Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Πυλαία, Κυψέλη και Ρέντη

Ντέρμπι σε Πυλαία, Κυψέλη και Ρέντη

Αγωνιστική των ντέρμπι μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα η 17η ημέρα της Volleyleague καθώς Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δοκιμάζουν αντοχές υποδεχόμενοι Φοίνικα Σύρου, Ηρακλή και Παμβοχαϊκό αντίστοιχα…

 ΠΑΟΚ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου σε μια αναμέτρηση όπου και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν το θετικό τους σερί… Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες και την πρόκρισή τους στο Final 4 Κυπέλλου που τους δίνει ψυχολογία και δύναμη για την συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ μετά την «γκέλα» στο Βραχάτι την προηγούμενη αγωνιστική θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στη Volleyleague και να διατηρήσει την διαφορά του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σάκης Ψάρρας υπολογίζει κανονικά όλους τους παίκτες του και ζήτησε προσοχή και αυτοσυγκέντρωση από όλους προκειμένου να φθάσουν στο τρίποντο, με τον Κώστα Καπετανίδη να τονίζει για το παιχνίδι «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Είναι ένα σημαντικό ματς και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος καθώς ο Φοίνικας είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα. Θα παίξουμε με σοβαρότητα από την αρχή ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο. Θέλουμε, όπως σε κάθε παιχνίδι, την ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας. Τους καλούμε να βρίσκονται και σε αυτό το ματς δίπλα μας».

Από την πλευρά του ο Φοίνικας Σύρου μετά το διπλό στην Πολίχνη επί του Πήγασου για το Κύπελλο είναι έτοιμος για το 2ο συνεχόμενο αγώνα του στην Θεσσαλονίκη.

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα για τους Πειρατές που θα επιδιώξουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των «ασπρόμαυρων» και να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούν από την αναμέτρηση.

Οι «Πειρατές» που έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα τις τελευταίες αγωνιστικές, προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες από Κηφισιά και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ωστόσο ο Παβλίσεβιτς είναι αισιόδοξος πως οι παίκτες του θα είναι ανταγωνιστικοί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι που ξυπνά έντονες μνήμες του παρελθόντος, όταν οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο στην Volleyleague.

Τόσο οι «πράσινοι», όσο και οι «κυανόλευκοι» που βρίσκονται στο στάδιο της επανεκκίνησης των τμημάτων τους έχουν στόχο τη νίκη που θα τους κρατήσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Από πλευράς Παναθηναϊκού άπαντες θέλουν το τρίποντο για παραμείνουν στην 4άδα της Volleyleague και παράλληλα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετοπίζει προβλήματα απουσιών στην ομάδα του που με όπλο της την έδρα και τον κόσμο θα διεκδικήσει την 9η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Αποφασισμένος να φθάσει στη νίκη όμως αναμένεται και ο Ηρακλής ο οποίος θέλει να κρατήσε την 6η θέση και να ξεφύγει από την Κηφισιά. Η νίκη επί της Ροδίων Άθλησις στο Κύπελλο εκτός από την πρόκριση στο Final 4 έφερε χαμόγελα σε όλους που πλέον βλέπουν την ομάδα να… «ρολάρει» στους ρυθμούς που θέλει κόσμος και διοίκηση.

Ο αρχηγός του «Γηραιού» Κώστας Προύσαλης σχολιάζοντας τον αγώνα της Κυψέλης κόντρα στους «πράσινους» τόνισε «Ο Παναθηναϊκός είναι μία αρκετά καλή ομάδα, την οποία έχουμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές φέτος και έχουμε έρθει 3-2. Υπάρχουν αδύνατα σημεία που πρέπει να βρούμε και να τους χτυπήσουμε».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στο κλειστό του Ρέντη ο αήττητος Ολυμπιακός με το μυαλό όλων στην Ευρώπη και στον επικείμενο αγώνα με την Τρεντίνο για το Cev Cup, υποδέχεται τον πάντα μαχητικό αλλά και απρόβλεπτο Παμβοχαϊκό.

Οι Πειραιώτες του Φερνάντο Μουνιόθ είναι το μεγάλο φαβορί έχοντας επικρατήσει ήδη 3 φορές φέτος των «κυανοκίτρινων» σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και League Cup αντίστοιχα.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του που θέλουν να τελειώνουν γρήγορα την υπόθεση νίκη για να επικεντρωθούν στον αγώνα της Τετάρτης.

Ο Φινλανδός πασαδόρος των «ερυθρολεύκων» Έμι Τερβαπόρτι δήλωσε για το παιχνίδι «Κόντρα στον Παμβοχαϊκό θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας στο πρωτάθλημα. Αντιμετωπίζουμε μια από τις καλές ομάδες, όπως φαίνεται και από τη βαθμολογική της θέση και πρέπει να αγωνιστούμε με συγκέντρωση και σοβαρότητα. Το ματς με την Τρεντίντο μπορεί να περιμένει, αφού πρώτα οφείλουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Παμβοχαϊκού».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...