ΔΙΕΘΝΗ

Ο «γίγαντας» Πρωτοψάλτης «χάλασε» το… πάρτι του Μοκουλέσκου (fot-vid)!

Ο «γίγαντας» Πρωτοψάλτης «χάλασε» το… πάρτι του Μοκουλέσκου (fot-vid)!

Με 19 πόντους του MVP της αναμέτρησης Έλληνα άσου η Φριντριχσχάφεν έκανε με 3-2 σετ το πολυπόθητο ‘break” στον 4ο τελικό των πλέι οφ της Bundesliga στο Βερολίνο και ανήμερα των 68ων γενεθλίων του τεχνικού της Μπερλίν, ισοφάρισε σε 2-2 νίκες στέλνοντας την διεκδίκηση του τίτλου σε 5ο τελικό.

Μετά τις 2 νίκες σε 3 μέχρι σήμερα τελικούς με την Φριντριχσχάφεν περίπου 7.500 φίλοι της Μπερλίν ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν στο επιβλητικό “Μαξ Σμέλινγκ Χάλε” τον 9ο τίτλο του συλλόγου και 1ο του πρώην τεχνικού των φιλοξενούμενων στον βερολινέζικο πάγκο, Στέλιαν Μοκουλέσκου, που θα αποτελούσε το “κερασάκι” στη σημερινή  φιέστα γενεθλίων του Ρουμανογερμανού τεχνικού των 19 συνολικά τίτλων!

Στα δύο πρώτα σετ, η παρέα του Θανάση Πρωτοψάλτη κατάφερε να “παγώσει” από νωρίς την κερκίδα καθώς μετά το 1-0 με 25-19, η Κυπελλούχος Γερμανίας πήρε με 33-31 και το καθοριστικό δεύτερο σετ, 2-0.

Στη συνέχεια η Μπερλίν αντέδρασε, ήταν καλύτερη σε επίθεση και μπλοκ με αποτέλεσμα χάρις στη συμπαράσταση του κόσμου να “απαντήσει” με 25-22, 25-19 στα κερδισμένα σετ της Φριντριχσχάφεν ισοφαρίζοντας σε 2-2.

berlin_friedrichshafen

Στο τάι μπρέικ όμως με κορυφαίο τον δικό μας διεθνή, Θανάση Πρωτοψάλτη οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς προβάδισμα 5-2, 10-8, 12-9 και διατηρώντας μέχρι τέλους αυτή την πολύτιμη διαφορά έφτασε με 15-13 στη νίκη που της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίσει την προσεχή Τετάρτη 9 Μαϊου στον 5ο τελικό μπροστά στον κόσμο της, στην “ZF Arena” το φετινό νταμπλ.

Πολυτιμότερος παίκτης και τοπ σκόρερ της Φριντριχσχάφεν με 19 πόντους (18/38 επ., 58% υπ, 33% αρ., 1 μπλοκ) ο Πρωτοψάλτης, άλλους 16 πόντους πρόσθεσε ο Σόσενχάϊμερ, ενώ για την Μπερλίν ο Αμερικανός Άνταμ Γουάιτ με τους 26 πόντους που σημείωσε αρκέστηκε στον τίτλο του τοπ σκόρερ του 4ου τελικού.

Δείτε πως έφτασε στο 2-0 η ομάδα του Πρωτοψάλτη