Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ντέρμπι στη Σαντορίνη

Ντέρμπι στη Σαντορίνη

Σέρβις στο 35ο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με το πιο όμορφο και αμφίρροπο μαραθώνιο των τελευταίων ετών να ξεκινάει από’ κει που τελείωσε. Το ζευγάρι ΑΟ Θήρας-Ολυμπιακού(19.00) που μονομάχησε στους περυσινούς τελικούς των πλέι οφ για τον τίτλο είναι το ντέρμπι που ξεχωρίζει στην πρεμιέρα των αγώνων.

Ο  Ολυμπιακός του Μπρανκο Κοβάσεβιτς με τον ίδιο κορμό και δύο νέες προσθήκες στις ξένες (Χίπε, Τσίμα) αλλά και με ψυχολογία από την κατάκτηση του τουρνουά στην Προύσα, παρουσιάζεται πανίσχυρος και το απόλυτο φαβορί κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος.

Από την άλλη ο ΑΟ Θήρας του Απόστολου Οικονόμου, με τρεις νέες ξένες παίκτριες (Τέρζιτς, Όστοιτς, Ζντοβτς) με απούσα την mvp της Α1, την Αννίκα Μπρικμαν, φιλοδοξεί να κοιτάξει το μεγάλο του αντίπαλο στα μάτια και σε βάθος χρόνου να επαναλάβει την περυσινή μεγάλη του πορεία που τον έφερε στη δεύτερη θέση.

Η αναμέτρηση στην Σαντορίνη είναι η τελευταία χρονικά της αυριανής ημέρας, με το πρώτο σερβίς της σεζόν να δίνεται στην Θεσσαλονίκη και στο ΔΑΚ Πυλαίας εκεί όπου ο Άρης υποδέχεται τους ενθουσιώδεις Μακεδόνες Αξιού (17.00).

Λίγο αργότερα διεξάγεται το άλλο τοπικό ντέρμπι της συμπρωτεύουσα ανάμεσα στον Αίαντα Ευόσμου και την νεοφώτιστη Ελπίδα Αμπελοκήπων (18.00).Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση ΑΕΚ – Μαρκόπουλου (18.30).

Η αυλαία της 1ης αγωνιστικής θα πέσει την Κυριακή με τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – Θέτις (23/10, 14.30) στο κλειστό του Μετς και Ηλιούπολη – Πανναξιακός (23/10,17.30) .

Σάββατο 22/10

17:00, ΔΑΚ Πυλαίας, ΑΣ Άρης – ΑΣ Μακεδόνες
18:00, ΔΑΚ Ευόσμου, ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΑΣ Ελπίς
18:30, Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας, ΑΕΚ Αθηνών – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
19:00, Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ, ΑΟ Θήρας – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Κυριακή 23 /10

14:30, Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ, Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣΠ Θέτις
17:30, Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης, ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟΝ Πανναξιακός