Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Η απίστευτη… Οδύσσεια των «Πειρατών»

Η απίστευτη… Οδύσσεια των «Πειρατών»

Ούτε στον…εχθρό του δεν θα εύχονταν ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ να τραβήξει την ταλαιπωρία που ζει εδω και μερικές μέρες η νησιωτική ομάδα, που για 7η μέρα βρίσκεται σε… διόδια, αεροδρόμια και λιμάνια!

Οι “Πειρατές, που επιτέλους αναμένεται να φτάσουν ακτοπλοικώς στις 22.00 απόψε στην έδρα τους, έζησαν για 7 ημέρες μία παραγματική Οδύσσεια, που, αν άλλαζε κανείς τον τόπο προορισμού της Ιθάκης, σε Σύρο, θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τον Κώστα Καβάφη.

Γιατί μπορεί στο ταξίδι της η αποστολή να μη συνάντησε Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, ωστόσο η επιστροφή της έπειτα από μία εβδομάδα στην Ερμούπολη, αποδείχθηκε πραγματικός “Γολγοθάς”!

Όλα άρχισαν την προηγούμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, όταν με προορισμό το Ηράκλειο για το ματς με τον ΟΦΗ, η ομάδα του Ιγκόρ Γιούρισιτς, ξάγρυπνη ταξίδεψε στη 01.00 τα ξημερώματα ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά. Μετά από 6 ώρες το πλοίο “έδεσε” στο λιμάνι και από εκεί η νησιώτικη αποστολή μετέβη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου πέταξε για την Κρήτη. Με το τρίποντο και τις απαραίτητες… δραμαμίνες στις αποσκευές του το απόγευμα της Τετάρτης ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, “μπάρκαρε” και πάλι για τον Πειραιά. Eκεί την Πέμπτη τους περίμενε το πούλμαν για να τους πάει οδικώς στη Βέροια. Έπειτα από παραμονή τριών ημερών στην πόλη της Ημαθίας, “τσάμπα” όπως αποδείχθηκε, αφού λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στο Φίλιππο Βέροιας, το ματς της 8ης αγωνιστικής αναβλήθηκε, οι “Πειρατές” την Κυριακή μπήκαν ξανά στο πούλμαν, για να γυρίσουν στον Πειραιά, όπου εκεί φτάνοντας ενημερώθηκαν ότι  λόγω των θυελλωδών ανέμων, το Λιμενικό σήκωσε “απαγορευτικό”! Τελικά, το πλοίο αναχώρησε λίγες ώρες αργότερα και εκτός εξαιρετικού απροόπτου, η “οδύσσεια” της αποστολής του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, αναμένεται να λήξει απόψε το βράδυ, με τους νησιώτες να “πατάνε” ξανά Ερμούπολη.

Κι αν σκεφτεί κανείς εκ των υστέρων πως ο Φοίννικας Σύρου ΟΝΕΧ έζησε αυτό τον “Γολγοθά”, ουσιαστικά χωρίς λόγο, αφού δεν έγινε το ματς στην Βέροια, και προσθέσει στα αεροπορικά-ναυτικά μίλια, στα χιλιόμετρα, στην  ταλαιπωρία και τα έξοδα της νησιωτικης ομάδας, θα καταλάβει πόσο “ευλογημένο” είναι το “καμάρι” της Σύρου, που έχει στο πλευρό του έναν χορηγό, του μεγέθους της ΟΝΕΧ, αφού μία ανάλογη αποστολήγια θα ήταν αυστηρά “απαγορευτική” για τις περισσότερες ομάδες της Volley League 2020-2021.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που παρά την “Οδύσσεια” που έζησαν τα μέλη της ννησιωτικής αποστολής δεν έχασαν ούτε στιγμή στο ταξίδι το χαμόγελο από τα χείλη τους, όπως φαίνεται και στη φωτό κατά τη διαρκεια γεύματος στο πλοίο.

Ωστόσο, εδω και λίγες ώρες υπάρχει κι άλλος ένας λόγος για να χαμογελούν οι “Πειρατές” αφού ο “εγκλωβισμένος” στο Τελ Αβίβ Θάνος Μαρούλης εξασφάλισε έγκριση για να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Αύριο ο νεοπαοκτηθείς άσος θα ταξιδέψει στην Φρανκφούρτη και την Τετάρτη αναμένεται στη Σύρο, όπου με την χθεσινή άφιξη και του Αμερικανού Κουπόνο Φέι, θα συμπληρωθεί το φετινό “παζλ διάκρισης” του Φοίνικα Σύρου ONEX.