ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκάιτς νέος πρόεδρος στην σερβική ομοσπονδία

Ο Γκάιτς νέος πρόεδρος στην σερβική ομοσπονδία

Ο Ζόραν Γκάιτς ήταν ο νικητής στον «εμφύλιο» με τον Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς κι εδώ και λίγες ώρες είναι ο νέος πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας βόλεϊ.

Ο προπονητής που οδήγησε την Σερβία στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ κι ο αρχηγός εκείνης της τεράστιας ομάδας, βρέθηκαν αντιμέτωποι στη διεκδίκηση της προεδρίας με την προεκλογική εκστρατεία να κρύβει μπόλικη ίντριγκα στην οποία ενεπλάκη κι ο νυν πρόεδρος της CEV Αλεξάντερ Μπόρισιτς.

«Ο κ. Μπόρισιτς στηρίζει την υποψηφιότητα μου…», δήλωσε σε συνέντευξη του στις αρχές της εβδομάδας ο Γκάιτς, ωστόσο ο Μπόρισιτς με προσωπική του δήλωση τάχθηκε στο πλευρό του Γκρίμπιτς δίνοντας νέα διάσταση στο θέμα, ωστόσο στις σημερινές εκλογές ο άλλοτε προπονητής της εθνικής επικράτησε με 26 ψήφους έναντι 16 του πρώην αρχηγού του, ενώ 4 ψήφισαν λευκό και 2 μέλη απείχαν της ψηφοφορίας.

«Πρώτος μου στόχος είναι να βοηθήσουμε τις ομάδες της περιφέρειας οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια δεν ένιωθαν κοντά τους την ομοσπονδία κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε., ενώ φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο των επιτυχιών σε επίπεδο εθνικών ομάδων», δήλωσε ο Ζοραν Γκάιτς, ενώ πρώτος αντιπρόεδρος στη νέα διοίκηση υπό την ηγεσία του θα είναι ο Ιβάν Μίλκοβιτς!

Προσέξτε όμως την σημαντική λεπτομέρεια: Ο Γκάιτς είναι προπονητής την Τελεκομ Μπακού (γυναικεία ομάδα στο Αζερμπαϊτζάν) κι ο Μίλκοβιτς αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Χάκμπανκ.

Αμφότεροι θα εξαντλήσουν τα φετινά τους συμβόλαια και αναγκαστικά θα πηγαινοέρχονται στο Βελιγράδι κι αυτό ήταν κάτι που καυτηρίασε στην σημερινή ΓΣ ο Γκρίμπιτς (τονίζοντας μάλιστα ότι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, Ιβαν Μίλκοβιτς, έχει πάρει την ιταλική αθλητική υπηκοότητα από πέρσι).

Πηγή: Sportsfeed