Α1 ΑΝΔΡΩΝ

MVP ο Σαλαφζούν

MVP ο Σαλαφζούν

Ο Ιρανός Φαρχάντ Σαλαφζούν αναδείχθηκε ο MVP της 8ης αγωνιστικής καθώς ο διεθνής Πέρσης πασαδόρος ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στη νίκη της με 3-2 επί του Φοίνικα Σύρου στην Ερμούπολη.

Πρόκειται για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ στο εφετινό πρωτάθλημα και την πρώτη στην ιστορία της στη Σύρο για την Volley League. Μάλιστα ο Φαρχάντ Σελαφζούν έσπασε όλο τα ρεκόρ αποτελεσματικότητας στην επίθεση σε σχέση με την υποδοχή που έπαιρνε από τους συμπαίκτες του. Ελαβε 33% υποδοχή με μόλις 16% άριστες και η ΑΕΚ έφτασε σε σημείο να έχει 61% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Επίσης πήρε και 6 πόντους με 2 επιτυχημένες επιθέσεις σε ισάριθμες προσπάθειες και 4 πόντους από μπλοκ.

Εείναι η 8η φορά που παίκτης της ΑΕΚ αναδεικνύεται MVP στο πρωτάθλημα και η δεύτερη στην εφετινή σεζόν μετά την διάκριση του Μάκη Κανέλλου την 3η αγωνιστική.

Ο Φαρχάντ Σαλαφζούν αγωνίζονταν στην Σάιπα και έκανε ντεμπούτο στην ΑΕΚ στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό πριν δύο αγωνιστικές.

Σαλαφζούν : «Ακόμη καλύτεροι απο αγώνα σε αγώνα»

Στις δηλώσεις του για την διάκριση του ως MVP της 8ης αγωνιστικής ο Πέρσης πασαδόρος δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενος που γιορτάζω με αυτή την διάκριση που είναι και η πρώτη μου στην Ελλάδα. Δεν το περίμενα και δεν γνώριζα πως υπήρχε αυτή η διάκριση. Την αφιερώνω στην ομάδα, σε όσους με εμπιστεύτηκαν και στην οικογένεια μου. Διαπίστωσα πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πολύ σκληρό και το έζησα στα δύο ματς που έχω δώσει κόντρα στον Παμβοχαϊκό και στον Φοίνικα. Χαίρομαι που βοήθησα να νικήσει η ΑΕΚ στη Σύρο. Εντυπωσιάστηκα πολύ από αυτό το νησί. Είναι από τα πιο ωραία μέρη που έχω επισκεφτεί και χαίρομαι που θα επιστρέψουμε σύντομα για το Λιγκ Καπ. Από αγώνα σε αγώνα θα παίζουμε καλύτερα γιατί το ρόστερ της ομάδας έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες», δήλωσε ο Ιρανός πσαδόρος της ΑΕΚ Φαρχάντ Σαλαφζούν.

Η DREAM TEAM 8HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

MVP ΒΙKOΣ COLA: Φαρχάντ Σαλαφζούν (Ιρανός Πασαδόρος – Α.Ε.Κ.)

Πασαδόρος: Ντίμα Φιλίποφ (Π.Α.Ο.Κ.)

Διαγώνιος: Νίκος Ζουπάνης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Ακραίοι: Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (Π.Α.Ο.Κ.), Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς (Α.Ε.Κ.)

Κεντρικοί: Παναγιώτης Πελεκούδας (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Γιάννης Τακουρίδης (Π.Α.Ο.Κ.)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19

1η αγωνιστική: Ιβάν Μαρκέζ (Βενεζουέλα) (Π.Α.Ο.Κ.)

2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος – Παναθηναϊκός Α.Ο.)

3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός – ΑΕΚ)

4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός – διαγώνιος – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

6η αγωνιστική: Άξελ Γιάκομπσεν (Δανός πασαδόρος – Παναθηναϊκός Α.Ο.)

7η αγωνιστική: Απόστολος Αρμενάκης (Διαγώνιος – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)

8η αγωνιστική: Φαρχάντ Σαλαφζούν (Ιρανός Πασαδόρος – Α.Ε.Κ.)