ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ρούσης στην Εθνική Γυναικών

Ο Ρούσης στην Εθνική Γυναικών

O Γιώργος Ρούσης είναι και επίσημα πλέον ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής γυναικών έπειτα από την απόφαση που έλαβε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο η διοίκηση της ΕΟΠΕ.

Ο Γιώργος Ρούσης έχοντας περάσει από τους πάγκους του Μαρκόπουλου, της Αγίας Παρασκευής, του Ιωνικού ΝΦ, του Παναθηναϊκού και του Πανναξιακού, αναλαμβάνει τις τύχες της Εθνικής μας ομάδας γυναικών με την Ομοσπονδία να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας έπειτα από απόφαση που έλαβε στο τελευταίο της διοικητικό συμβούλιο.

«Σίγουρα αποτελεί μια δικαίωση για μένα, ιδιαίτερα μετά τη φετινή χρονιά και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τη διοίκηση του Πανναξιακού που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω εδώ στη Νάξο, αλλά και τη διοίκηση της ΕΟΠΕ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Δεν ήταν αυτοσκοπός το να βρεθώ στον πάγκο της Εθνικής, αλλά στη ζωή μου και στην προπονητική μου θέλω πάντα να βελτιώνομαι συνεχώς, να θέτω νέα όρια, νέους στόχους. Σίγουρα η Εθνική ομάδα αποτελεί ύψιστη τιμή για τον καθένα και το ίδιο ισχύει και για μένα», δήλωσε στο www.volleyball.gr  ο 38χρονος τεχνικός ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Η Εθνική χρειάζεται στήριξη από όλους. Ομοσπονδία, αθλήτριες, προπονητές. Σίγουρα η παρουσία σε μια μεγάλη διοργάνωση λείπει τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι ένας στόχος εφικτός γιατί υπάρχει το υλικό. Προσωπικά θεωρώ ότι τα προηγούμενα χρόνια οι προπονητές έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν με βάση τα όσα τους προσέφεραν, αλλά για να έρθει η επιτυχία χρειάζεται οργάνωση και συλλογική προσπάθεια», είπε αρχικά και συμπλήρωσε «Έχουμε μπροστά μας στα τέλη Μαΐου τον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που εξ ορισμού είναι ένας δύσκολος στόχος για την παρούσα κατάσταση της Εθνικής. Ο άμεσος στόχος όμως η δημιουργία του βασικού πυρήνα της ομάδας που θα οδηγήσει την εθνική στην πρόκριση στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θεωρώ ότι η παρουσία μας στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2019 είναι ένας ρεαλιστικός στόχος».

Το who is who του Γιώργου Ρούση

Ο 38χρονος τεχνικός (έχει γεννηθεί στις 4 Ιανουαρίου 1979) ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειρας του, τον ΑΟ Μαρκόπουλου όπου δούλεψε ως συνεργάτης του Σούλη Τουρσούγκα αρχικά και του Γιώργου Λυκούδη στη συνέχεια (2005-2010), τον οποίο ακολούθησε στην Εθνική γυναικών (2008-2009), ενώ την επόμενη χρονιά (2009-2010) ήταν συνεργάτη στην Εθνική Γυναικών του Ιταλού Τζιάνι Καπράρα.

Την σεζόν 2010-2011 ήταν πρώτος προπονητής στην ΑΕ Αγίας Παρασκευής (Α2 Γυναικών) και την επόμενη (2011-2012) ήταν στον πάγκο του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε και την σεζόν 2012-2013, αλλά τον Νοέμβριο του 2012 ανέλαβε τον Παναθηναϊκό όπου παρέμεινε μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ενώ από τον Ιούνιο είναι ο προπονητής του Πανναξιακού με τον οποίο φέτος αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου στην Γλυφάδα.