ΔΙΕΘΝΗ

Παρελθόν ο Βούλγαρος Βελίκοφ από Βάρεμε λόγω ντόπινγκ!

Παρελθόν ο Βούλγαρος Βελίκοφ από Βάρεμε λόγω ντόπινγκ!

Σύμφωνα με βελγική ιστοσελίδα ο 29χρονος διεθνής Βούλγαρος μπλοκέρ της VBC Waremme φέρεται να βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ που υποβλήθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα ο βελγικός σύλλογος να προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίου του παίκτη, που αρνείται κατηγορηματικά και θα υποβάλλει έφεση.

Έπειτα λοιπόν από μία επιτυχημένη καριέρα στην Βουλγαρία, η πρώτη σεζόν του Ιβαϊλο Βελίκοφ στο εξωτερικό, είχε άδοξο τέλος με τη συνεργασία του στη βελγική ομάδα να διακόπτεται πρόωρα.

“Ο Ιβαϊλο πήρε μια ουσία που δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει” τόνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Βάρεμε και συμπλήρωσε: “Διαθέτουμε ένα πολύ αυστηρό ιατρικό προσωπικό, αλλά ο Βελίκοφ συμβουλεύτηκε επίσης κάποιους Βούλγαρους γιατρούς που του συνταγογράφησαν φάρμακα τα οποία είναι απαγορευμένα στο Βέλγιο. Είναι καλό παιδί και το έκανε ακούσια, αλλά η ομάδα αποφάσισε να χωρίσει μαζί του και ο παίκτης επέστρεψε στη Βουλγαρία τη Δευτέρα. Κλονισμένη πλέον από τα τελευταία νέα, η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει της χωρίς μπλοκέρ της. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να εργαστούμε με αυτούς που έχουμε. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας δέχθηκε ένα τεράστιο ηθικό κλονισμό με αυτή την ανακοίνωση ».

Στην υπεράσπισή του, ο θηριώδης Βελίκοφ (2.07μ), σύμφωνα με βουλγαρική ιστοσελίδα, αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της βελγικής ομάδας, δηλώνοντας πως “σεν έλαβα απαγορευμένες ουσίες, θα ασκήσω έφεση. Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχω ήδη έλθει σε επαφή με την εταιρεία από την οποία αγοράζω συμπληρώματα διατροφής και με διαβεβαίωσαν ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ δεν απαγορεύονται και θα συνεργαστούν πλήρως”.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...