Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντάντε: «Όνειρο να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κόσμο»

Ντάντε: «Όνειρο να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κόσμο»

Την επιθυμία του να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει  όλους τους φετινούς του στόχους, εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ο Ντάντε. Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος έπλεξε το εγκώμιο των οπαδών του δικεφάλου με την επισήμανση ότι είναι  όνειρο  για κάθε παίκτη να παίζει μπροστά σε τέτοιο κοινό.

dande-011111

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ζωντανού θρύλου του παγκοσμίου βολεϊ στο «Παλατάκι» :

«Είναι μεγάλη μου τιμή που ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να παίξω στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την υποδοχή. Είναι ιδιαίτερα τιμή που έγινα μέλος μιας καλά δομημένης ομάδας. Δεν έχει μόνο έξι βασικούς καλούς παίκτες.

Πιστεύω ότι με την εμπειρία μου θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ομάδας. Θα δώσω το μέγιστο του εαυτού μου για να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου . Θέλω να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερο βόλεϊ  για να τους δώσω χαρά”.

Για το λόγο που συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, είπε:

«Η δομή της ομάδας, οι παίκτες που διαθέτει, αλλά και ο κόσμος της. Αλλά και το γεγονός ότι έπαιζε εδώ ο Γκόμεζ, πράγμα σημαντικό για μένα. Συζητήσαμε μαζί και αποφάσισα να έρθω.

Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Ένας παίκτης ποτέ δε γίνεται πρωταθλητής μόνος του. Θα μιλήσω με τον προπονητή και θα το δούμε”.
dande-fanela-tsalo-4567890

Νεϊμάρ του βόλεϊ

Για το αν συμφωνεί με τον τίτλο του “Μέσι” του βόλεϊ, σχολίασε: “Τεράστια τιμή να παραδέχεται κάτι τέτοιο ο κόουτς για μένα. Αλλά θα προτιμούσα να με αποκαλεί Νεϊμάρ !

Για την προοπτική διάκρισης του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:

“Θέλει ιδιαίτερη δύναμη για να κερδίσει τίτλους μια ομάδα στην Ευρώπη. Έχουμε σίγουρα μια ανοδική πορεία σαν ομάδα, αλλά και δύσκολους αγώνες να δώσουμε απέναντι σε καλές ομάδες. Θα προσπαθήσουμε όμως όλοι για να κάνουμε ότι δυνατόν καλύτερο. Κύριος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε και μια καλή πορεία στην Ευρώπη”.

dande-me-kaskol-synenteyxi-77777

Για τον κόσμο της ομάδας και  αν έχει εικόνα απο τα δύο σερί πρωταθλήματα : “Φυσικά και είδα μέσα από το Ίντερνετ βίντεο της ομάδας. Εντυπωσιάστηκα από τον κόσμο της ομάδας. Στη Βραζιλιά πολλοί έχουν δει βίντεο με την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί 10.000 κόσμος τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να παίζει μπροστά σε τέτοιο κοινό”.

Τσαλόπουλος: “Υποδεχόμαστε τον άνθρωπο θρύλο”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Α. Τσαλόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος: “Άλλο ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πέρσι με έναν εξίσου μεγάλο αθλητή τον Ντέιβιντ Λι, φέτος τον Ντάντε Αμαράλ που μαζί με τους άλλους αστέρες που έχει η ομάδα μας. Υποδεχόμαστε τον άνθρωπο θρύλο. Τον Μέσι του αθλήματος, όπως είπε κ ο Γ. Καλμαζίδης για να με πείσει.

Η διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ και ο ΑΣ ότι ήταν να κάνει το έκανε. Τώρα είναι όλα στα χέρια του προπονητή. Καλωσορίζω τον Ντάντε και του εύχομαι πάνω από όλα υγεία γιατί μας έχει πληγώσει τελευταία πολύ και να ζήσει όλα αυτά που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δύο χρονιές μαζί μας. Ευχαριστώ τους 1020 φιλάθλους που μας στήριξαν. Να βάλουμε στόχο τα 1500. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια σπάει ρεκόρ”.

dande-kalma-0004

Καλμαζίδης: “Μεγάλη προσθήκη ο Ντάντε”

Απο την πλευρά του ο αρχιτέκτονας των τίτλων του ΠΑΟΚ, Γ. Καλμαζίδης δήλωσε: “Οπως είπε και ο πρόεδρος προσπαθούμε να φέρουμε στην ομάδα μεγάλους αθλητές. Και φέτος είναι οι στόχοι μας υψηλοί. Έγινε μια μεγάλη προσθήκη με τον Ντάντε, που είναι μια μεγάλη βοήθεια για την ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε μια παράδοση και μια ομάδα με σταθερότητα.

Να φτιάξουμε μια ομάδα από όλους τους αστέρες και μονάδες που έχουμε. Είναι κάτι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε μια σκληρή ομάδα θα είμαστε. Αυτό μπορώ να υποσχεθώ. Καθημερινά θα προσπαθούμε. Στο τέλος θα δείξει πόσο ψηλά θα φτάσουμε”.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...