BEACH VOLLEY

Ο Γιάτσης σε πανεπιστήμια στην Ισπανία και το Μαυροβούνιο

Ο Γιάτσης σε πανεπιστήμια στην Ισπανία και το Μαυροβούνιο

Ο επίκουρος καθηγητής Γιώργος Γιάτσης Συνεχίζει τις διαλέξεις του σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εκτός από το University of Alicante το οποίο επισκέφτηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, δίδαξε και στο University of Montenegro ενώ μας μίλησε για τις διαλέξεις που έδωσε σε αυτά αλλά και για τη νέα αγωνιστική χρονιά του beach volley.

Ποιο ήταν το θέμα στις διαλέξεις στο Alicante;

“Οι διαλέξεις στο Alicante είχαν θέματα σχετικά με το beach volley. Αυτή τη φορά επικεντρώθηκα κυρίως στην εκμάθηση πέντε διαφορετικών ειδών πάσας με μανσέτα και δύο ειδών πάσας με δάκτυλα και τη χρήση της κάθε τεχνικής ανάλογα την περίσταση. Ακόμη, έγιναν διαλέξεις που σχετίζονται με την τεχνική του καρφιού και αποτέλεσαν μέρος της έρευνας που μόλις ολοκληρώσαμε με το University of Graz της Αυστρίας. Το πανεπιστήμιο του Alicante είναι το κορυφαίο στο beach volley στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια και η συνεργασία μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια είναι απόλυτα εποικοδομητική σε όλους τους τομείς”.

Και στο Μαυροβούνιο;

“Στο University of Montenegro οι διαλέξεις ήταν σχετικές με το volleyball. Ορισμένα από τα θέματα που παρουσίασα αφορούσαν τη στρατηγική στην επιθετική ανάπτυξη των Πρωταθλητριών ομάδων Champions League ανδρών και γυναικών. Ακόμη, τεχνικές στο μπλοκ που είναι απαραίτητες στους παίκτες για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι γρήγορες τροχιές των πασαδόρων σε συνδυασμό με option ή zone block. Τέλος, σε μια από τις διαλέξεις παρουσίασα την τεχνική του καρφιού των κορυφαίων παικτών στον κόσμο και τη μεθοδολογία της διδασκαλίας του”.

Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός σας?

“Τον Ιούλιο θα μεταβώ στην Ιαπωνία για διαλέξεις καλεσμένος από το Chiba University. Οι διαλέξεις θα έχουν σχέση με το Volleyball και την Κινησιολογία. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν την πρόσκληση γιατί θα επισκεφτώ μια χώρα με παράδοση στο volleyball”.

giatsis1

Και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο beach volley;

“Τα τελευταία τρία χρόνια οι Νιώπας και Παπαδημητρίου κατακτήσαν δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος, εννέα από τα 12 τουρνουά Masters και τερμάτισαν πρώτοι στην πανελλήνια βαθμολογία τρεις συνεχόμενες φορές. Ακόμη, κατάφεραν  με τις εννέα κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων να είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από το 1994. Σε συνδυασμό με τις επιτυχίες που είχαν στο βαλκανικό πρωτάθλημα και τη συμμετοχή τους σε τουρνουά της CEV, όταν ήταν στον εθνικό σχεδιασμό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί  έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Είμαι περήφανος που προπόνησα αυτούς τους αθλητές που διακρίνονται όχι μόνο για την αγωνιστική τους παρουσία, αλλά και για το ήθος τους.

Για τη φετινή χρονιά λόγω επαγγελματικών μου υποχρεώσεων στο εξωτερικό η βοήθεια μου σε προπονήσεις θα είναι επικουρική. Πάντως, οι προοπτικές για το beach volley σε υψηλό επίπεδο είναι περιορισμένες στην Ελλάδα και μια και πέτυχα τους στόχους που είχα θέσει, σκέφτομαι να ασχοληθώ ξανά με τη σάλα.

Τέλος, με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη τα τελευταία δύο χρόνια βάλαμε τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, αλλά από τον Ιανουάριο και μετά προπονείται στην Αθήνα και άλλοι είναι υπεύθυνοι για αυτόν. Ήταν σημαντικό για εμένα να δω ακόμα έναν ακόμα αθλητή μου να πρωταγωνιστεί στα Masters και στα αναπτυξιακά. Ευχή μου είναι να πραγματοποιήσει τα όνειρα του”.