CHALLENGE CUP

Να συνεχίσει το… Tour(s) στην Ευρώπη

Να συνεχίσει το… Tour(s) στην Ευρώπη

Να συνεχίσει το ταξίδι του στο Τσάλεντζ Καπ θέλει ο Ολυμπιακός ο οποίος την Τετάρτη (18:00) υποδέχεται στο Ρέντη την Τουρ έχοντας στόχο να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τους 16 της διοργάνωσης…

Ο βαθμός δυσκολίας στο Τσάλεντζ Καπ ανεβαίνει πλέον για τους “ερυθρόλευκους” του Πειραιά καθώς μετά την Ινεγκόλ καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γαλλικής Τουρ.

Η νέα αντίπαλος του Ολυμπιακού έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή χρονιά όντας κάτοχος του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, αλλά και διψασμένη για νέα ευρωπαϊκή διάκριση στο Τσάλεντζ Καπ.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός βλέποντας μακριά θέλει να πάρει τη νίκη και το τρίποντο απέναντι στους “τρικολόρ” και να αποκτήσει το πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό της Γαλλίας.

Προβλήματα για τους Πειραιώτες δεν υπάρχουν και ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε για τον αγώνα με την Τουρ «Αύριο επιστρέφουμε για να παίξουμε στο Challenge Cup. Θα είναι ένα καλό και δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες της Τουρ έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια και την ποιότητα για να παίξουνε καλά. Για εμάς είναι σημαντικό παιχνίδι. Η ομάδα δουλεύει καλά και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε μπροστά στους φιλάθλους μας».

Οι αστέρες της Τουρ

Στην σύνθεση της Τουρ υπάρχει ο Λετονός Έρμανς Έγκλεσκαλνς ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, ενώ ξεχωρίζει η εμβληματική παρουσία του λίμπερο Ούμπερτ Ενό ο οποίος και θεωρείται από τα κορυφαία λίμπερο του παγκοσμίου βόλεϊ και μάλιστα ηγείται της Τουρ τα τελευταία 14 χρόνια ενώ το 2000 είχε κατακτήσει με την Παρί το κύπελλο Κυπελλούχων στα Ανω Λιόσια.

Απο εκεί και μετά το βαρύ πυροβολικό της ομάδας είναι ο Ζίκα Στερν από την Σλοβενία και ο Νάθαν Βουνεμπάινα από τον Καμερούν, ενώ “μαέστρος” στην ομάδα είναι ο διεθνής Ισπανός πασαδόρος Ερνάν Ρουπέρεζ ο οποίος στην Εθνική Ισπανίας έχει προπονητή τον Φερνάντο Μουνιόθ.

Η Τουρ της Ευρώπης

Η Τουρ μετρά 2 Ευρωπαϊκά τρόπαια με έντονη ελληνική παρουσία… Η πρώτη της και κορυφαία στιγμή της ιστορίας της η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ το 2005 σε μια κατάμεστη απο 10.000 “κυανόλευκους” Πυλαία κόντρα στον Ηρακλή. Ένα επεισοδιακό Final 4 όπου οι Γάλλοι έμειναν όρθιοι στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Γηραιού και με το 3-1 πανηγύρισαν το τρόπαιο…

Η δεύτερη Ευρωπαϊκή κούπα της Τουρ ήρθε αρκετά χρόνια μετά καθώς το 2016 κατακτά το Κύπελλο Συνομοσπονδίας επικρατώντας στον τελικό της Ιταλικής Τρεντίνο με πρώτο διαιτητή τον Αλέξανδρο Μυλωνάκη.

Παράδοση υπέρ της Τουρ

Η Τουρ έχει βρεθεί 10 φορές αντίπαλος των ελληνικών ομάδων εκ των οποίων οι 4 είναι με τον Ολυμπιακό και οι 4 με τον Ηρακλή, ενώ 2 φορές ήταν αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη στην έδρα της και τρεις ήττες.

Ο Ηρακλής την έχει νικήσει 2 φορές αλλά οι δύο ήττες ήταν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2015 και στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014.

Τη σεζόν 2015-16 αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ σε δύο αγώνες στον Α΄όμιλο και νίκησε και τα δύο ματς με 3-1 σετ. Μάλιστα το πρώτο που έγινε στην Γαλλία στις 4 Νοεμβρίου 2015 ήταν και το παρθενικό του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ.