ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ανδρεάδης στο τιμόνι της Εθνικής

Ο Ανδρεάδης στο τιμόνι της Εθνικής

Ο Θρακιώτης τεχνικός, Γιάννης Ανδρεάδης -άμεσος συνεργάτης του Καμπερίδη- πήρε το χρίσμα από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα κορασίδων.

Το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Ο Γιάννης Ανδρεάδης, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο (πρώτη συγκεντρωτική προπόνηση στις Φέρρες) αποτελούσε τον άμεσο συνεργάτη του Κυριάκου Καμπερίδη είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Κορασίδων και αυτός που θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (28/3 – 5/4) έχοντας ως συνεργάτη προπονητή τον Βαγγέλη Σταθόπουλο.

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και θέλω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών που υπάρχουν. Με αιφνιδίασε η πρόταση όσον αφορά τη χρονική στιγμή που έγινε καθώς πριν από ένα χρόνο βρέθηκα στην ομάδα μετά από πρόταση του Κυριάκου Καμπερίδη και θεωρώ ότι σ’ αυτό το διάστημα κάναμε πολύ καλή δουλειά με αποκορύφωμα την πρόκριση στα τελικά. Ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας ανήκει στον Κυριάκο κι εγώ πλέον έχω την ευθύνη να συνεχίσω αυτή τη δουλειά με στόχο την όσον το δυνατόν καλύτερη παρουσία μας στα τελικά του Ευρωπαϊκού», τόνισε ο κ. Ανδρεάδης και συμπλήρωσε: «Το ευχάριστο είναι ότι γνωρίζω πολύ καλά όλα τα παιδιά αυτής της φουρνιάς, αλλά δεσμεύομαι ότι θα δω και όλα τα υπόλοιπα παιδιά πριν κάνω την τελική επιλογή».

Στόχος του κ. Ανδρεάδη είναι «να βοηθήσω την εξέλιξη αυτών των παιδιών και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Άλλωστε μιλάμε για μια αναπτυξιακή ομάδα που τώρα πλάθονται και ο αθλητικός και ο προσωπικός χαρακτήρας των παιδιών. Ο χρόνος που απομένει είναι λίγος αλλά με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (Ομοσπονδία, σωματεία, παράγοντες) πιστεύω ότι θα φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας εν όψει του Ευρωπαϊκού, η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 16/3, το τριήμερο 19-21 θα δοθούν τρία φιλικά με την Ολλανδία και η αποστολή θα αναχωρήσει για την Σόφια στις 26/3, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν εβδομαδιαίες συγκεντρωτικές προπονήσεις.

Τέλος, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θέλει να ευχαριστήσει τον μέχρι πρότινος Ομοσπονδιακό τεχνικό Κυριάκο Καμπερίδη για την συνολική του προσφορά στις Εθνικές ομάδες Γυναικών τα τελευταία χρόνια και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Σύντομο βιογραφικό του Γιάννη Ανδρεάδη
Γεννήθηκε στην Αλεξ/πολη το 1966, είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής με ειδικότητα Βόλεϊ ενώ από το 1985 έως και το 1995 ήταν παίκτης της ανδρικής Ομάδας Βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
Το 1996 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με την τοπική Γυναικεία ομάδα Βόλεϊ της Νίκης Αλεξανδρούπολης με την οποία κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (97-98).
Από το 1998 έως και το 2005 βρέθηκε στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Παναθηναϊκό, Πανελλήνιο, Α.Ο Κηφισιάς, ενώ από το 2006 έως το 2011 δίδασκε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Βόλεϊ και Beach Volley ως αποσπασμένος καθηγητής.
Το διάστημα 2008-2012 ήταν προπονητής στην ανδρική ομάδα Βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και τον Μάρτιο του 2013 κατέκτησε με την εφηβική ομάδα του Εθνικού το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων».