Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Το ντέρμπι ξεκινά… νωρίς

Το ντέρμπι ξεκινά… νωρίς

Η αγωνιστική δράση στην Volleyleague συνεχίζεται με την 5η αγωνιστική που θα διεξαχθεί σε Σαββάτο και Δευτέρα και ανοίγει την αυλαίας της νωρίς το μεσημέρι (12:00) στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Παμβοχαϊκό..

ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός

Μετά την κακή εμφάνιση του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα και την Volleyleague. Εκεί όπου νωρίς το Σάββατο υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό με στόχο τη νίκη και το τρίποντο που θα τον κρατήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και κυρίως θα του αναπτερώσει το ηθικό εν όψει του επαναληπτικού κόντρα στην Φρανκφούρτη.

Ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες καθώς είναι το πρώτο της Volleyleague που θα διεξαχθεί στις 12:00 το μεσημέρι (λόγο μπάσκετ).

Ο Σέρτζιου Στάνκου στο παιχνίδι του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να ξαναδώσει στην ομάδα την απαιτούμενη δυναμική και να κάνει μια νέα αρχή.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ευελπιστεί πως οι παίκτες του θα αφήσουν πίσω τους την εμφάνιση της Ευρώπης και να παρουσιαστούν όπως πρέπει για να πανηγυρίσουν το τρίποντο.

Από την άλλη πλευρά ο Παμβοχαϊκός ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη με καλή ψυχολογία και την ελπίδα πως θα καταφέρει να εκμεταλλευθεί τις συγκυρίες και να πάρει αποτέλεσμα.

Μοναδικός πονοκέφαλος για τον Κώστα Δεληκώστα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ήταν ο Μανώλης Δημητριάδης που ταλαιπωρήθηκε από ψύξη, ωστόσο αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά αφού θα προπονηθεί το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Κώστας Δεληκώστας αναφερόμενος στην αναμέτρηση της Πυλαίας τόνισε «Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχε ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Ο αγώνας μας είναι στις 12. Είναι μια περίεργη ώρα και για εμάς και για τον ΠΑΟΚ. Εκτός από τον Δημητριάδη δεν έχουμε άλλα θέματα, ωστόσο πιστεύω πως θα αγωνιστεί κανονικά το Σάββατο. Το στοιχείο που πιστεύω θα κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα είναι η επίθεση και το ποια ομάδα θα καταφέρει να έχει υψηλότερο ποσοστό στις κόντρα επιθέσεις».

ΑΕΚ – Ηρακλής

Στο κλειστό του ΜΕΤΣ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ηρακλή με στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να αφήσει πίσω της την ήττα στην Κομοτηνή.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Νίκου Νεόφυτου μπορεί να έχουν δύσκολο έργο απέναντι στον «Γηραιό», ωστόσο δηλώνουν έτοιμοι για τα… δύσκολα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών στην ομάδα καθώς ο Μότα ξεπέρασε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή και θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του διεκδικώντας το τρίποντο.

Αναφερόμενος στον αγώνα του Σαββάτου ο Νίκος Νεόφυτος δήλωσε «Μετά από την ήττα μας στην Κομοτηνή έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής. Ελπίζω να βγάλουμε τον καλό μας αγωνιστικό εαυτό και να κερδίσουμε».

Ο Ηρακλής μετά την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ολυμπιακό κατεβαίνει στην Αθήνα έχοντας στα πλάνα της να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε στην Μίκρα την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι «κυανόλευκοι» του Γιάννη Ορφανού θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές τους εμφανίσεις και να αποδράσουν με βαθμολογικό όφελος από το ΜΕΤΣ.

Προβλήματα στην ομάδα δεν υπάρχουν, το κλίμα είναι καλό και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν αυτό που δικαιούνται από την αναμέτρηση του Σαββάτου.

 

Κηφισιά – Φοίνικας Σύρου

Ντέρμπι για γερά νεύρα αναμένεται να είναι αυτό στο Ζηρίνειο μεταξύ Κηφισιάς και Φοίνικα Σύρου. Οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους και θέλουν το τρίποντο που θα τους φέρει πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Οι «κυανόλευκοι» της Αθήνας ποντάρουν στην δύναμη της έδρας και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αισιοδοξούν πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν πάρουν τη νίκη στο πρώτο τους φετινό εντός έδρας παιχνίδι.

Το φετινό ξεκίνημα της Κηφισιάς δεν ήταν και το καλύτερο αφού μετρά δύο εκτός έδρας ήττες, όμως αισιοδοξούν πως η επιστροφή τους στο Ζηρίνειο θα συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα το οποίο και θα σηματοδοτήσει και την αγωνιστική της ανάκαμψη.

Η παρουσία του Ολλανδού Τίμε Λάανε αναμένεται να δώσει λύσεις, ωστόσο ο έμπειρος ακραίος χρειάζεται ακόμη χρόνο προκειμένου να δώσει αυτό που μπορεί και να ξεπεράσει στο απόλυτο τον τραυματισμό που είχε.

Ο Κώστας Αρσενιάδης τόνισε «Για εμάς είναι το πρώτο μας παιχνίδι στο Ζηρίνειο και θα είναι ένα πολύ δύσκολο απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Φοίνικας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε.. Με την Σύρο πάντα τα παιχνίδια μας είναι ντέρμπι και θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε στη νίκη»

Ο Φοίνικας Σύρου έχοντας πάρει ήδη τα δύο ρεπό του, θέλει να συνεχίσει στα νικηφόρα παιχνίδια και μετά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να ανοίξει λογαριασμό στην Αθήνα επί της Κηφισιάς.

Οι «Πειρατές» με τον Παβλίσεβιτς στον πάγκο δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι για «ρεσάλτο» νίκης στα Βόρεια Προάστια και να δείξουν άμεσα την δυναμική τους στο πρωτάθλημα.

Μοναδικό πρόβλημα για τον Σέρβο τεχνικό αποτελεί ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέση, ωστόσο θα ακολουθήσει κανονικά την «κυανέρυθρη» αποστολή και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Ο Αλέξανδρος Χήρα μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Όλοι ξέρουμε ότι τα παιχνίδια στο Ζηρίνειο είναι πάντα δύσκολα και το γήπεδο έχει τις ιδιαιτερότητές του. Η Κηφισιά παίζει καλά και την βοηθά και το γήπεδο. Παρά τις πρόσφατες αλλαγές που έκανε η Κηφισιά, για εμάς παραμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ερχόμαστε καλά προετοιμασμένοι και με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να πάρουμε την 2η νίκη μας στο πρωτάθλημα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018
12.00: Π.Α.Ο.Κ. – Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός
17.00 (ΕΡΤ3): Α.Ε.Κ. – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
19.00: Α.Ο.Π.Κηφισιάς – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

Δευτέρα 12 Νοέμβριου 2018
17.30 (ΕΡΤ Play) Παναθηναϊκός Α.Ο. – Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής
Ρεπό : Ολυμπιακός και Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης