ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζούριτς, το… παγωτό και η σκληρή δουλειά!

Ο Τζούριτς, το… παγωτό και η σκληρή δουλειά!

Με τον αρχηγό της Εθνικής μας να δηλώνει πολύ ευτυχισμένος για την επιστροφή του στα γήπεδα έπειτα από ένα διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού η Βερόνα επικράτησε εντός έδρας το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου  με 3-0 (25-19, 25-21, 25-22) σετ της Βίμπο Βαλέντια στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Πιο σημαντικό όμως και από το τρίποντο για την ομάδα του Σέρβου τεχνικού, Νίκολα Γκρμπιτς ήταν η συμμετοχή του διεθνούς μας άσου, Δημήτρη Τζούριτς στο ματς, όπου προερχόμενος από τραυματισμό, αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τρίτο σετ και πέτυχε 3 πόντους με 3/5 επιθέσεις. Να σημειωθεί ότι οι πρόσφατες εκτιμήσεις επιστροφής του “Μήτσου” τον ήθελαν να ξαναμπαίνει στα γήπεδα με το νέο έτος!

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος, όπως ένα παιδί που τρώει παγωτό!” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζούριτς μετά την επιστροφή του και πρόσθεσε: “Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που ένιωσα τελευταία φορά ανάλογα συναισθήματα και μολονότι δεν είμαι ακόμη 100% έτοιμος χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να προσφέρω στην ομάδα μου και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Δεν ξέρω πότε θα είμαι πλήρως έτοιμος, αυτό που ξέρω είναι ότι συνεχίζω να δουλεύω στο 100% για να μπορέσω ώστε να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα, το σύλλογό μου και τους οπαδούς μας.”

Εκτός όμως του Τζούριτς, ευχάριστα ήταν τα νέα και για τον έτερο απόντα, Μπιραρέλι, που αγωνίστηκε ως αλλαγή  στο πρώτο σετ σημειώνοντας 1 πόντο. Με τη νίκη αυτή η Βερόνα έφτασε τους 24 βαθμούς και φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Στο Μιλάνο η Καστελάνα Γκρότε του διεθνή, Γιώργου Τζιουμάκα, δεν κατάφερε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου να ξεπεράσει το εμπόδιο των γηπεδούχων, καθώς ηττήθηκε με 3-0 (25-16, 25-20, 25-13), παρά τους 14 πόντους του κορυφαίου των φιλοξενούμενων με 14 πόντους Έλληνα άσο, τον οποίο, σύμφωνα με ψιθύρους από Ιταλία, ο Λορεντζέτι σκέφτονταν για πρώτη φορά φέτος να μην ξεκινήσει ως βασικό και να χρησιμοποιήσει στην θέση του διαγώνιου τον Καζανίγκα, κάτι που δεν έγινε. Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 18π ο Σκοτ της Μιλάνο.