ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ναράνχο : «Κίνητρα για να έρθει η πρόκριση»

Ναράνχο : «Κίνητρα για να έρθει η πρόκριση»

Το κίνητρο να οδηγήσει την Εθνική μας ομάδα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν αυτό που τον οδήγησε στην Ελλάδα. Ο Γκιγέρμο Ναράνχο στην πρώτη του συνέντευξη ως Ομοσπονδιακός δήλωσε αποφασισμένος να δώσει κινητρο στις αθλήτριες της Εθνικής, μίλησε για τις απουσίες της Παπαφωτίου και Κοκκινάκη, αλλά και για το στάδιο της προετοιμασίας…

Ο Ισπανός τεχνικός που έδειξε ενημερωμένος για αρκετά πράγματα, δήλωσε ενθουσιασμένος που του δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσει την Εθνική μας ομάδα προς τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ένας στόχος που είναι κοινώς και με την Εθνική ανδρών και που εξιτάρει τον Γκιγέρμο Ναράνχο που στις πρώτες του δηλώσεις υπογράμμισε «Είμαι ενθουσιασμένος. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια και έχω δουλέψει με την Αθηνά Παπαφωτίου και πριν ήμουν στην Στουτγκάρδη μαζί με τον Γιάννη Αθανασόπουλο και τον Γιάννη Παρασχίδη, ο οποίος θα είναι μαζί μου στην Εθνική. Φέτος είχα βοηθό τον Άκη Ευσταθόπουλο ενώ έπαιξα και κόντρα με τον Ολυμπιακό βιώνοντας τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Έχω δει πολλά ματς του πρωταθλήματος και έχω εικόνα για το υλικό.

Ξέρω ότι είναι πολλά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων η Εθνική ομάδα, αλλά πολλές αθλήτριες είναι στο εξωτερικό κι αυτές που παίζουν εδώ αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και δε είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Challenge Cup».

Όλα ανοικτά με Παπαφωτίου

naranjo_giota_xristodoulou_lambrousi karampetsos_naranjo

Αναφορικά για τις απουσίες της Παπαφωτίου και Κοκκινάκη ο Ισπανός τεχνικός απάντησε «Η Κοκκινάκη για προσωπικούς λόγους ζήτησε  να μην είναι στην Εθνική, ενώ η Παπαφωτίου έφυγε από την Κονελιάνο με τραυματισμό και παρόλο που έπαιξε στην Πολωνία δεν τον έχει ξεπεράσει ακόμη και ζήτησε να μείνει εκτός προκειμένου να αποθεραπευτεί. Εφόσον είναι καλά θα την έχουμε μαζί μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, αλλά έχουμε κι άλλα κορίτσια στην ομάδα»

Θέμα κινήτρου

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που θέλει να αλλάξει για να έρθει μια επιτυχία επεσήμανε «Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να δώσω κίνητρο γιατί θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι, ειδικά για τα κορίτσια του Ολυμπιακού που είχαν μια σκληρή χρονιά. Από κει και πέρα είμαι σίγουρος ότι κι οι αθλήτριες της Εθνικής έχουν την ανάγκη και θέλουν να αποδείξουν ότι πέρα από τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με την Εθνική ομάδα».

Σωστή προετοιμασία

Για το μεγάλο βάρος που έχουν στην Εθνική οι αθλήτριες του Ολυμπιακού ο Ισπανός τόνισε χαρακτηριστικά «Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δώσαμε στα κορίτσια του Ολυμπιακού καθώς και στις Βασιλαντωνάκη, Μερτέκη κάποιες μέρες επιπλέον άδεια. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρχουν κάποια διήμερα, τριήμερα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει στο μυαλό μας και μετά από κάθε προπόνηση θα γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις και από τις πληροφορίες που θα παίρνουμε θα αποφασίζουμε αναλόγως. Υπάρχει η εμπειρία και η γνώση, έτσι ώστε όταν θα κρίνονται όλα τα κορίτσια να είναι έτοιμα».

naranjo_greece naranjo_eope