BEACH VOLLEY

Νέα… διεθνής μόνη ψάχνει 2!

Νέα… διεθνής μόνη ψάχνει 2!

Μετά την απόφασή της να μην ενδώσει τελικά στις «σειρήνες» της σάλας, αλλά να συνεχίσει να… “χτίζει” τα δικά της “παλάτια στην άμμο”, η πρωταθλήτρια Ελλάδας, Πένυ Καραγκούνη βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση νέας συμπαίκτριας.

Η 24χρονη διεθνής, λίγες μέρες μετά την επιστροφή της γαλανόλευκης αποστολής από την Προύσα, όπου βρέθηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου μαζί με την πρώην της συμπαίκτρια Κωνσταντίνα Τσοπούλου, βρίσκεται πλέον στην θέση που είχε βρεθεί πριν από μερικά χρόνια η πρώτη της παρτενέρ στο μπιτς βόλεϊ, Βίκυ Αρβανίτη, όταν “χώρισε” με την Μαρία Τσιαρτσιάνη. Και η ίδια όμως η Καραγκούνη, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση η “Vickinha”. Στο… ψάξιμο δηλαδή ξανά της ιδανικής συμπαίκτριας.

karagkouni_tsopoulou

«Δεν έχω ακόμη κάποια ιδέα για το ποια θα είναι η επόμενη παρτενέρ μου. Με την Κωνσταντίνα (σ.σ Τσοπούλου) είχαμε κάποια θέματα στην διάρκεια της χρονιάς και κρίναμε ότι θα’ ταν καλύτερο να μη συνεχίσουμε μαζί για να μην… διογκωθούν. Ίσως με διαφορετικές  συμπαίκτριες η καθεμία μας, να πορευτούμε καλύτερα» τόνισε στο Volleyplanet η Πένυ Καραγκούνη, που μετά τις Αρβανίτη, Χρήστου, Μεθενίτη, Τσοπούλου ψάχνει πλέον το 5ο «alter ego» στην καριέρα της.

Xristou me karagkouni-5678

Ωστόσο, σε αυτή την δύσκολη και κρίσιμη αναζήτηση η 24χρονη φιλόλογος, αναμένεται να έχει και την αρωγή της Ομοσπονδία, όπως έχουμε δει να συμβαίνει και στο παρελθόν. «Συνήθως η ομοσπονδία δεν επιβάλλει στους αθλητές τα ζευγάρια τους, αλλά υπάρχει από κοινού απόφαση για τις ομάδες που θα προκύψουν, καθώς είναι απαραίτητο να υπάρχει η κατάλληλη χημεία με την συμπαίκτριά σου…»

karagkouni_arvaniti

Με το που έγινε γνωστός ο «χωρισμός» της Καραγκούνη με την Τσοπούλου, κάποιες ομάδες της σάλας έσπευσαν να αποκτήσουν την διεθνή άσο για να τις ενισχύσει στο φετινό πρωτάθλημα, όμως παρά τις διερευνητικές συζητήσεις και τις δελεαστικές ενδεχομένως προτάσεις, η Πένυ έχοντας καταγράψει περισσότερες από 150 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό  συγκρότημα, αποφάσισε να παραμείνει πιστή στρατιώτης της Εθνικής beach Volley.

Άλλωστε μεταξύ άλλων διακρίσεων τα 3 πανελλήνια πρωταθλήματα 2013, 2016, 2017, η 5η θέση στην Ευρώπη 2013, η 2η στους μεσογειακούς 2013, οι 3 9ες θέσεις σε Grand Slam (Ριο, Κλαγκενφουρτ, Πόρετς) 2016, οι 2 5ες θέσεις σε παγκόσμιο Οπεν (Αττάλεια, Σότσι) , η 3η θέση στο Όπεν του Μονακό, το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Αλβανίας, δεν έχουν «χορτάσει» την 24χρονη πρωταθλήτρια, που το 2016 βρέθηκε και στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης.

karagkouni_arvaniti

«Η απόφαση μου, να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο beach volley πάρθηκε από κοινού με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Ποθητάκη γιατί είπαμε ακόμα μια χρονιά να το παλέψουμε σωστά και από την αρχή στο άθλημα που λατρεύω. Και το σωστό για μένα είναι να μην αγωνιστώ με καμία ομάδα στη σάλα, προκειμένου να μην ρισκάρω τον παραμικρό τραυματισμό και να ξεκινήσω προετοιμασία σωστά, αφού ξεκουραστώ πρώτα για ένα τρίμηνο» τόνισε στο Volleyplanet η διεθνής πρωταθλήτρια.