Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

MVP Ζιώγα: «Αξίζουμε να μείνουμε στην Α1»

MVP Ζιώγα: «Αξίζουμε να μείνουμε στην Α1»
Η Φερονίκη Ζιώγα του ΑΣΠ Κόρινθος είναι η MVP της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών.
Η 22χρονη διαγώνια με 22 πόντους (19/43 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) οδήγησε την ομάδα της στην πρώτη φετινή της νίκη, με 3-1 σετ επί του Πορφύρα. Μάλιστα, η Φερονίκη Ζιώγα είναι η πρώτη MVP στην ιστορία του συλλόγου από τη σεζόν 2017-18 που ο ΑΣΠ Κόρινθος ανέβηκε στην Volleyleague Γυναικών.
Στην πρώτη της σεζόν στη Volleyleague γυναικών και στο όγδοο παιχνίδι της με τη φανέλα της Κορίνθου, η Φερονίκη Ζιώγα παίρνει το βραβείο της MVP. Η 22χρονη διαγώνια με καταγωγή από τον Τύρναβο, με 22 πόντους (19/43 επ., 1 άσσο, 2 μπλοκ) οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-1 σετ, στο ντέρμπι παραμονής με τον Πορφύρα. Μία νίκη, που ήταν και η πρώτη εντός έδρας της Κορίνθου, στα δύο χρόνια που είναι στην μεγάλη κατηγορία.
«Στο παιχνίδι με τον Πορφύρα δείξαμε ότι μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία. Είχαμε αρκετό άγχος πριν τον αγώνα γιατί παιζόταν το μέλλον μας στην κατηγορία από αρκετά νωρίς. Στο γήπεδο καταφέραμε να δείξουμε ότι αξίζουμε να μείνουμε στην Α1. Βέβαια, αυτό το έχουμε δείξει μόνο κόντρα στον Άρη και στον Πορφύρα και χρωστάμε στους εαυτούς μας και άλλες καλές εμφανίσεις. Στην αρχή είχαμε απογοητεύσει τον κόσμο που πάντα μας στηρίζει και γεμίζει το γήπεδο. Παιχνίδι με παιχνίδι βγαίνει η δουλειά που έχουμε κάνει στις προπονήσεις και οι φίλαθλοι το καταλαβαίνουν αυτό» λέει αρχικά η Φερονίκη Ζιώγα.
Αφού εκπλήρωσε τον αρχικό της όνειρο να αγωνιστεί στην Volleyleague, βάζει νέους στόχους. «Προσωπικός μου στόχος ήταν να φθάσω στην Α1 και ελπίζω στο μέλλον να καταφέρω να βρεθώ στην Εθνική. Είναι το όνειρο της κάθε αθλήτριας που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά. Μέρα με την μέρα βελτιώνομαι, έτσι ώστε να φθάσω κάποια στιγμή να κάνω το παραπάνω βήμα».
Κλείνοντας, η Φερονίκη Ζιώγα αφιέρωσε την πρώτη της ατομική διάκριση στον σύλλογο που την εμπιστεύτηκε. «Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και χωρίς τις συμπαίκτριές μου που έχουμε πολύ καλές σχέσεις, δεν θα τα είχα καταφέρει και το βραβείο πάει σε αυτές. Επίσης στον προπονητή μας, Βαγγέλη Περόπουλο, στη διοίκηση που είναι κοντά μας αλλά και στους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή».