήματος στην Ελλάδα».

Για την Εθνική Γαλλίας και το Euro: «Μετά από αρκετά χρόνια, επικοινώνησαν φέτος μαζί μου από τη γαλλική ομοσπονδία. Φυσικά και στόχος μου είναι να φορέσω ξανά τη φανέλα της Γαλλίας. Ποια αθλήτρια δεν θα ήθελε να συμμετέχει με την χώρα της σε μεγάλες διοργανώσεις; Ξέρω πως στο Ευρωπαϊκό η Γαλλία έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα και ελπίζω να είμαι παρούσα, καθώς μπορώ να βοηθήσω και στο σκάουτινγκ της ελληνικής ομάδας».

Όλες οι MVP της σεζόν 2018-19

1η αγωνιστική: Μαντλέιν Μοντάνιο (ΑΣ Άρης)
2η αγωνιστική: Μελίνα Εμμανουηλίδου (ΑΟ Θήρας)
3η αγωνιστική: Όλγα Βεργίδου (Πανναξιακός ΑΟΝ)
4η αγωνιστική: Σέλλεϊ Ράε Άντερσον (ΑΟΦ Πορφύρας)
5η αγωνιστική: Φρανστίλ Στεντίλ (Πανναξιακός ΑΟΝ)
6η αγωνιστική: Εβίτα Ξηντάρα (ΑΣΠ Θέτις)
7η αγωνιστική: Μόνικα Πότοκαρ 
8η αγωνιστική: Φερονίκη Ζιώγα (ΑΣΠ Κόρινθος)
9η αγωνιστική: Ειρήνη Κοκκινάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
10η αγωνιστική: Σοφία Γκρέκα (ΑΟ Ηλυσιακός)
11η αγωνιστική: Σάσκια Χίπε (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
12η αγωνιστική: Ρίγκαν Ελίζαμπεθ Χουντ Σκοτ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
13η αγωνιστική: Αναστασία Γεωργιάδου (ΑΣΠ Θέτις)
14η αγωνιστική: Έλενα Τσβίγιοβιτς (ΑΣ Μακεδόνες) 
15η αγωνιστική: Έμιλυ Κωνσταντέλλου (ΑΟΦ Πορφύρας)

16η αγωνιστική: Μανωλίνα Κωνσταντίνου (ΑΣΠ Θέτις)
17η αγωνιστική: Άλκηστη Καραφουλίδου (ΑΟ Θήρας) 
18η αγωνιστική: Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

19η αγωνιστική: Αλεξάντρα Ριντ (Πανναξιακός ΑΟΝ)
20η αγωνιστική: Βερόνικα Χουντιμά (ΑΣ Άρης)
21η αγωνιστική:
22η αγωνιστική: