ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη κι… έφυγαν για τελικό Πρωτοψάλτης, Αθανασόπουλος

Νίκη κι… έφυγαν για τελικό Πρωτοψάλτης, Αθανασόπουλος

Οι “παράλληλοι βίοι” συνεχίζονται  για τους δύο Έλληνες της γερμανικής Bundesliga… Οι ομάδες του διεθνή άσου, Θανάση Πρωτοψάλτη και του τεχνικού Γιάννη Αθανασόπουλου, ζευγάρωσαν την Κυριακή εκτός έδρας τις νίκες τους στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφς ανδρών-γυναικών αντίστοιχα και χρειάζονται πλέον μία ακόμη επιτυχία για να “σφραγίσουν” και φέτος την πρόκριση τους στον τελικό, διεκδικώντας ένα ακόμη τρόπαιο.

Στο Αμβούργο  η Φριντριχσχάφεν με τον Πρωτοψάλτη να πραγματοποιεί με 13 πόντους (10/25 επ., 61% υπ., 1 άσο, 2μπλοκ) άλλη μία καλή εμφάνιση,  τοπ σκόρερ τον Μπόλατζ με 27 πόντους και MVP τον Κόλιν (11π), κυριάρχησε σε σερβίς, μπλοκ και μετά από δύο δύσκολα σετ έφτασε τελικά στην επικράτηση με 3-1 (25-23, 22-25, 25-17, 25-16) επί της Λούνενμπουργκ και πλέον στις 17 Απριλίου έχει την ευκαιρία μπροστά στο κοινό της να φτάσει στο sweep και να πανηγυρίσει στη “Zέπελιν Αρένα” την πρόκρισή της στον τελικό.

Κάτι αντίστοιχο όμως με τους πρωταθλητές της Γερμανίας φιλοδοξεί να κάνει και η γυναικεία ομάδα της Στουτγκάρδης, μετά το χθεσινό “μπρέικ” στο Άαχεν. Η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου, μπήκε αποφασισμένη να “καθαρίσει” το ματς, προηγήθηκε με 2-0 σετ και παρά την αντίσταση των γηπεδούχων Ladies in Black, που μείωσε σε 2-1 σετ, κατάφερε στις λεπτομέρειες του δ’ σετ να φτάσει με 17 πόντους της τοπ σκόρερ και γνώριμης στο ελληνικό κοινό, Πολ με 3-1 (25-23, 25-20, 15-25, 27-25) στο πολύτιμο “διπλό”, μολονότι δεν βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα. Ωστόσο η τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στις 18 Απριλίου, αναμένεται να έχει… φαρμακερό χαρακτήρα στη SCHARRena καθώς η ομάδα του Αθανασόπουλου με νίκη θα πανηγυρίσει μπροστά στον κόσμο της μία ακόμη πρόκριση σε τελικό.

Φαβορί για το μεγαλο ραντεβού του τίτλου είναι και η πρωταθλήτρια Γερμανίας Σβέριν, που με το εκτός έδρας 3-1 επί της Πότσδαμ ζευγάρωσε τις νίκες της και απέχει μία ακόμη από την πρόκριση στον τελικό

Στους άνδρες αντίστοιχα, η σειρά των ημιτελικών απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τη νίκη 3-0 της Μπερλίν στο Βερολίνο επί της Χίπο Τιρόλ Ούντερχάχινγκ και την ισοφάριση σε 1-1 νίκες.

Αυτή ήταν μια νίκη με πολύ αγώνα! Οι Ladies in Black Aachen έχουν μετατραπεί σωστά στην πρόταση 3 και έδειξαν ότι δεν θα τα δώσουν ποτέ αρκεί να έχουν μια ευκαιρία. Με τη σημερινή νίκη, ωστόσο, αυξάνεται στις καλύτερες-πέντε σειρές έως 2:0 και είναι τώρα μόνο μια νίκη μακριά από τον πολυπόθητο τελικό!
Mvp ήταν στη σελίδα των κυριών η #18 κρίστα μαρί dεγε και το #12 Debbie Van Daelen μας!