ΔΙΕΘΝΗ

Νέο «χτύπημα» της Λούμπε με Λεάλ

Νέο «χτύπημα» της Λούμπε με Λεάλ

Αποφασισμένη να πετύχει τη νέα σεζόν ό,τι δεν κατάφερε φέτος δείχνει η φιναλίστ του καμπιονάτο και του Τσάμπιονς Λιγκ, που ενισχύθηκε και επίσημα με τον Κουβανό, πολιτογραφημένο από το 2015 Βραζιλιάνο, σουπερστάρ της Σάντα Κρουζέιρο,

Μετά λοιπόν τον Βραζιλιπανο Ολυμπιονίκη, Μπρουνίνιο η Λούμπε Τσιβιτανόβα, πρόσθεσε στο οπλοστάσιό της έναν ακόμη άσο του παγκόσμιου βόλεϊ.

Ο 30χρονος ακραίος, Γιοάντι Λεάλ (2.01μ), υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Λούμπε για δύο χρόνια και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά γήπεδα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να αποχαιρετά την τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια, Σάντα Κρουζέιρο για χάρη της ιταλικής ομάδας.

Από το 2012 που αγωνίζεται στην βραζιλιάνικη ομάδα, ο Λεάλ κατέκτησε επίσης 4 πρωταθλήματα Ν. Αμερικής, 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα Βραζιλίας, 3 Κύπελλα και 2 Super Cup Βραζιλίας, ενώ έχει αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης και MVP σε πολλές διοργανώσεις.

«Ανυπομονώ να αρχίσω να αγωνίζομαι στο ιταλικό πρωτάθλημα -δήλωσε ο νεοπαοκτηθείς άσος της Λούμπε και συνέχισε: “Είμαι πολύ ευτυχής που αποτελώ μέρος ενός μεγάλου συλλόγου όπως η Λούμπε, που χτίζει μια πολύ δυνατή ομάδα. Θα είναι η πρώτη μου φορά που θα παίξω στην Ευρώπη και επέλεξα τη Τσιβιτανόβα για τη νέα μου περιπέτεια, ελπίζω να προσαρμοστώ εύκολα και να βρω νέα κίνητρα, με την πεποίθηση ότι θα συγκροτήσουμε μια μεγάλη ομάδα, μαζί με όλους τους νέους μου συμπαίκτες».

Εκτός από τους Μπρουνίνιο και Λεάλ, νέος παίκτης της Λούμπε Τσιβιτανόβα θα είναι και ο διεθνής λίμπερο της Πάντοβα, Φάμπιο Μπαλάσο.