Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι κορυφής σε Αθήνα, ντέρμπι παραμονής σε Έβρο

Ντέρμπι κορυφής σε Αθήνα, ντέρμπι παραμονής σε Έβρο

Σε Μαρούσι και Αλεξανδρούπολη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague καθώς στην Αθήνα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διεκδικούν το τρίποντο στην μάχη της κορυφής, ενώ στον Έβρο φιλοξενείται το ντέρμπι παραμονής με τον νικητή να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για το 2020.

Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στο τρίποντο προκειμένου συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να κατακτήσουν και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα.

Ο Φερνάντο Μουνιόθ έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Επιτέλους ξεκινάμε τη δεύτερη περίοδο τηςσεζόν. Κάθε παίκτης και όλη η ομάδα θέλουμε να ξεκινήσουμε πολύ καλά με ένα πολύ καλό παιχνίδι και την πρώτη μας νίκη για το 2020. Μετά τον Ιανουάριο θα έχουμε δύσκολους μήνες και όλοι μας είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να βοηθήσoυμε την ομάδα να έχει πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό στις διοργανώσεις».

Ο Παμβοχαϊκός θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά θα παρουσιαστεί με δύο προσθήκες στο ρόστερ του. Ρενάτο και Ντεϊβιντ Γκεϊλ θα είναι στην διάθεση του Νίκου Νεόφυτου που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι καλύτερο σε έναν αγώνα όπου η ομάδα του είναι το αουτσαϊντερ.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Νεόφυτος δήλωσε: «Η ομάδα ενισχύθηκε σε δύο θέσεις που παίζαμε στα όρια μας και δεν είχαμε καμία εναλλακτική λύση. Ο Σόουζα θα καλύψει το κενό του Παπαδόπουλου που είναι τραυματίας και δίνει τον αγώνα του να επανέλθει. Ο Γκελ θα δώσει ανάσες στον Δρογκάρη που έχει κάνει τιτάνια προσπάθεια αλλά ήταν μόνος του. Τώρα έχουμε λύσεις και ασφάλειες για να μη μείνει η ομάδα εκτεθειμένη σε κάποια ατυχία.

Σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτό που λέω πάντα, πως η ομάδα μας κάνει κατάθεση ψυχής. Το ίδιο θα κάνουμε και στο ματς με τον Ολυμπιακό και ότι πάρουμε θα είναι κέρδος. Πρώτος μεγάλος στόχος είναι η παραμονή κι αν μας το επιτρέψουν οι δυνάμεις μας να μπούμε στα πλέι οφ».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΦΗ

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά ευελπιστεί να ξεκινήσει και το 2020 με νίκη και να δώσει συνέχεια στα πετυχημένα αποτελέσματα το 2019.

Οι «κυανόλευκοι» των Βορείων προαστίων χωρίς προβλήματα, ποντάρουν πολλά στην έδρα και το χαμηλοτάβανο γήπεδο, αλλά και στο σερβίς τους.

Ο Νίκος Ζαλμάς δήλωσε για την αναμέτρηση του Σαββάτου «Για εμάς είναι ένα κομβικό παιχνίδι και θα έλεγα ότι η νίκη ισοδυναμεί με 6 βαθμούς και όχι 3. Μπαίνουμε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και τα επόμενα παιχνίδια θα καθορίσουν ποιες ομάδες θα παίξουν στα play off και ποιες στα play out. Το ζητούμενο είναι να βρούμε ρυθμό, μετά από μία μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα. Η προετοιμασία αυτή την περίοδο εξελίχθηκε σε γενικές γραμμές καλά, ενώ πήραμε και τις απαραίτητες ανάσες. Όσον αφορά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορέσουμε να το ελέγξουμε μέσω του σερβίς μας. Επίσης πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στο side out. Στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό είδαμε κάποια πράγματα και έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου».

Να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί και να κλειδώσει από νωρίς την παραμονή του στην κατηγορία θέλει ο ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί θα διεκδικήσουν κάτι θετικό από τον αγώνα και με νέο πρόσωπο τον 26χρονο διεθνή Κολομβιανό ακραίο Λουκούμι αισιοδοξούν πως θα πετύχουν τον στόχο τους.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» Δημήτρης Ζλατιλίδης τόνισε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια ανταγωνιστική ομάδα στην έδρα της. Θέλουμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Θα χρειαστεί όμως να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση για να το πετύχουμε αυτό».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ

Με ντέρμπι ξεκινά το 2020 για τον Παναθηναϊκό που φιλοξενεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά τον ΠΑΟΚ. Ένα ντέρμπι όπου και οι δύο ομάδες στοχεύουν στο τρίποντο όπου θα τους κρατήσει στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν έχει απουσίες και στα φιλικά που έδωσε είχε καλή απόδοση. Μένει να δούμε κατά πόσο αυτή θα συνεχιστεί και στα επίσημα και κυρίως απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά που ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό.

Ο Σωτήρης Πανταλέων δήλωσε για τον αγώνα «Είναι ένα ματς που το περιμένουμε εδώ και καιρό απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που έχει προσδοκίες τίτλου. Θα γίνει ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί και θα τον δούμε για πρώτη φορά με νέο πρόσωπο. Έχουμε κάνει το πλάνο μας, παίζουμε στην έδρα μας και είμαι βέβαιος πως θα γίνει δυνατό ματς. Θέλουμε να κρατήσουμε την επαφή μας με την κορυφή της βαθμολογίας».

Ο ΠΑΟΚ έχοντας πάρει τους βαθμούς από τον αγώνα με τον Ηρακλή, έπιασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και ευελπιστεί να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους.

Οι «ασπρόμαυροι» του Κώστα Δεληκώστα δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην κορυφή του Ελληνικού βόλεϊ, έχοντας στο ρόστερ του νέα πρόσωπα τους Μπραμ Βαν Ντε Ντις, Μπιέλιτσα και Αρμενάκη.

Ο Απόστολος Αρμενάκης τόνισε σχετικά «Η επιστροφή μου συνδυάζεται με ένα μεγάλο ντέρμπι. Η ομάδα έχει αφοσιωθεί στην προετοιμασία αυτής της δοκιμασίας. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατή έδρα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Ντέρμπι ουραγών και παραμονής στον Έβρο. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την Ελπίδα Αμπελοκήπων σε έναν αγώνα που θα κρίνει πολλά στην μάχη της παραμονής.

Οι «κυανόλευκοι» της Θράκης αναζητούν ακόμη την πρώτη τους νίκη στην κατηγορία και ευελπιστούν πως απέναντι στους «πράσινους» της Θεσσαλονίκης θα «χαμογελάσουν». Σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση παραμονή θα γίνει «άπιαστο» όνειρο.

Ο Γιώργος Ανδραβίζος τόνισε για το ντέρμπι παραμονής «Θα το πολεμήσουν μέχρις εσχάτων. Είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να το κυνηγήσουμε για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Περιμένουμε υποστήριξη από τον κόσμο γιατί όλοι καταλαβαίνουν πως το ματς είναι πολύ κρίσιμο και δύσκολο».

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα θα διεκδικήσει στον Έβρο και η Ελπίδα Αμπελοκήπων που θα παρουσιαστεί με νέο πασαδόρο τον Λούκας Μακόφσκι.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν πολλά περιθώρια και απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μετράνε δυνάμεις και αντοχές.

κεντρικός των «πρασίνων» Βασίλης Μανωλάκης που τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε για λίγο στον Εθνικό υπογράμμισε «Ο αγώνας με τον Εθνικό είναι μία σημαντική ευκαιρία για μας, ώστε να κλείσουμε τον α’ γύρο μ’ ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και παράλληλα να ανοίξουμε το 2020 με την πρώτη μας νίκη, την οποία ψάχνουμε εδώ και καιρό. Δεν θα υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας, με τον οποίο βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση στη βαθμολογία.

Δουλέψαμε με πολλή διάθεση στις προπονήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Μπροστά μας έχουμε μία σειρά αγώνων που είναι στα μέτρα μας και μπορούμε να τα “χτυπήσουμε”, προκειμένου να κερδίσουμε βαθμούς και νίκες και παράλληλα να πάρουμε ώθηση για την συνέχεια, ανεβαίνοντας ψυχολογικά και αγωνιστικά. Το ένα θετικό αποτέλεσμα θα φέρει και τα επόμενα, γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φύγουμε νικητές από την Αλεξανδρούπολη και να αντιμετωπίσουμε με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις τις επόμενες αναμετρήσεις, με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας και με τον Παμβοχαϊκό για το πρωτάθλημα».

Volley League Ανδρών 2019-20 – 9η αγωνιστική

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

17.00: Ολυμπιακός  – Παμβοχαϊκός

17.00: Κηφισιά – ΟΦΗ

18.30 (ΕΡΤ-3): Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

19.30: Εθνικός Αλεξ/πολης  –Ελπίδα Αμπελοκήπων

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

17.30: Ηρακλής–  Φοίνικας Σύρου

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...