ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Δρίκος, ο Σίσυφος και ο βράχος…

Ο Δρίκος, ο Σίσυφος και ο βράχος…

Μετρημένος και αρκετά επιφυλακτικός αναφορικά με τους στόχους της Εθνικής στον Όμιλο της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε ο Σωτήρης Δρίκος κατά την στην συνέντευξη τύπου του World League. Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός θέλησε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα και τις προσδοκίες όλων, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Πετρέας υπογράμμισε πως άπαντες θα κάνουν τα πάντα για να φθάσουν στο Final 4 της Γερμανίας.

Αρκετά αγχομένος ήταν ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη λίγο πριν την έναρξη των αγώνων του World League.

Ο Σωτήρης Δρίκος απέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για τους στόχους (αγωνιστικούς -βαθμολογικούς) για την διοργάνωση υπογραμμίζοντας πως ο βαθμός δυσκολίας είναι πλέον μεγαλύτερος απο το τουρνουά της Κοζάνης.

Ο προπονητής της Ελλάδας στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε «Θέλω να καλωσορίσω τους συναδέλφους μου προπονητές και τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων που βρίσκονται εδώ. Το επίπεδο σ’ αυτό το τουρνουά θα είναι υψηλότερο. Είναι δύσκολο να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Η Σλοβενία είναι αήττητη, το Κατάρ προκαλεί δυσκολίες στην αντιμετώπισή του, ενώ το Πουέρτο Ρίκο είναι μια ομάδα που την περιμένουμε βελτιωμένη από το προηγούμενο τουρνουά” και συμπλήρωσε «Η δουλειά μας είναι δύσκολη. Κερδίσαμε μερικές μέρες προετοιμασίας, δυστυχώς όχι στο βαθμό που θα θέλαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, χωρίς το μυαλό μας να φεύγει από τους αγωνιστικούς, τεχνικούς και τακτικούς στόχους μας παρεκκλίνοντας στους βαθμολογικούς.

Στο πρώτο τουρνουά, το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν ότι αντιμετωπίσαμε τρεις διαφορετικές σχολές, που απαιτούσαν από εμάς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και τακτικής κάθε φορά. Ο βαθμός δυσκολίας δεν ήταν πολύ υψηλός, αλλά καταφέραμε να προσαρμοστούμε κάθε φορά».

Σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η Εθνική ομάδα μετά τις τρεις νίκες στο πρώτο τουρνουά ο κ. Δρίκος κράτησε την μπάλα χαμηλό επικολλώντας το μαρτύριο του… Σίσυφου.

«Η Ελλάδα είναι χώρα των προσδοκιών. Το βόλεϊ παραμένει εδώ και χρόνια άθλημα των προσδοκιών. Εγώ θέλω να προσεγγίζουμε και να υλοποιούμε τους μικρούς καθημερινούς στόχους που βάζουμε. Δεν κοιτάω τίποτε πέρα από αυτό. Οι προσδοκίες, όταν δεν έχουν σχέση μ’ αυτό, θυμίζουν περισσότερο το μαρτύριο του Σίσυφου και δεν θέλω να είμαστε ούτε ο βράχος, ούτε ο Σίσυφος» υπογράμμισε ο Δρίκος.

Αναφορικά σε ερώτηση για το ότι στο πρώτο τουρνουά στην Κοζάνη χρησιμοποίησε διαφορετικά σχήματα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε «Θέλουμε να έχουμε σαφείς ρόλους στο ρόστερ. Το γεγονός ότι στην Κοζάνη είχαμε διαφορετική εξάδα κάθε φορά, έγινε για λόγους ανάγκης. Έχουμε παίκτες σε διαδικασία επανένταξης, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα με περιορισμένες αλλαγές. Το άθλημά μας έχει να κάνει με υψηλή αγωνιστική συνοχή. Όταν οι αυτοματισμοί αναπτύσσονται και σε άλλους παίκτες, είναι εκθετικός ο βαθμός δυσκολίας και πολλαπλασιάζεται, γι’ αυτό χρειάζονται σαφείς ρόλοι, ακόμα και όταν χρειαστεί η βοήθεια κάποιου αθλητή να ενταχθεί και να καλύψει αυτούς τους αυτοματισμούς. Στόχος μας δεν είναι να παίζουν πολλοί αθλητές, αλλά να παίζουν οι καλύτεροι».

Πετρέας : «Το καλύτερο για να πάμε Γερμανία»

Την υπόσχεση ότι άπαντες θα δώσουν το καλύτερο δυνατό για να οδηγήσουν την Εθνική στα τελικά της Γερμανίας έδωσε ο Γιώργος Πετρέας ο οποίος παράλληλα τόνισε πως ο Όμιλος της Θεσσαλονίκης είναι δυσκολότερος από αυτόν της Κοζάνης.

«Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τεράστια, αλλά καταφέρνουμε και τα ξεπερνάμε. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στο πρώτο τουρνουά στην Κοζάνη, αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι το σημαντικότερο και δυσκολότερο τουρνουά, γιατί θα βρούμε απέναντί μας πιο ισχυρές ομάδες αυτή τη φορά.

Αντίπαλός μας στην πρεμιέρα είναι το Πουέρτο Ρίκο, πριν μια εβδομάδα δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς στη δεδομένη στιγμή, αλλά όταν ξανασυναντάς την ίδια ομάδα στην ίδια διοργάνωση αντιμετωπίζεις δυσκολίες, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά σε όλα τα αθλήματα» δήλωσε ο έμπειρος κεντρικός της Ελλάδας για να συμπληρώσει «Θέλουμε να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο όπως στην Κοζάνη και καλύτερο. Εκτός από την αγωνιστική βελτίωση, σημασία έχουν και τα καλά αποτελέσματα, εδώ όπου έχουμε φτάσει. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε νίκες και να πάμε στο φάιναλ φορ της Γερμανίας».

Σε ερώτηση για την παρουσία του κόσμου στο Αλεξάνδρειο ο έμπειρος κεντρικός επεσήμανε «Ελπίζω οι φίλαθλοι να έρθουν, να μας στηρίξουν και να απολαύσουν όμορφο βόλεϊ. Πέρσι ο κόσμος ήταν πραγματικά ο έβδομος παίκτης μας και μας βοήθησε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θέλουμε και φέτος να γίνουν οι φίλαθλοι τα φτερά που μας θα δώσουν τη πρόκριση στο φάιναλ φορ. Ελπίζουμε να βρεθούν εδώ και εμείς να τους δώσουμε χαρά με την εμφάνιση και τα αποτελέσματά μας».