ΔΙΕΘΝΗ

Νίκησε και βλέπει τελικό η Σερβία

Νίκησε και βλέπει τελικό η Σερβία

Έχοντας επιθετικό πλουραλισμό και με κορυφαίους τους Λούμπουριτς, Ποντρασκάνιν και Κοβάτσεβιτς η Σερβία επικράτησε 3-0 (25-21, 25-22, 28-26) της Βουλγαρίας και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.

Η Σερβία παρουσιάστηκε σοβαρή απέναντι στην Βουλγαρία και παρουσία 4.500 φιλάθλων στην Ταουρόν Αρένα της Κρακοβίας με το 3-0 πανηγύρισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού.

Εκεί όπου το Σάββατο θα την περιμένει η Γερμανία σε έναν ιδιαίτερο αγώνα όπου οι παίκτες του Νίκολα Γκρμπτς αν θέλουν να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο θα πρέπει να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο  την απόδοσή τους.

Στην αναμέτρηση κόντρα στην Βουλγαρία η Σερβία παρά τα αρκετά λάθη που έκανε (22 συνολικά) και τα μέτρια ποσοστά στην επίθεση (53%) κατάφερε να πάρει τη νίκη έχοντας βρει επιθετική πολυφωνία από τους Λούμπουριτς (13), Ποντρασκάνιν (10), Κοβάτσεβιτς (11) και Πέτριτς (10).

Αντίθετα η Βουλγαρία του Πλάμεν Κονσταντίνοφ έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσβετάν Σοκόλοφ που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους προδόθηκε από τα λάθη της στις κρίσιμες μπάλες και κυρίως στο τρίτο σετ όταν και προηγήθηκαν με 19-21 και 26-25 αλλά στο τέλος έχασε με το 28-26 που έγραψε το 3-0.