ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τζίμπα «χτυπά» το χρυσό του 2012 στα… χαρτιά!

Ο Τζίμπα «χτυπά» το χρυσό του 2012 στα… χαρτιά!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016  φιλοδοξεί μέσω… Λονδίνου και αποκαλύψεις για ρωσικό ντόπινγκ να φτάσει σε… καρέ χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων πολύ πριν από το ραντεβού του 2020 στο Τόκιο.

Ο θρυλικός πρώην αρχηγός της “σελεσάο”, Τζίμπα σε πρόσφατη εκπομπή της βραζιλιάνικης τηλεόρασης αποκάλυψε πως τις προσεχείς μέρες θα ταξιδέψει στην Ελβετία για να συζητήσει με τις αρμόδιες αρχές της ΔΟΕ, το αίτημα της Βραζιλίας να απονεμηθεί στη χώρα του το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2012.

Ο νυν προέδρος της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (FIVB), επικαλούμενος πληροφορίες που έχει για 7 Ρώσους αθλητές που βρέθηκαν “ντοπέ”, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα αναφέρονται και στην πρόσφατη έρευνα του Καναδού , Richard McLaren για λογαριασμό της WADA,  θα συζητήσει με τους “Αθάνατους”  το ενδεχόμενο να απονεμηθεί στην Βραζιλία το χρυσό μετάλλιο, που έχασε με 3-2 σετ στον συγκλονιστικό τελικό έπειτα από ανατροπή της παρέας του εκπληκτικού Μουζέρσκι.

Στις συγκλονιστικές του αποκαλύψεις ο Καναδός Καθηγητή του Αθλητικού Δικαίου και μέλος της Ανεξάρτητης Επιτροπής της WADA, υποστηρίζει πως από το 2010 στη Ρωσία λειτουργούσε υπό το καθεστώς του… ντόπινγκ και μάλιστα συνεχίστηκε μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Καζάν το 2015, πάντα υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης!

Μάλιστα όπως επιβεβαιώνεται και από ρωσικές ιστοσελίδες ο θηριώδης κεντρικός της Μπέλγκοροντ, που έφερε τα πάνω κάτω με την απόδοσή του στο Λονδίνο, ήταν ένας από τους 1.000 περίπου αθλητές της Ρωσίας που βρέθηκαν δις θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, χωρίς όμως να αποκλειστούν ή να τιμωρηθούν ποτέ.