ΔΙΕΘΝΗ

Ο ένας στους τρεις Έλληνες… κερδίζει!

Ο ένας στους τρεις Έλληνες… κερδίζει!

Στην 14η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, όπου είχαμε πολλές συναντήσεις παλιών γνώριμων φίλων και πρώην συμπαικτών, μόνο ο Τζούριτς πανηγύρισε τη νίκη.

Μετά λοιπόν από περίπου μισό χρόνο, όταν συναντήθηκαν ξανά ως αντίπαλοι στον αγώνα Κροατίας -Ελλάδας για το European League, οι διεθνείς Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ιβάν Ράιτς, διασταύρωσαν ξανά τα αγωνιστικά τους ξίφη στο Φορλί στο πλαίσιο της αναμέτρησης της ιταλικής Superleague Ραβένα-Μόντσα.

koumentakis_raic

Οι δύο καλοί φίλοι και πρώην συμπαίκτες στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, πριν από το ματς είχαν θερμό εναγκαλισμό, ενώ και στη διάρκεια της προθέρμανσης έκαναν το… απαραίτητο “πηγαδάκι”.

Για την ιστορία η φιλοξενούμενη Μόντσα, με μόλις 3 πόντους του νεοπαοκτηθέντα Ράιτς, που αγωνίστηκε ως αλλαγή, έφυγε θριαμβεύτρια με  1-3 (2325 25-1924-26 18-25) από το PalaCredito di Romagna, με τον Κουμεντάκη να πετυχαίνει 5 πόντους.

Ανάλογη εικόνα και συναισθήματα υπήρξαν και στο Τρέντο, στον “εμφύλιο” των διεθνών μας Δημήτρη Τζούριτς και Γιώργου Τζιουμάκα, όπου με 15 πόντους του τοπ σκόρερ της Τζούριτς, η γηπεδούχος Τρεντίνο  επικράτησε με 3-ο (25-22, 25-21, 25-18) της παρέας του έτερου πρώην άσου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και νυν της Περούτζια, Τζιουμάκα, που αγωνίστηκε ως αλλαγή, χωρίς να σημειώσει πόντο.