Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε πολλά ταμπλό

Ντέρμπι σε πολλά ταμπλό
Λίγο πριν την τελική ευθεία και η Volleyleague παίρνει φωτιά με την 18η αγωνιστική να περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια με το ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Φοίνικα Σύρου να ξεχωρίζει από τις αναμετρήσεις του Σαββάτου.
ΠΑΟΚ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου θέλοντας να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος και να πάρει ένα ακόμη τρίποντο.
Οι «ασπρόμαυροι» μετά την πρόκρισή τους στο Final 4 του Κυπέλλου έχουν καλή ψυχολογία και χωρίς προβλήματα όλοι αισιοδοξούν να κατακτήσουν τη νίκη και να διευρύνουν την διαφορά τους από τους Κυκλαδίτες.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ντανιέλε Ρίτσι, αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε «Αφήνουμε πίσω μας το κύπελλο. Θα ασχοληθούμε με το φάιναλ-4 όταν έρθει η ώρα. Οι αγώνες που έρχονται στο πρωτάθλημα δεν έχουν τη μεγάλη βαθμολογική πίεση αλλά είναι οι αγώνες που θέλω να δω αλλαγή νοοτροπίας στην ομάδα από τους ίδιους τους παίκτες. Είναι τα στοιχεία που θα μας δώσουν το κάτι διαφορετικό για τα πολύ κρίσιμα ματς που θα κρίνουν τίτλους. Ο Φοίνικας μπορεί να προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα αλλά είναι ομάδα που διαθέτει καλά στοιχεία. Περιμένω να παίξει ελεύθερα σε αυτό τον αγώνα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα».
Ο Φοίνικας Σύρου αναζητά τον καλό του αγωνιστικό εαυτό και να αφήσει πίσω του τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Η αποστολή κόντρα στον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι δύσκολη, ωστόσο παίκτες και τεχνική ηγεσία της ομάδας δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα.
Ο Θεοδώσης Ηλίας έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης λέγοντας «Η ομάδα προέρχεται από μία σειρά από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη δυναμική αλλά ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσουμε τη νίκη όπως σε κάθε αγώνα. Θέλουμε τη νίκη για να αναπτερωθεί το ηθικό μας. Η ομάδα έκανε καλή προετοιμασία όλη την εβδομάδα και είμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Έχουμε αφήσει πίσω τα ματς που χάσαμε αλλά δεν χάθηκε τίποτα στο πρωτάθλημα. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και είναι στο χέρι μας να κάνουμε την υπέρβαση».
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Λίγες ημέρες μετά την αναμέτρησή τους για το Κύπελλο, οι δύο ομάδες ξαναβρίσκονται στο ίδιο γήπεδο προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά. Ο Φερνάντο Μουνιόθ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού και ευελπιστεί να παρουσιαστούν οι παίκτες του όπως και στον αγώνα της Τετάρτης.
Ο λίμπερο των «ερυθρολεύκων» Άκης Δαρίδης σχολιάζοντας το παιχνίδι δήλωσε «Αν ακολουθήσουμε το πλάνο μας όπως κάναμε και την Τετάρτη, δεν θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε η νίκη. Κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο θα κάνουμε και το Σάββατο ώστε να συνεχίσουμε αήττητοι την πορεία μας στο πρωτάθλημα».
Να δείξει περισσότερο ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απ΄ ότι στο Κύπελλο θέλει ο Ηρακλής Χαλκίδας. Η ομάδα της Εύβοιας μετά τις τελευταίες προσθήκες ψάχνει ακόμη τα πατήματά της με τον Σπύρο Γκολίτση να περιμένει την βελτίωση των παικτών του.
Ο προπονητής της Χαλκίδας υπογράμμισε «Η ομάδα είναι σαφώς επηρεασμένη από τις αλλαγές που έγιναν και περιμένω την ατομική και ομαδική βελτίωση. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας αλλά για μένα ο ζητούμενο δεν είναι μόνο το θετικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως η καλή εμφάνιση και πάνω από όλα η προσπάθεια από όλους τους αθλητές».
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Στην Πάτρα η Παναχαϊκή έχοντας βγει εκτός πλάνων θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη απέναντι στη Νίκη Αιγινίου και να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να μπει στα play-out και να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία. Δύσκολο έργο για τους Αχαιούς που ωστόσο απέναντι στην ομάδα της Κατερίνης παίζουν το τελευταίο τους χαρτί ψάχνοντας το τρίποντο.
Ο αρχηγός και ψυχή της Παναχαϊκής Νίκος Ρουμελιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά «Υπάρχει απογοήτευση για την εξέλιξη του πρωταθλήματος αλλά εμείς εδώ έχουμε μάθει να μην τα παρατάμε. Θα έρθει η ώρα των αποφάσεων για το μέλλον της ομάδας και τότε θα δούμε τι θα γίνει. Για την ώρα θέλουμε να κάνουμε ακόμα μία προσπάθεια για την πρώτη μας νίκη και μία καλή εμφάνιση».
Η Νίκη Αιγινίου θέλει να πάρει μια ακόμη νίκη στην κατηγορία και να μείνει μακριά από τα play-out. Με καλή ψυχολογία και χωρις προβλήματα οι παίκτες του Θανάση Στράτζαλη θέλουν να εκμεταλλευθούν το άγχος και την κακή κατάσταση των γηπεδούχων προκειμένου να φύγουν με το τρίποντο στις αποσκευές τους.
Ο Πατρινός Παναγιώτης Παπαδόπουλος μιλώντας για το παιχνίδι του Σαββάτου υπογράμμισε «Κατεβαίνουμε με στόχο τη νίκη για να δείξουμε συνέπεια και σοβαρότητα. Βρισκόμαστε σε καλή περίοδο και έχουμε αγωνιστική άνοδο ανεξάρτητα από το ματς του κυπέλλου. Εκτός των άλλων θέλουμε τους τρεις βαθμούς γιατί η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη. Ακόμα δεν έχουμε εξασφαλίσει τίποτα και έχουμε μπροστά μας πέντε αγωνιστικές. Θέλουμε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ και πιστεύω πως αξίζουμε να είμαστε μέσα στα πλέι οφ. Εφόσον αποκλειστήκαμε από το κύπελλο έχουμε τη δυνατότητα να αφιερωθούμε στους αγώνες που απομένουν. Δεν έχω παίξει στην Παναχαϊκή αλλά ξέρω τα παιδιά και τον προπονητή και ξέρω πως εάν τους υποτιμήσουμε θα μπούμε σε περιπέτειες».
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Στο Βραχάτη ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη και μάλιστα με τρίποντο προκειμένου να περάσει στην 8άδα της βαθμολογίας και να πάει ακόμη ψηλότερα.
Οι «κυανοκίτρινοι» του Κώστα Δεληκώστα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και αισιοδοξούν να πανηγυρίσουν την 3η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.
Ο Νίκος Παλέντζας που θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα επεσήμανε «Περιμένουμε αμφίρροπο και καλό αγώνα. Κυνηγάμε τους ίδιους στόχους με τον Εθνικό. Και οι δύο ομάδες έχουν ενισχυθεί και παίζουν καλύτερα από ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κοιτάμε την ομάδα μας. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς. Δεν θέλω να κάνω υπολογισμούς για 8αδες, πλέι άουτ και άλλα τέτοια. Θέλω να κοιτάω κάθε ματς ξεχωριστά να κερδίζουμε και στο τέλος θα κάνουμε λογαριασμό. Ο Εθνικός ήταν η προηγούμενη ομάδα μου αλλά δεν αισθάνομαι κάτι ξεχωριστό για αυτόν τον αγώνα. Σέβομαι κάθε αντίπαλο και σκέφτομαι μόνο τη νίκη».
Τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην 8άδα της Volleyleague αναζητά στην Κόρινθο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι «κυανόλευκοι» του Έβρου δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν το τρίποντο και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία τους.
Ο πασαδόρος του Εθνικού, Γιάννης Χαριτωνίδης δήλωσε «Περιμένουμε αμφίρροπο και καλό αγώνα. Κυνηγάμε τους ίδιους στόχους με τον Εθνικό. Και οι δύο ομάδες έχουν ενισχυθεί και παίζουν καλύτερα από ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κοιτάμε την ομάδα μας. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς. Δεν θέλω να κάνω υπολογισμούς για 8αδες, πλέι άουτ και άλλα τέτοια. Θέλω να κοιτάω κάθε ματς ξεχωριστά να κερδίζουμε και στο τέλος θα κάνουμε λογαριασμό. Ο Εθνικός ήταν η προηγούμενη ομάδα μου αλλά δεν αισθάνομαι κάτι ξεχωριστό για αυτόν τον αγώνα. Σέβομαι κάθε αντίπαλο και σκέφτομαι μόνο τη νίκη».
ΚΗΦΙΣΙΑ- ΗΡΑΚΛΗΣ
Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά δίνει ένα ακόμη ντέρμπι επιβίωσης απέναντι στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Ηρακλή και θέλει να πάρει τη νίκη για να αποφύγει τον μπελά των play-out.
Ο Νικήτας Εφραιμίδης έχοντας φορέσει κατά το παρελθόν και την φανέλα του Ηρακλή τόνισε «Περιμένουμε αμφίρροπο και καλό αγώνα. Κυνηγάμε τους ίδιους στόχους με τον Εθνικό. Και οι δύο ομάδες έχουν ενισχυθεί και παίζουν καλύτερα από ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κοιτάμε την ομάδα μας. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς. Δεν θέλω να κάνω υπολογισμούς για 8αδες, πλέι άουτ και άλλα τέτοια. Θέλω να κοιτάω κάθε ματς ξεχωριστά να κερδίζουμε και στο τέλος θα κάνουμε λογαριασμό. Ο Εθνικός ήταν η προηγούμενη ομάδα μου αλλά δεν αισθάνομαι κάτι ξεχωριστό για αυτόν τον αγώνα. Σέβομαι κάθε αντίπαλο και σκέφτομαι μόνο τη νίκη».
Τη νίκη όμως που θα δώσει συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του θέλει και ο Ηρακλής που προέρχεται από την πρόκρισή του στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος και τις επικράτησής του επί της ΑΕΚ.
Οι «κυανόλευκοι» του Γιάννη Ορφανού έχοντας παραμείνει από την Τετάρτη στην Αθήνα είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους κρατήσει ψηλά στην βαθμολογία και θα δώσει ακόμη καλύτερη ψυχολογία σε όλους.
Ο Δημήτρης Εφραιμίδης σε μια ακόμη κόντρα με τον αδερφό του αισιοδοξεί πως θα πάρει τη νίκη λέγοντας «Περιμένουμε αμφίρροπο και καλό αγώνα. Κυνηγάμε τους ίδιους στόχους με τον Εθνικό. Και οι δύο ομάδες έχουν ενισχυθεί και παίζουν καλύτερα από ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κοιτάμε την ομάδα μας. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς. Δεν θέλω να κάνω υπολογισμούς για 8αδες, πλέι άουτ και άλλα τέτοια. Θέλω να κοιτάω κάθε ματς ξεχωριστά να κερδίζουμε και στο τέλος θα κάνουμε λογαριασμό. Ο Εθνικός ήταν η προηγούμενη ομάδα μου αλλά δεν αισθάνομαι κάτι ξεχωριστό για αυτόν τον αγώνα. Σέβομαι κάθε αντίπαλο και σκέφτομαι μόνο τη νίκη».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEYLEAGUE
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
17.00 (ΕΡΤ2): ΠΑΟΚ – Φοίνικας Σύρου
17.30 : Ολυμπιακός – Ηρακλής Χαλκίδας
18.00: Παναχαϊκή – Νίκη Αιγινίου
18.00: Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
18.30: Κηφισιά – Ηρακλής
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018
18.00 (ΕΡΤ2): Εθνικός Πειραιώς – Παναθηναϊκός
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...