Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι ειδικών συνθηκών στην Κυψέλη!

Ντέρμπι ειδικών συνθηκών στην Κυψέλη!
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (22/10, 17.30) στο  κλειστό της Κυψέλης σε ένα παιχνίδι «ειδικής διαχείρισης» που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 στον πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.
Ένα παραδοσιακό ντέρμπι που λόγο και της… πρεμιέρας των ομάδων στη Volleyleague δεν χωρά προβλέψεις! Στο τάραφλεξ τα ονόματα των αθλητών που θα μπουν και για τις δυο ομάδες είναι μεγάλα, πολλά εξ αυτών πολύ έμπειρα ενώ πολλά έχουν φορέσει τις φανέλες και των δυο συλλόγων, οι οποίοι σημειωτέον δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ.

Συγκεκριμένα, τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού (Γιορντάνοφ, Γαλιώτος, Πελεκούδας), και επτά του Ολυμπιακού (Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι, Στιβαχτής, Στεφάνου, Ανδρεάδης, Πετρέας, Δαρίδης) εχουν φορέσει την φανέλα και των δύο!

Ο Ολυμπιακός είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ μια ταχύτητα πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί από τα αποτελέσματα. Ήδη ο Δικέφαλος μετράει τη μικρή βαθμολογική απώλεια και οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν από νωρίς να μπουν στη θέση του οδηγού. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός που θέλει να φανει ανταγωνιστικός και να παρουσιαστεί στην έδρα του ετοιμοπόλεμος πρέπει να αντέξει στην πίεση αφού στην αρχική του σύνθεση έχει δυο ταλαντούχους παίκτες (Ανδρεόπουλος-Ράπτης) οι οποίοι ρίχνονται με το καλημέρα στα… βαθιά της Volleyleague!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για εμάς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Είναι το πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό και θέλουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο πρωτάθλημα και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν».

Ο Ισπανός τεχνικός, Μπενίτεθ Μουνιόθ ανέφερε: «Όλοι είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι, πρώτα από όλα γιατί επιτέλους ξεκινάει το πρωτάθλημα και έπειτα επειδή παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό παιχνίδι για να ξεκινήσουμε καλά και να χαρίσουμε τη νίκη στους οπαδούς μας. Όλοι οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού».

Σερί 6-0 ο Ολυμπιακός

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 59 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 39-20. Ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος έχει να νικήσει στον Ολυμπιακό από 3 Μαΐου 2010. Ο Ολυμπιακός μετράει σερί νικών 6-0 για το πρωτάθλημα. Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού ήταν στις 21 Μαρτίου 2015 με 3-1 σετ στο Ρέντη.