Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Κυψέλη και Μετς

Ντέρμπι σε Κυψέλη και Μετς
Στο γυμναστήριο του Πανελληνίου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κορυφής της 12ης αγωνιστικής (17.30, Διαιτητές: Κουτσούλας, Ονόπας,, ΕΡΤ2).

Ο Παναθηναϊκός πάνω στο νήμα του Α΄γύρου πλασαρίστηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας και με 18 βαθμούς είναι σε απόσταση βολής από τον ΠΑΟΚ που έχει 20. Το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι βαρύ λόγω του θανάτου της Λίνας Αρβανίτη, συζύγου του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και μητέρας του αθλητή της ομάδας Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου. Αμφότεροι θα δώσουν το “παρών”.

Ο αρχηγός των “πρασίνων” Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι  κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Σίγουρα το γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις αλλαγές που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ επιφυλάσσει μία επιπλέον δυσκολία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι εμείς από την πλευρά μας και το γεγονός ότι βρισκόμαστε κοντά στη βαθμολογία με τον ΠΑΟΚ  μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο.  Πιστεύω ότι το γήπεδο θα έχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα και ο κόσμος θα συμπαρασταθεί παρότι είναι Δευτέρα, αφού οι φίλαθλοι μας δεν γνωρίζουν από… καθημερινές».

Στην αντίπερα όχθη, με ανανεωμένο προφίλ και με νέο προπονητή τον Σάκη Ψάρρα θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ και προσθήκες τον Ολλανδό διαγώνιο Νιλς Κλαπβάικ και τον Γκάρετ Μουαγκουτούτια. Ο τεχνικός του Δικεφάλου  ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στην οικογένεια του Δ. Ανδρεόπουλου για την απώλεια της συζύγου του και μητέρα του παίκτη του ΠΑΟ, Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια χωρίς να κάνει κάποια δήλωση για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ντεμπούτο Δρίκου και επανεμφάνιση Αλεξίεφ!

Στο Μετς η οικοδέσποινα ΑΕΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό σε ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής που θα μεταδοθεί ιντερνετικά από την κρατική τηλεόραση. (12η αγωνιστική, 14/1, 20.00, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Γεροθόδωρος, ΕΡΤ-Play).

Η ΑΕΚ με νέο προπονητή τον Σωτήρη Δρίκο που θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της «Ενωσης» και επιστρέφει μετά από 6,5 χρόνια στην Volley League και χωρίς τον Βραζιλιάνο Μότα που το Σάββατο αναχώρησε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος, πρωταθλητής χειμώνα και αήττητος μετά από 9 αγώνες που μαζί με το αήττητο της περσινής σεζόν έχει 39-0 νίκες. Με τους «ερυθρόλευκους» θα κάνει την επανεμφάνιση του ο Βούλγαρος Τοντόρ Αλεξίεφ, επιστρέφει o Νίκος Σμαραγδής και θα κάνει ντεμπούτο ο νεαρός κεντρικός Γιώργος Παπαλεξίου που αποκτήθηκε από τη Νίκη Αιγινίου.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...