DARK ROOM

Νονά από… σκάλα!

Νονά από… σκάλα!

Το μεγαλείο του αθλητισμού ανέκαθεν ενέπνεε και ένωνε ανθρώπους, χαρακτήρες και λαούς. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει συγκινητικές προτάσεις γάμου στο περιθώριο αγώνων ή ανθρώπους που γνωρίστηκαν στα γήπεδα να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας…

Η ιστορία όμως της Κατερίνας και της Ευγενίας δεν είναι από τις συνηθισμένες. Έχει κάτι το ξεχωριστό. Το καταλαβαίνεις και μόνο που τις βλέπεις δίπλα δίπλα. Όπως πρόσφατα στα «Νομίκεια 2016» που ήταν μαζί στη γραμματεία του κλειστού ΔΑΠΠΟΣ της Σαντορίνης και έδειχναν τόσο αγαπημένες, να καμαρώνει η μία για την άλλη. Σα να είναι μαμά και κόρη. Ή έστω, πνευματική, μητέρα…

Η σχέση της Ναξιώτισσας διαιτητού, Κατερίνας Μουστάκη με την 10χρονη Ευγενία Μπάλια «γεννήθηκε» πέρυσι στη διάρκεια του αγώνα Α1 Γυναικών Α.Ο Θήρας-Ολυμπιακού στη Σαντορίνη. Εκείνη επόπτρια και η μικρούλα αθλήτρια των παγκορασίδων της “οικοδέσποινας”, ως ball boy, να μοιράζει μπάλες, δίπλα στα ινδάλματά της.

14805571_10154579748358360_261954329_n

Συμπάθεια αμοιβαία απ’ το πρώτο βλέμμα. Ουδείς όμως φανταζόταν πως αυτή η γνωριμία θα εξελίσσονταν τόσο σύντομα σε μία σχέση ζωής. Μετά από κάποιες κουβέντες που αντάλλαξαν, η Μουστάκη ρώτησε το κοριτσάκι πως το λένε. Η μικρή χαμήλωσε το βλέμμα της και είπε «με φωνάζουν Τζένη, γιατί είμαι αβάπτιστη.

Η εξέλιξη του αγώνα δεν άφηνε περιθώρια για περαιτέρω συζητήσεις και το τέλος του ματς βρήκε την διαιτητή, μετά από μια ζεστή αποχαιρετιστήρια αγκαλιά να παίρνει το πλοίο της επιστροφής για τη Νάξο.

10422567_10202874565688436_4272313738060353297_n

Εν πλω η Κατερίνα Μουστάκη δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό της τη νέα της φίλη… Ώσπου ξάφνου, το πανέμορφο κοριτσάκι που νόμιζε πως άφησε στη Σαντορίνη, εμφανίστηκε μπροστά της. Τα μάτια και των δύο έλαμψαν από χαρά για αυτή την συνάντηση-έκπληξη. Οι γονείς της Τζένης, από δίπλα τις κοιτούσαν συγκινημένοι.

Μετά τις απαραίτητες συστάσεις η νησιώτισσα ρέφερι, έχοντας «κολλημένη» δίπλα της πάντα την μικρή αθλήτρια του Α.Ο Θήρας, ζήτησε από την οικογένεια Μπάλια, που ταξίδευε για την πατρίδα της, στην Αλβανία να της δώσει το τηλέφωνο για να της στείλει κάποια δώρα. Η μαμά Κλημεντίνη, στην αρχή φάνηκε διστακτική και τότε η Μουστάκη έριξε στο τραπέζι την… βόμβα. «Αν δεν έχετε αντίρρηση θα ήθελα πολύ να βαφτίσω τη Τζενούλα…» είπε και η μικρή αγκάλιασε ξετρελαμένη από χαρά την μέλλουσα νονά της, μην αφήνοντας ουσιαστικά περιθώρια άρνησης στους δικούς της σε μια τέτοια πρόταση.

14801131_10154579754978360_1464871688_n

Λίγους μήνες μετά, το κοριτσάκια περίμενε από πολύ νωρίς το πρωί αυτή τη σημαντική στιγμή στο κατώφλι του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου της Σαντορίνης. Την ίδια λαχτάρα είχε και η νονά της για το ιερό μυστήριο, που θα επισφράγιζε αυτή την όμορφη σχέση. Παρουσία λοιπόν αρκετού κόσμου και φίλων του Α.Ο Θήρας το κοριτσάκι, μπήκε όρθια στην κολυμπήθρα με τον παπά να ομολογεί πως δεν του έχει τύχει ξανά κάτι τέτοιο. Και το όνομα αυτής… Ευγενία!

Έκτοτε η Ναξιώτισσα διαιτητής ταξιδεύει συχνά στη Σαντορίνη, φορτωμένη πάντα με δώρα και αγάπη για τη βαφτισημιά της, στην οποία πάντα αφιερώνει πολύ από το χρόνο της παραμονής της στο νησί. Και η Ευγενία όμως αισθάνεται τόσο τυχερή για την πνευματική της μητέρα, που στο μέλλον ονειρεύεται να γίνει μια πολύ καλή αθλήτρια και να τη… σφυρίζει η νονά-Κατερίνα!