Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

MVP των… άσων η Νιέμερ

MVP των… άσων η Νιέμερ

Η Αμερικανίδα ακραία του Ολυμπιακού Στέφανι Νιέμερ αναδείχθηκε MVP της 8ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών καθώς με 26 πόντους ήταν η κορυφαία των “ερυθρόλευκων” στη νίκη τους με 3-0 επί του Μαρκόπουλου.

Η καλύτερη εμφάνιση της Νιέμερ στην Ελλάδα συνοδεύθηκε και με ατομική διάκριση καθώς Αμερικανίδα του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τον αγώνα κόντρα στο Μαρκόπουλο με 26 πόντους, εκ των οποίων οι 17 προήλθαν από άσσους (9/13 επ., 17 άσσοι, 50% υπ.).

Η Νιέμερ με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στον αγώνα με το Μαρκόπουλο, την μέχρι τώρα παρουσία της στον Ολυμπιακό, αλλά και την Ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας στο Τσάλεντζ Καπ.

Ενάντια στο Μαρκόπουλο πέτυχες 17 άσσους. Ήταν αυτό το καλύτερο σου παιχνίδι;

«Δεν πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι. Βέβαια το να πετυχαίνεις 17 άσσους σε ένα παιχνίδι, δεν είναι και το πιο… φυσιολογικό. Προσπαθώ όμως να μην μετράω μόνο τα στατιστικά. Σημαντικότερη είναι η ομαδική δουλειά που γίνεται στο γήπεδο με τις συμπαίκτριές μου. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση σε κάθε τομέα του παιχνιδιού μου. Έτυχε με το Μαρκόπουλο να βρεθώ σε καλή μέρα στο σερβίς και έτσι ήρθαν οι άσσοι».

Πως είναι το περιβάλλον στον Ολυμπιακό;

«Το διασκεδάζω πολύ. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία, είναι επαγγελματίες σε όλα και έχουν τον σεβασμό όλης της Ευρώπης. Αγαπάω τις συμπαίκτριές μου και η καθεμία σπρώχνει την άλλη στην προπόνηση».

Που αφιερώνεις το βραβείο της MVP;

«Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και ό,τι καλό γίνεται βγαίνει από την ομαδική δουλειά. Το βραβείο ανήκει και στις συμπαίκτριές μου και στην ομάδα για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου».

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα έχει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νέων ταλαντούχων αθλητριών και αν συνεχίσουν να βελτιώνονται ατομικά και ομαδικά, το πρωτάθλημα μόνο δυνατότερο μπορεί να γίνει».

Πέρυσι ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τον τελικό του Challenge Cup. Είναι εφικτός ο στόχος φέτος του τελικού και η κατάκτηση του τροπαίου;

«Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μερικές νέες αθλήτριες φέτος, μαζί και εγώ. Το Challenge Cup είναι μία καλή διοργάνωση και θα δείξει σε τι επίπεδο βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας. Θα αντιμετωπίσουμε νέους αντιπάλους και εύχομαι να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι να έχω θετικό αντίκτυπο για την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Θέλω να κάνω καλύτερες τις συμπαίκτριές που έχω δίπλα μου. Όταν το καταφέρνεις αυτό, η επιτυχία θα έρθει».