ΔΙΕΘΝΗ

Ντουέτο Πράντι-Ζελιάσκοφ στον πάγκο της Βουλγαρίας

Ντουέτο Πράντι-Ζελιάσκοφ στον πάγκο της Βουλγαρίας

Ο Ιταλός εκλέκτορας της Βουλγαρίας Σιλβάνο Πράντι και ο γνώριμος από τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα, αλλά και τον πάγκο του ΠΑΟΚ, Νίκι Ζελιάσκοφ θα ηγηθούν του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ανδρών της Βουλγαρίας.

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα το Δ.Σ. της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας, κατά τη χθεσινή  διαδικτυακή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε,  υπό την προεδρία του Προέδρου, Λιούμπο Γκάνεφ.

“Το συμβόλαιο του Πράντι θα είναι για 1 + 1 χρόνιας, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν θα μπορούσε να αναλάβει μακροπρόθεσμα την Εθνική” δήλωσε ο κ.  Γκάνεφ, που συμπλήρωσε ότι “μετά από 1, το πολύ 2 χρόνια o Ζελάσκοφφ θα αντικαταστήσει τον Ιταλό ομόλογό του στον ομοσπονδιακό πάγκο”.

Για τον Ζελιάσκοφ, που στέφθηκε φέτος πρωταθλητής με τη Νεφτοχίμικ, δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στον ομοσπονδιακό πάγκο της χώρας του, καθώς το 2014 οδήγησε την Εθνική U20 στο Eurovolley και τo 2017 στα προκριματικά του παγκοσμίου. Επίσης στο παρελθόν εργάστηκε και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πάλαι ποτέ FYROM.

Αντίθετα για τον 73χρονο Ιταλό τεχνικό της γαλλικής που πέρυσι διαδέχθηκε τον Πλάμεν Κονσταντίνοφ, αυτή θα είναι η τρίτη χρονιά,  στην καριέρα του στο τιμόνι της Εθνικής Βουλγαρίας, αφού τη σεζόν 2009-2010 αντικατέστησε τον Μάρτιν Στόεφ.