ΔΙΕΘΝΗ

Ο προπονητής του Πρωτοψάλτη στο τιμόνι της Πολωνίας

Ο προπονητής του Πρωτοψάλτη στο τιμόνι της Πολωνίας

O Βέλγος τεχνικός της γερμανικής Φριντριχσχάφεν, Βίταλ Χέινεν, είναι επισήμως εδώ και λίγες ώρες o διάδοχος του Ιταλού Φερντινάντο Ντε Τζιόρτζι.

Για το 48χρονο προπονητή του διεθνούς μας, Θανάση Πρωτοψάλτη η Πολωνία θα είναι η τρίτη συνεργασία του με Εθνική ομάδα, μετά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου και της Γερμανίας, την οποία μάλιστα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 την οδήγησε στο χάλκινο μετάλλιο.

Η επιλογή του Χέινεν ήταν πολύ αυστηρή για την Ομοσπονδία της Πολωνίας στην οποία όπως δήλωσε ο πρόεδρος Γιάτσεκ Κάσπρικ στην επίσημη παρουσίαση του Βέλγου τεχνικού “θέλει να δώσει μία νέα ποιότητα στο πολωνικό βόλεϊ”.

Στόχος του 27ου προπονητή στην ιστορία της εθνικής ομάδας των ανδρών της Πολωνίας, που δήλωσε ότι “περιμένει πολλές υψηλές πτήσεις με τη νέα του ομάδα” είναι μια θέση στην εξάδα στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIVB, αλλά και μία πορεία διάκρισης στη νεοσύστατη διοργάνωση FIVB Volleyball Nations League, τα τελικά του οποίου ανακοινώθηκε πως θα φιλοξενηθούν από 4-8 Ιουλίου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της γαλλικής  Λιλ, “Stade Pierre Mauroy” , αλλά και στους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο.

Photo: twitter/PolskaSiatkowka