Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι κορυφής στον Πειραιά

Ντέρμπι κορυφής στον Πειραιά

Με το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο Ρέντη (17:00- ΕΡΤ SPORTS) πέφτει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Volleyleague, όπου οι δύο ομάδες έχονυ στο στόχαστρό τους το τρίποντο προκειμένου να πιάσουν εκ νέου κορυφή.

Το κερασάκι στην… «τούρτα» της 10ης αγωνιστικής μπαίνει στον Πειραιά. Εκεί όπου «ερυθρόλευκοι» και «ασπρόμαυροι» θα κοντραριστούν με στόχο τη νίκη που θα δώσει ψυχολογία και πολύτιμους βαθμούς στην  μάχη του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός κατά απόρθητη την έδρα του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος καθώς απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά μετρά 11 νίκες και θέλει να διευρύνει το ρεκόρ του.

Προβλήματα για τους Πειραιώτες δεν υπάρχουν με τον Φερνάντο Μουνιόθ να έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του…

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, αναφερόμενος στο μεγάλο παιχνίδι υπογράμμισε «Τη Δευτέρα παίζουμε στο γήπεδο μας τον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου και υπάρχει μεγάλο κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη. Πρώτος μας στόχος είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες τα δίνουν όλα κάθε μέρα στις προπονήσεις και αυτό θέλουμε να βγει και στο γήπεδο».

Απο την πλευρά του ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Πετρέας δήλωσε «Βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και γνωρίζουμε ότι με μια νίκη στο ματς της Δευτέρας θα απομακρυνθούμε περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, στην μάχη της κατάληψης της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου. Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι, που το περιμένουμε με ανυπομονησία εμείς οι παίκτες, όλη την εβδομάδα. Βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και είμαστε αρκετά διαβασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη νέα ομάδα που θα παρατάξει  ο ΠΑΟΚ με τις αλλαγές που έκανε στη σύνθεση του».

Τη νίκη που θα τον φέρει εκ νέου στην κορυφή της Volleyleague και θα σηματοδοτήσει την αγωνιστική του αντεπίθεση θέλει ο ανανεωμένος και φιλόδοξος ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» αισιοδοξεί πως θα μπορέσει να περάσει αλώβητος από τον Πειραιά και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με μια μεγάλη νίκη που θα δώσει και ψυχολογία σε όλους…

Ερωτηματικό για την ομάδα παραμένει η κατάσταση του Ίλινιχ που είχε μείνει εκτός με Παναθηναϊκό και Πήγασο Πολίχνης και γίνονται προσπάθειες να αντικατασταθεί αν βρεθεί κάτι καλύτερο.

Ο Σωτήρης Σωτηρίου που στο παρελθόν αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό δήλωσε «Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για την κατάταξη της βαθμολογίας. Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δυνατό παιχνίδι και θα πάμε για την νίκη. Η ομάδα με τον καιρό θα βρει τον ρυθμό που χρειάζεται, και όταν πρέπει θα είναι στο 100% ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα δώσουμε τα πάντα για να κάνουμε χαρούμενους τους φίλους της ομάδας που είναι δίπλα μας συνέχεια».