ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη Στουτγκάρδης με «αύρα» από Euro 2004

Νίκη Στουτγκάρδης με «αύρα» από Euro 2004

Μνήμες από την εποποιεία της κατάκτησης του Eυρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2004 “ξύπνησαν” πριν λίγες ώρες στο SCHARRena της Στουτγκάρδης για τον β’ προπονητή της ομάδας, Γιαννη Αθανασόπουλο και τον γυμναστή Γιάννη Παρασχίδη, καθώς στη νίκη της ομάδας του επί της Μπερλίν ήταν παρών ο βοηθός προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης.

Μεταξύ λοιπόν των περίπου 1000 θεατών που χειροκρότησαν την ομάδα του Ισπανού τεχνικού Γκιγιέρμο Ερνάντεζ στο νικηφόρο 3-0 (25-17, 25-19, 25-11) επί των φιλοξενούμενων, ήταν και ο 54χρονος παλαίμαχος άσος και προπονητής που πρόσφατα εργαζόταν στο πρωτάθλημα του Ιράν.

Γεννημένος στην Στουτγκάρδη αλλά με καταγωγή απ’ τον Πόντο ο Τοπαλίδης, ζει εδώ και χrόνια με την οικογένειά του στην Γερμανία. Παρόλα αυτά ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε έναν αγώνα βόλεϊ της Allianz MTV, ενώ μετά το ματς ανέβηκε στα VIP όπου συνάντησε δυο άλλους συμπατριώτες και συνονόματούς του και τον Ισπανό προπονητή της ομάδας “Γκίγε”.

“Για μας ήταν μεγάλη τιμή η επίσκεψη του Γιάννη Τοπαλίδη” δήλωσε στο Volleyplanet o Αθανασόπουλος και συμπλήρωσε: ” Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το ονομά του με μία από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, το “θαύμα” του Euro 2004. Μας είπε μάλιστα και κάποιες ιστορίες από το “Πειρατικό” που έκανε τότε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει, ενώ έδειξε ενδιαφέρον να μάθει κάποια πράγματα περί της διαδικασίας προετοιμασίας της ομάδας πριν τους αγώνες (βίντεο κ.α). Του άρεσε πάρα πολύ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εναλλαγές των συναισθημάτων στη διάρκεια του ματς. Μας έδωσε συγχαρητήρια για τη φετινή μας πορεία και υποσχέθηκε πως θα έρθει να μας δει ξανά στα πλέι οφ”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Στουτγκάρδη, μετά την κατάκτηση των δύο φετινών τίτλων (Super Cup, Κύπελλο Γερμανίας), προκρίθηκε στις “8” του Cev Cup, ενώ στην κατάταξη της Bundesliga βρίσκεται στην 3η θέση με 47 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο πίσω από την Δρέσδη (48β, 21 αγώνες) και 4 βαθμούς από την πρωτοπόρο Σβέριν (51β, 20 αγώνες).