ΔΙΕΘΝΗ

Ντοπέ (και) η Αντονίεβιτς!

Ντοπέ (και) η Αντονίεβιτς!

Μετά την Ιταλίδα ακραία Μίριαμ Φατμέ Σιλά που βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του φάιναλ 6 του Γκραν Πρι γυναικών, ήρθε ακόμα ένα ίδιο κρούσμα αυτό της πασαδόρου Άνα Αντονίεβιτς στην Εθνική Σερβίας να… αναστατώσει και να ανοίξει το κεφάλαιο της θεωρίας του μολυσμένου κρέατος.  

Στην περίπτωση της Σιλά τόσο η Ιταλική Ομοσπονδία (FIPAV) όσο και η Μπέργκαμο από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ότι η ουσία της κλενβουτερόλης οφείλεται σε πιθανή μόλυνση που προκλήθηκε στα τρόφιμα. Μάλισταμ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μπρούνο Κατανέο είχε δηλώσει: “Το θετικό δείγμα μπορεί να προέκυψε από μολυσμένο κρέας. Έχουμε ζητήσει εξέταση του δεύτερου δείγματος αλλά και πλήρη ανάλυση του ποσοστού της ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό της αθλήτριας”.

Όσοι έσπευσαν να του προσάψουν ότι… κάλυψε την διεθνή αθλήτρια πολύ πιθανό με το δεύτερο κρούσμα της Αντονίεβιτς να γίνουν πιο καχύποπτοι! Και αυτό γιατί στον οργανισμό της Σέρβας πασαδόρου ανιχνεύθηκε η ίδια ουσία, η οποία ένα βρογχοδιασταλτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος, αλλά έχει επίσης ιδιότητες τόνωσης την ανάπτυξη των μυών

Οι Σέρβοι με τη σειρά τους αναμένεται να ζητήσουν εξέταση του δεύτερου δείγματος και λεπτομέρειες για την ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε στην αθλήτρια τους αλλά πλέον με αυτό το δεύτερο κρούσμα σίγουρα άνοιξε μια σοβαρότατη υπόθεση με κοινή F-6 του Γκραν Πρι.