Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Πυλαία, Έβρο και… Χαλκίδα

Ντέρμπι σε Πυλαία, Έβρο και… Χαλκίδα

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ξεχωρίζει από τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις, ωστόσο στο πρόγραμμα υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδι που αναμένεται να φέρουν εξελίξεις τόσο στην μάχη της 4άδας, όσο και στην μάχη της παραμονής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός υποδέχεται τον Πανθηναϊκό με στόχο τη νίκη που θα  κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για την είσοδο του στην 6άδα της βαθμολογίας και θα του δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη δεν βρίσκονται και στο καλύτερο φεγγάρι, όμως ποντάρουν στην δύναμη της έδρας προκειμένου να φθάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Οι Εβρίτες χωρίς προβλήματα απουσιών και έχοντας αγωνιστικό ρυθμό μετά το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ορεστιάδα δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν το καλύτερο απέναντι στους «πράσινους».

Τη νίκη που θα τον κρατήσει στην 2η θέση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να μειώσει την διαφορά από τον Ολυμπιακό θέλει ο Παναθηναϊκός στην Αλεξανδρούπολη.

Οι «πράσινοι» είναι το φαβορί της αναμέτρησης και στοχεύουν στο τρίποντο για να συνεχίσουν τις επιτυχίες τους και να ικανοποιήσουν τον κόσμο που θα βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου.

Προβλήματα ή απουσίες για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο δεν υπάρχουν, με τον κεντρικό της ομάδα Δημήτρη Χαραλαμπίδη να τονίζει «Ο Εθνικός στον 1Ο αγώνα μας ξάφνιασε και εκεί πιεστήκαμε αρκετά. Θα πρέπει να ήμαστε σοβαροί από την αρχή και να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Ο Εθνικός παίζει πολύ καλά στην έδρα του και σίγουρα ο αγώνας είναι δύσκολος».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στο Βραχάτι ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται την Κηφισιά σε ένα ντέρμπι όπου η νίκη είναι το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι του Κώστα Δεληκώστα θέλουν τη νίκη προκειμένου να επιστρέψουν στα χαμόγελα έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες από τους «αιώνιους» και να ανέβουν εκ νέου στον βαθμολογικό πίνακα.

Η βαθμολογική διαφορά μεταξύ Παμβοχαϊκού και Κηφισιάς είναι ελάχιστη κάτι που δίνει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι χωρίς προβλήματα θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και να πάρουν τη νίκη.

Νέο πρόσωπο της ομάδας ο αμερικανός πασαδόρος Κρίστιαν Σμίθ, οποίος και αντικατέστησε τον Νίκολα Ζίφκοβιτς.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Κώστας Δεληκώστας δήλωσε για τον αγώνα «Ο αγώνας με την Κηφισιά θα είναι ένα ντέρμπι. Περιμένω δύσκολο αγώνα. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και έχουν τους ίδιους στόχους. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και να κάνουμε νέο ξεκίνημα. Η έλευση του Κρίστιαν Σμιθ θα μας βοηθήσει. Είναι καλός πασαδόρος και νέος σε ηλικία που σημαίνει πως έχει περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε βάλει ήδη νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας»

Το θετικό αποτέλεσμα όμως θέλει και η Κηφισιά για να συνεχίσει την πορεία ανόδου της και να παραμείνει σε τροχιά 4άδας.

Ο Κώστας Αρσενιάδης θέλει να διευρύνει το σερί των νικών για την ομάδα των Βορείων προαστίων και χωρίς πολλά –πολλά να πάρει το ζητούμενο από τον αγώνα.

Ο ακραίος των «κυανολεύκων» Ζλάτκο Πούλκο υπογράμμισε «Το σημαντικό για εμάς είναι ότι παίζουμε και παλεύουμε  σαν ομάδα. Σε κάθε αγώνα καταθέτουμε την ψυχή μας στο γήπεδο  για το καλύτερο αποτέλεσμα.  Αν πιέσουμε στο σερβίς και πάρουμε πόντους από το μπλοκ, τότε θεωρώ ότι με την καλή μας επίθεση θα πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως ο Παμβοχαϊκός. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο.  Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικός αγώνας στην προσπάθεια που κάνουμε να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τετράδα στην κανονική περίοδο. Άλλωστε και ο Παμβοχαϊκός έχει κοινούς στόχους με εμάς».

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ντέρμπι παραμονής στην Κάνηθο. Εκεί όπου ο Ηρακλής Χαλκίδας υποδέχεται τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας σε μια αναμέτρηση που είναι ανοικτή σε όλα τα αποτελέσματα.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας αναζητά τη νίκη που θα του δώσει πλεονέκτημα στα μπαράζ παραμονής και θα τον κρατήσει στην κατηγορία κόντρα σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με τον ίδιο.

Ο Σπύρος Γκολίτσης μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Κουβανό Λεάλ (χρειαζόταν η καταβολή του τράνσφερ 10.000 ευρώ προς την Κουβανική Ομοσπονδία), απέκτησε τον Πορτορικανό ακραίο Τόρες, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν οι Τάπια και Ρενάν μετά τους πρόσφατους τραυματισμούς τους.

Ο τεχνικός της Χαλκίδας, Σπύρος Γκολίτσης, δήλωσε «Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα μου. Δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε διότι η Ορεστιάδα έχει ανασυνταχθεί και έχει ενισχυθεί. Είναι σε καλύτερη φάση απ’ ότι στον Α΄ γύρο αλλά και εμείς έχουμε βελτιωθεί. Θέλουμε τη νίκη για να πατήσουμε πιο γερά στην βαθμολογία αλλά και για να ανέβει η ψυχολογία μας».

Με νέα πρόσωπα τους Νας και Αντιφάκο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας στοχεύει στην Χαλκίδα να κάνει την πρώτη του νίκη και να ξεκινήσει την αγωνιστική του ανάκαμψη για την σωτηρία του.

Οι «πράσινοι» του Έβρου έχοντας τον Καναδό διαγώνιο στην σύνθεσή τους ευελπιστούν στο θετικό αποτέλεσμα που θα γυρίσει την ψυχολογία στην ομάδα και θα επαναφέρει τα χαμόγελα αισιοδοξίας.

Ο Μπάμπης Σταματόπουλος δεν αντιμετωπίζει  κανέναν πρόβλημα τραυματισμών και με τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας είναι αισιόδοξος…

Ο προπονητής του ΑΟ Ορεστιάδας μιλώντας για τον αγώνα δήλωσε «Η ομάδα βελτιώνεται από μέρα σε μέρα και δίνει αγώνα με το χρόνο. Μέσα σε λίγες ημέρες προσπαθούμε να καλύψουμε κενά πολλών μηνών. Ο Στέφεν Νας θα μας βοηθήσει αλλά όλα δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Σίγουρα υπάρχει πίεση αλλά και θέληση για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη που θα μας αναπτερώσει το ηθικό και τις ελπίδες για παραμονή. Ο Ηρακλής Χαλκίδας είναι μία ομάδα στα μέτρα μας και πρέπει να πάρουμε νίκη. Πιστεύω πως μπορεί και πρέπει να σωθεί η Ορεστιάδα».

ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Με νέο προπονητή στον πάγκο του η Κύζικος Νέας Περάμου θα υποδεχθεί τον Φοίνικα Σύρου στο κλειστό των Αγίων Θεοδώρων με στόχο τη νίκη.

Μια νίκη που θέλει για να αλλάξει την ψυχολογία και παράλληλα να της δώσει τους βαθμούς που θα την φέρουν πιο κοντά στην παραμονή.

Ο Φοίνικας Σύρου έχοντας 3 συνεχόμενες νίκες στοχεύει να πάρει μια ακόμη και να παραμείνει στην 4άδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ντούσκο Νίκολιτς έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, κάτι που τον κάνει να είναι αισιόδοξους για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο Άλβι Σούρδι αναφερόμενος στον αγώνα με την Κύζικο τόνισε «Πάμε για την νίκη… Η νίκη είναι μονόδρομος. Η Κύζικος είναι καλή ομάδα, έχει κάνει προσθήκες για να παραμείνει στην κατηγορία. Εμείς χρειαζόμαστε τους βαθμούς για να παραμείνουμε στην 4αδα, καθώς η ομάδα διανύει μια πολύ καλή περίοδο και πιστεύω ότι είμαστε αρκετά ανεβασμένοι και αυτό φαίνεται και στα τελευταία μας παιχνίδια. Θέλουμε τους 3 βαθμούς και πιστεύω ότι με συγκέντρωση και σωστό  παιχνίδι μπορούμε να τους πάρουμε».

Πρόγραμμα 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 04/02/2017

17.00: ΜΓΣ Εθνικός – Παναθηναϊκός

18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΟΠ Κηφισιάς

18.00: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χ. – ΑΟ Ορεστιάδας

19.00: ΑΠΣ Κύζικος Ν.Περάμου – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Κυριακή 05/02/2017

18.00: Παναχαϊκή Πετ. 2013 – Ηρακλής Πετ. 2015

Δευτέρα 06/02/2017

19.00: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Bαθμολογια Volley League Πάμε Στοίχημα 16-17

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθ.

Σετ

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 14 41 42-8
2 Παναθηναϊκός Α.Ο. 14 36 39-13
3 ΠΑΟΚ 14 34 38-12
4 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 14 25 33-26
5 Α.Ο.Π. Κηφισιάς 14 25 31-25
6 Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 14 25 27-26
7 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 14 24 28-24
8 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 14 20 24-26
9 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 14 9 17-36
10 Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου 14 6 12-36
11 Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας 14 6 15-36
12 Α.Ο.Ορεστιάδας 14 1 4-42