ΔΙΕΘΝΗ

Νέος προπονητής της OrPo ο Οικονόμου

Νέος προπονητής της OrPo ο Οικονόμου

To 2018 ξημέρωσε με μία νέα διεθνή πρόκληση στην καριέρα του Ελληνα τεχνικού, που εδω και λίγες ώρες ανέλαβε το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της φινλανδικής ομάδας OrPo Orivesi.

H ελληνική αποικία λοιπόν απέκτησε και ένα ακόμη εκλεκτό μέλος στο Οριβέσι, καθώς μετά την διεθνή Όλγα Βεργίδου, πασαδόρο και “προπονήτρια” μέσα στο γήπεδο η ομάδα πλέον θα έχει και τον Έλληνα Απόστολο Οικονόμου προπονητή στον πάγκο, πέντε μήνες περίπου μετά την καλοκαιρινή ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον ΑΟ Θήρας.

Για τον Λαρισαίο 37χρονο τεχνικό, που γίνεται ο πρώτος Ελληνας τεχνικός στο φινλάνδικό πρωτάθλημα και στο παρελθόν συνεργάστηκε ξανά με την Βεργίδου στον ΑΟ Θήρας, γράφοντας ιστορία το 2016 στο βόλεϊ της Σαντορίνης με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα, αυτή θα είναι η δεύτερη διεθνής πρόκληση της καριέρας του μετά την παλιότερη θητεία του στην κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας.

Τα μεγαλύτερα όμως επιτεύγματα στην καριέρα του τα έχει πετύχει ως προπονητής της “δικής” μας ΑΕΚ, οδηγώντας την ομάδα της Ένωσης στον τίτλο της Α1 Γυναικών 2012 και το Super Cup το 2013.

Στις πρωτες του δηλώσεις ως προπονητής της OrPo ο Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οργάνωση αλλά και το επίπεδο του φινλανδικού βόλεϊ. “Πρώτα απ ‘όλα, μου αρέσει ο τρόπος ζωής στη Φινλανδία, επειδή όλα τα πράγματα εδώ είναι πολύ οργανωμένα, οι άνθρωποι είναι επίσης πολύ ευγενικοί και φιλικοί και αυτή η χώρα έχει αθλητική κουλτούρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του συλλόγου.

Σχετικά με την OrPo, μου αρέσει ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους για αυτή τη σεζόν. Η OrPo συμμετέχει επίσης σε ευρωπαϊκά κύπελλα και συνειδητοποίησα ότι έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες με τους ανθρώπους αυτού του συλλόγου. Επίσης, το επίπεδο οργάνωσης της ομάδας είναι πολύ καλό, ο προπονητής έχει την ευκαιρία να εργαστεί σκληρά με τις αθλήτριές του και να δώσει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του.

Σχετικά με το φινλανδικό πρωτάθλημα (σ.σ Mestaruusliiga), υπάρχουν πολλές ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. ΟΙ OrPo, LP Viesti, HPK & Kuusamo, θα κυνηγήσουν φέτος τον τίτλο και την διάκριση, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και θα μπορούσαν να κερδίσουν οποιαδήποτε αντίπαλο από τις 4 πρώτες της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει ότι το φινλανδικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό, κάτι που καθιστά τη “Mestaruusliiga” ένα ενδιαφέρον προϊόν για τους οπαδούς εδώ.