Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

To ντεμπούτο των… 11

To ντεμπούτο των… 11

Μετά από αρκετά προβλήματα και «αναταράξεις» η αυλαία της Α1 γυναικών ανοίγει το Σάββατο φιλοδοξώντας έστω και με 11 ομάδες να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον προσφέροντας θέαμα και αμφίρροπες αναμετρήσεις…

Οι 11 ομάδες της φετινής Α1 μετράνε αντίστροφα πλέον προκειμένου να ριχθούν στην μάχη του πρωταθλήματος και την 1η αγωνιστική. Εκεί όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι του Αιγαίου με τον ΑΟ Θήρας να φιλοξενεί τον νταμπλούχο Ολυμπιακό.

Πανναξιακός – ΑΙΑΣ Ευόσμου

Στη Νάξο η χρονιά ξεκίνησε με πολλά ερωτηματικά και σύννεφα, ωστόσο έστω και με αρκετό άγχος τα πάντα βρήκαν τον δρόμο τους και φέτος ο Πανναξιακός δηλώνει έτοιμος να κερδίσει εκ νέου το χειροκρότημα των φίλων του.

Με τον Κώστα Παπαδόπουλο στον πάγκο και με ριζική ανανέωση οι «κυανοκίτρινες» υποδέχονται υποδέχονται στο νησί τον νεανικό Αίαντα Ευόσμου με στόχο τη νίκη που θα δώσει ψυχολογία για την συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά ο Αίαντας του Ηλία Ζωλασταθιάδη επενδύοντας σε νεαρές αθλήτριες θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί το άγχος της πρεμιέρας που έχουν οι γηπεδούχες για να φύγει με βαθμολογικό όφελος. Δύσκολη αποστολή για τις «ερυθρόλευκες» που έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

ΑΟ Θήρας – Ολυμπιακός

Ντέρμπι με θέα το απόλυτο γαλάζιο της Σαντορίνης. Οι «κυανόλευκες» του Γιώργου Ρούση υποδέχονται τον Ολυμπιακό στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Η Σαντορίνη έχοντας αλλάξει αρκετά το ρόστερ της φιλοδοξεί να είναι και φέτος ανταγωνιστική και να βάλει δύσκολα στις «ερυθρόλευκες» που είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων.

Ο Ολυμπιακός έχοντας υπεροπλία σε όλες τις θέσεις, είναι έτοιμος να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις τους καθώς ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και έχει όλες τις αθλήτριες στην διάθεσή του.

Άρης – Πορφύρας

Στην Θεσσαλονίκη ο Άρης θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα στο νέο πρωτάθλημα και να πανηγυρίσει την πρώτη του τρίποντο. Οι «κιτρινόμαυρες» χωρίς προβλήματα και με τον κόσμο στο πλευρό τους είναι το μεγάλο φαβορί για την αναμέτρηση με τον Δημήτρη Σολκίδη να αισιοδοξεί για την φετινή χρονιά.

Δύσκολη αποστολή για τον Πορφύρα ο οποίος επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια και στοχεύει να παραμείνει για αρκετό καιρό. Η ομάδα του Πειραιά ενισχύθηκε το καλοκαίρι και με οδηγό την προηγούμενη συμμετοχής της στην Α1 στοχεύει στο καλύτερο. Ο Βασίλης Πανδής για τον αγώνα της Θεσσαλονίκης δεν έχει κάποια απουσία και είναι έτοιμος να ριχθεί στα «βαθιά» με το «καλημέρα».

Μακεδόνες Αξιού – Ηλιούπολη

Στο κλειστό των Κύμινων οι Μακεδόνες Αξιού φιλοξενούν την Ηλιούπολη θέλοντας να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ποντάρει πολλά στις Αμερικανίδες Σπίγκς – Χολστ η απόδοσή των οποίων αναμένεται να αποτελεί βαρόμετρο και για την αγωνιστική της εικόνα. Ο Μανώλης Σκουλικάρης δίνει χρόνο στις νεαρές αθλήτριες και περιμένει να δει κατά πόσο μπορεί να αρπάξουν την ευκαιρία τους απέναντι σε έναν βατό αντίπαλο.

Από την πλευρά της η Ηλιούπολη έχοντας την Μπλάμη στον πάγκο και ηγέτιδα την Τοτσίδου θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο από την αναμέτρηση και να ξεκινήσει θετικά την χρονιά. Στόχος της ομάδας η γρήγορη παραμονή αλλά και όσο πιο ψηλά μπορεί στην βαθμολογία. Το πρώτο παιχνίδι ίσως δείξει για το τι μπορεί να περιμένουμε από την ομάδα της Αθήνας.

Ηρακλής Κηφισιάς – Μαρκόπουλο

Στο Ζηρίνειο ο Ηρακλής Κηφισιάς επιστρέφει στην Α1 υποδοχόμενος το Μαρκόπουλο. Το στοίχημα της ίδια της ύπαρξης του κερδήθηκε στο νήμα και στις λεπτομέρειες από την διοίκηση των «κυανολεύκων» και πλέον αγωνιστικά καλούνται για την παραμονή και την αξιοπρεπή παρουσία της στο πρωτάθλημα. Ο Σπύρος Χουντουμάδης μετά τις «προσθαφαιρέσεις» στο ρόστερ φιλοδοξεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Μαρκόπουλο που έχει τους ίδιους στόχους.

Ένα Μαρκόπουλο που έχει τον μικρότερο Μ.Ο. ηλικίας στο πρωτάθλημα (18.08), δεν έχει καμία ξένη αθλήτρια και ποντάρει πολλά στον Τόμο Πάουν. Τον Κροάτη τεχνικό που δουλεύει με τις μικρές αθλήτριες έχοντας στόχο να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Σάββατο 21/10/2017

ΔΑΚ Νάξου, 18.00 ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΠΣ Αίας

Διαιτητές: Σταρίδας-Καπάνταης. Παρατηρητής: Τσιντομηνάς, Εποπτες: Βενεκές-Κατσούλης Ε., Γραμματεία: Παπαιωάννου

Θήρας, 17.30 ΑΟ Θήρας – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Διαιτητές: Χρηστίδης-Πρέντζας, Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Επόπτες: Πατηνιώτης-Χατζηδούκας, Γραμματεία: Δρόσος

ΔΑΚ Πυλαίας, 17.00 ΑΣ Άρης – ΑΟΦ Πορφύρας

Διαιτητές: Σταυριανίδης-Κάλλης, Παρατηρητής: Βανδώρος. Επόπτες: Ανθυμίδης-Τοσουνίδης, Γραμματεία: Εμμανουηλίδη

Κυμίνων, 19.00 ΑΣ Μακεδόνες – ΓΣ Ηλιούπολης

Διαιτητές: Δημητρίου-Μαυρίδης, Παρατηρητής: Καραγιάννης, Επόπτες: Μπουγιούκας Γ.-Κεχαγιά, Γραμματεία: Γούβαλη

Ζηρίνειο, 17.00 ΓΣΚ Ηρακλής – ΑΟ Μαρκοπούλου

Διαιτητες: Μενεσλής-Λιδωρικιώτη, Παρατηρητής: Τριανταφύλλου, Επόπτες: Αρβανίτης-Νικάκης, Γραμματεία: Κατσούλα