ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο ΣΦΕΕΟΠ τιμά 32 παλαίμαχους διεθνείς

Ο ΣΦΕΕΟΠ τιμά 32 παλαίμαχους διεθνείς

Τους παλαίμαχους διεθνείς αθλητές που έβαλαν πρώτοι το δικό τους λιθαράκι στις Εθνικές μας ομάδες τιμά την Κυριακή (10:30 – Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΣΗΕΑ) ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών ομάδων… Μια ιστορική εκδήλωση που αναμένεται να ξαναφέρει κοντά τους πρωτοπόρους των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων που φόρεσαν την φανέλα με το Εθνόσημο σε δύσκολες εποχές…

Η ανακοίνωση του ΣΦΕΕΟΠ

Μια ιστορική εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εφέτος 50 χρόνων από την πρώτη επίσημη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών σε διεθνή διοργάνωση (Μεσογειακοί Αγώνες, Τύνιδα 1967). Ακολούθησε η παρθενική συμμετοχή της, την ίδια χρονιά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Τουρκία 1967).

Για πρώτη φορά θα τιμηθούν οι αθλητές που έβαλαν μεταπολεμικά τα θεμέλια της ελληνικής πετοσφαίρισης και φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο στα πέτρινα χρόνια του αθλήματος.

Στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ώρα 10.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Α’ όροφος) θα τιμηθούν για την προσφορά τους στις Εθνικές Ομάδες παλαίμαχοι διεθνείς πετοσφαιριστές της περιόδου 1950-67 ενώ θα παρουσιασθούν μοναδικά ντοκουμέντα για την ιστορία της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Για τον ΣΦΕΕΟΠ η εκδήλωση της Κυριακής αποτελεί μια οφειλόμενη τιμή για την προσφορά τους σε όσους άνοιξαν τον δρόμο για τη διάδοση και την καθιέρωση της πετοσφαίρισης μεταξύ των δημοφιλέστερων αθλημάτων (και) στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βετεράνοι διεθνείς αποτελούν εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινωνίας και κόσμησαν με την παρουσία τους τον δημόσιο βίο της χώρας μας.

Αναλυτικά (ανά περίοδο) οι βετεράνοι διεθνείς που θα τιμηθούν:

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 1957

Ανδρικόπουλος Θόδωρος

Εφραιμίδης Νίκος

Κομπορόζος Στέλιος

Κοντοβουνήσιος Αλέκος

Κουμουνδούρος Δημήτρης:

Παπούλιας Κάρολος

ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1959-63

Δεληγιαννάκης Θόδωρος

Δημητρούλιας Σπύρος

Κοροτζής Ιωάννης

Κουγιουμτζής Βαγγέλης

Λεώβαρις Αντώνης

Μαργαρίτης Γιώργος

Μερκάτης Διονύσης

Μπεργελές Ανδρέας

Πέρρος Ζαφείρης

Πουλιτσίδης Γιώργος

Ρήγας Κώστας

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1967

Δρακόπουλος Γιώργος

Εξαδάκτυλος Θόδωρος

Κολοκοτρώνης Βασίλης

Κριτσοταλάκης Νίκος

Λελούδας Στέφανος

Λοράνδος Ανδρέας

Μαργαρίτης Θανάσης

Μπεργελές Νίκος

Παντελιάς Κυριάκος

Χασάπης Ντίνος

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥ 1967

Αγραπιδάκης Ρούλης

Κουμπλής Τάσος,

Λάνθιμος Αντώνης

Σισμανίδης Νίκος

Συρίβλης Δημήτρης