ΓΝΩΜΕΣ

Νικολάκης : «Η Ελλάδα δούλεψε-πάλεψε και πέτυχε τον στόχο της»

Νικολάκης : «Η Ελλάδα δούλεψε-πάλεψε και πέτυχε τον στόχο της»

Έχοντας κατακτήσει δεκάδες τίτλους στην καριέρα του και έχοντας περάσει απο τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Γιάννης Νικολάκης, σκιαγραφεί στο Volleyplanet την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταθέτοντας τα δικά του συμπεράσματα και σκέψεις για την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Elite.

Η ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΗ

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ τις αθλήτριες τον Ναράνχο το επιτελείο του και οσοι δούλεψαν σε αυτή την Εθνική. Ηταν πράγματι μία επιτυχία μετά από 18 χρόνια!. Αφενός  πετύχαν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και αφ’ ετέρου με τις εμφανίσεις κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου τις κοίταξαν  στα μάτια και αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα για το μέλλον.

Η ομάδα μας στους αγώνες αυτούς έδειξε πολύ συγκεντρωμένη παθιασμένη κυρίως στους αγώνες που έπρεπε να νικήσει όπως τα παιχνίδια με την  Γαλλία και την  Φινλανδία .

Αυτό ήταν πολύ σημαντικό διότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση αφού οι συγκεκριμένες ομάδες είχαν τον ίδιο στόχο με μας!

Πάλεψε κόντρα στην Τουρκία, την Παγκόσμια Σερβία αλλά και στην Βουλγαρία η οποία πριν λίγο καιρό ηττήθηκε με 3-2 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Οι αγώνες αυτοί του ομίλου μόνον κέρδος ήταν για την Εθνική μας αφού συμμετείχε στον ποιο δύσκολο oμιλο από τους 4 ομίλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019.

Για το τελευταίο παιχνίδι με την Ολλανδία για την είσοδό μας την 8αδα ήταν από την αρχή πολύ δύσκολο με μία μάδα που δεν είχε ήττα στον όμιλο της και δεύτερον μία ομάδα πολύ ψηλή με πολύ καλές  και γρήγορες κεντρικές με ταχύτητα και αυτοματισμούς στην επιθετική ανάπτυξη της!! Μπορεί να  χάσαμε με 3-0 σετ και στο τελευταίο σετ μας νίκησαν εύκολα αλλά εγώ και νομίζω όλοι μας κρατάμε την άψογη εικόνα μας και την καλή τακτική στο παιχνίδι μας στα δύο πρώτα σετ κυρίως στην άμυνα μας.

Αφήσαμε πραγματικά πολύ καλές εντυπώσεις και νομίζω η Εθνική είναι σε πολύ καλό δρόμο. Υπάρχει βάση και αρκετό καλό υλικό από πίσω αρκεί να υπάρξει συνέχεια και προγραμματισμός.

Στα παιχνίδια της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό είδαμε μία ΟΜΑΔΑ με όλες τις αθλήτριες να δίνουν το 100% στα παιχνίδια.

Σε πολύ ψηλό επίπεδο το τρίγωνο Σερβίς –Μπλόκ – Αμυνα κυρίως το αμυντικό μας παιχνίδι που πολλές φορές η μπάλα δεν έπεφτε εύκολα στο τερέν ήταν από αυτά που ξεχωρίσαμε (αυτό μας δείχνει την προπονητική δουλειά στην ανάλυση των αντιπάλων αλλά και την γενικότερη δουλειά που έγινε με τις αθλήτριες στο προπονητήριο)

Η ομαδα δούλεψε πάλεψε πέτυχε τον στόχο της και αυτό είναι το ποιο σημαντικό και μεγάλο κέρδος για το Ελληνικό  Γυναικείο Βόλλευ.

Συγχαρητήρια σε όλους Αθλήτριες – Προπονητή και Ομοσπονδία.

ΤΟ WHO IS WHO TOY ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΗ

nikolakis giannis markopoulo

Ο Γιάννης Νικολάκης έχει συνδέσει το όνομά του με τεράστιες επιτυχίες στο γυναικείο βόλεϊ όντας ο μόνος Έλληνας τεχνικός που έχει κατακτήσει 7 φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδος με 4 διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακός 2, Παναθηναϊκός 2, Παννελήνιος 2, Ιωνικός 1) και 4 φορές το Κύπελλο Ελλάδος (Ολυμπιακός 3, Πανελλήνιος 1).

Επίσης ο κ. Νκολάκης ήταν αυτός που οδήγησε τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού το 2011 στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του τμήματος και είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής βόλεϊ που εργάστηκε στο εξωτερικό, στον πάγκο της Λοκομοτίβ Μπελιτσέρι (Αζερμπαϊτζάν).

Εκτός από τις γυναικείες ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανελληνίου, του Ιωνικού, του ΑΟ Μαρκόπουλου και της Θέτιδα Βούλας, ο κ. Νικολάκης έχει εργαστεί ακόμα στις αντρικές ομάδες βόλλευ του Ολυμπιακού και της ΕΑ Πατρών, στις Εθνικές ομάδες Γυναικών και Νεανίδων αλλά και στον Αγ. Σώστη στην ομάδα που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.

1994-1997 Προπονητής Εθνική Ελλάδος Γυναικών

2007-2009 Προπονητής Εθνικής Ελλάδος Γυναικών – Νεανίδων

Από το 2018 αρχίζει η συνεργασία με την Εθνική Γυναικών Κύπρου και Ανάπτυξης

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...