ΔΙΕΘΝΗ

Στις 13/1 το «πολωνικό» ντεμπούτο του Γκόρτσανιουκ

Στις 13/1 το «πολωνικό» ντεμπούτο του Γκόρτσανιουκ

Ο νέος χρόνος βρήκε το Ζένια Γκόρτσανιουκ να συνεχίζει εντατικά τις προπονήσεις του με την Λουζνίκα Μπίντγκοσζ στην Πολωνία, προκειμένου στις 13 Ιανουαρίου να είναι πανέτοιμος για το “ποδαρικό” του στην Plus Liga και μάλιστα μπροστά στον κόσμο της ομάδας του.

Ο πρώην άσος της Νίκης Αιγινίου, που ανακοινώθηκε επισήμως πριν από έναν… χρόνο (29/12) από την ομάδα του, θα κληθεί να σηκώσει το τεράστιο επιθετικό βάρος της ομάδας, καθώς ο Βραζιλιάνος, Ενρίκε  Μπατατζιμ, αποτελεί ήδη παρελθόν από την Πολωνία.

ο γνώριμος Βραζιλιάνος από την περσινή του θητεία στον Παμβοχαϊκό, που σε 8 ματς είχε 35 πόντους, αλλά τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Μπιέλσκο Μπιάλα, έλυσε κοινή συναινέση τη συνεργασία του και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Για αυτό και ο τεχνικός της πολωνικής ομάδας, Γιακούμπ Μπεντναρουκ στηρίζει πολλές από τις ελπίδες σωτηρίας της Μπίντγκοσζ στο νεοαποκτηθέντα Ζένια Γκόρτσανιουκ: «Λόγω των προβλημάτων υγείας του Μπατατζίμ, έπρεπε να αναζητήσουμε κάποιον που θα μας βοηθούσε στην επίθεση. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να βρεθεί ένας ελεύθερος, καλός παίκτης βόλεϊ που να μπορεί να αγοραστεί από το σύλλογο. Ο Γκόρτσανιουκ φαινόταν η καλύτερη επιλογή από τις προσφορές που είχαμε. Είναι πολύ επιθετικός παίκτης και ειδικά στην αριστερή πλευρά, όπου είχαμε ένα πρόβλημα. Ελπίζω ότι θα ενισχύσει την επίθεση και επίσης θα προσθέσει χαρακτήρα σε όλη την ομάδα, επιθετικότητα στο γήπεδο».

Αντίπαλος του Γκόρτσανιουκ στο πρώτο φετινό εντός έδρας παχνίδι της Μπιντγκοσζ θα είναι στις 13/1 η Κατοβίτσε των ξένων Κόχουτ (Σλοβάκία), Κιρόγκα (Αργεντινή), Καπέλους (Ουκρανία) και του θρυλικού Πολωνού τεχνικού, Πιοτρ Γκρούτσκα, την οποία η νέα ομάδα του Γκόρτσανιουκ είχε κερδίσει στον α’ γύρο εκτός έδρας με 3-1 σετ.