Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι παραμονής και 4άδας

Ντέρμπι παραμονής και 4άδας

Σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ερμούπολη χτυπά η «καρδιά» της 15ης αγωνιστικής της Volleyleague καθώς Ηρακλής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Φοίνικας Σύρου υποδέχονται Παμβοχαϊκό, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ αντίστοιχα.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Ντέρμπι που θα κρίνει το που θα κινηθούν οι δύο ομάδες και το αν θα αγωνιστούν σε play-off ή play-out θα πραγματοποιηθεί στη Μίκρα. Εκεί όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό σε ένα παιχνίδι που είναι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην 6η θέση και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα διαφοροποιήσει κατα πολύ τους στόχους.

Ο Ηρακλής μετά το διαζύγιο με τον Γιάννη Ορφανό και με τον 25χρονο Δημοσθένη Τούμπο στον πάγκο θα επιδιώξει να πάρει το τρίποντο και να «σώσει» την χρονιά. Οι «κυανόλευκοι» ποντάρουν πολλά στην εμπειρία των παικτών τους, αλλά και την δύναμη της έδρας, με τους φίλους του «Γηραιού» να αναμένεται να στηρίξουν τους παίκτες της ομάδας.

Απο την άλλη ο Παμβοχαϊκός έχοντας κερδίσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης την προηγούμενη αγωνιστική δηλώνει έτοιμος να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στη Μίκρα και να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Ηρακλή.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ

Στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης ο Εθνικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα όπου οι ρόλοι και το φαβορί είναι ξεκάθαρο.

Οι νεαροί Θρακιώτες που ακόμη δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα προσπαθήσουν να φανούν όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί μπορούνε.

Ο Χρηστουηλίας παραμένει τραυματίας μετά τον τραυματισμό του στον θώρακα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κοντοστάθης και ο Τσιουτσιουλούδης ταλαιπωρούνται από ίωση και πυρετό.

Ο προπονητής του Εθνικού Γιώργος Ανδραβίζος είπε: «Δεν θέλω να μιλάω συνέχεια για προβλήματα αλλά είναι στιγμές που αναζητώ λύσεις ανάγκες μέσα από τεράστιες δυσκολίες. Δε μας έφταναν τα γνωστά προβλήματα έχουμε και τις ιώσες. Παρόλα αυτά η δέσμευση μας για να παλέψουμε όπως μπορούμε με όποιες δυνάμεις έχουμε είναι δεδομένη».

Απο την πλευρά του ο ΠΑΟΚ θέλει το τρίποντο προκειμένου να κρατήσει την 2η θέση που οδηγεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και να έχει περισσότερο καιρό να προετοιμαστεί για αυτά.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη Κώστας Δεληκώστας είπε: «Ευχή όλων μας είναι να δούμε σύντομα τα μεγάλα ντέρμπι του Εθνικού με τον ΠΑΟΚ και ο ιστορικός σύλλογος του Εβρου να επιστρέψει. Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον μας είναι στο πως θα ανεβάσουμε τους ρυθμούς μας ενόψει και του φάιναλ-4 του κυπέλλου. Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο ανεξάρτητα από την δυναμική του. Για μας ο αντίπαλος μας είναι το λάθος μας».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΟΦΗ

Στην Ερμούπολη ο Φοίνικας έχοντας στον πάγκο του τον Γιάννη Ορφανό υποδέχεται τον ΟΦΗ έχοντας τον τίτλο του φαβορί. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να βρεθούν στην 4άδα αλλά και να πάρουν ψυχολογία για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος ζεστένοντας ταυτόχρονα και τον κόσμο τους.

Ο Σέρβος του Φοίνικα Σύρου Φιλίπ Στοϊλοβιτς δήλωσε: «Όπως και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, ο κόσμος περιμένει νίκη από εμας. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ είμαστε το φαβορί και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται, αλλά έχουμε προετοιμαστεί γι αυτό. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το Κύπελλο είναι πολύ σύντομα και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι.

Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι με τον Ratko Pavlicevic είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και τον ευχαριστώ πολύ για όλα. Ως επαγγελματίας αθλητής οφείλω να κοιτάξω μπροστά και να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τους στόχους της ομάδας μου. Φίλοι και υποστηρικτές της ομάδας μας θέλουν καλούς αγώνες θετικά αποτελέσματα και αυτό θα κάνουμε».

Απο την πλευρά του ο ΟΦΗ με τον Ανέστη Γιαννακόπουλο στον πάγκο του θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί προκειμένου να φθάσει στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα της Κρήτης έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετά «εσωτερικά» θέματα αισιοδοξεί πως μπορεί να φύγει με βαθμολογικό όφελος από την Σύρο και να αλλάξει τα δεδομένα στα χαμηλά πατώματα της κατηγορίας.

Ο τεχνικός των Κρητικών τόνισε «Εχουμε παιχνίδια που μας ενδιαφέρoυν πολύ, μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Volley League Ανδρών – 15η αγωνιστική

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

17.30 (V.L. – T.V.): Ηρακλής Πετοσφαίριση – Παμβοχαϊκός

19.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ

19.00 (V.L. T.V.): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – ΟΦΗ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

15.30 (V.L.-T.V.): Παναθηναϊκός – Ελπίς Αμπελοκήπων

17.00 (ΕΡΤ Sports): Κηφισιά – Ολυμπιακός

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...