CHALLENGE CUP

Οι Ελληνίδες των ανατροπών!

Οι Ελληνίδες των ανατροπών!

Στο χθεσινό α’ ματς της βελγικής Αστερίξ με τον Ολυμπιακό στο Μπέβερεν για τις “8” του Challenge Cup άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη. Παρά τη φήμη της παρέας των ανυπόταχτων γηπεδούχων, οι Ελληνίδες ήταν εκείνες που ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-1 σετ και σα να’ χουν πέσει από… μικρές στη χύτρα με το μαγικό ζωμό, πανηγύρισαν στο τέλος με τους ενθουσιώδεις οπαδούς τους το “χρυσό” διπλό με 3-2 σετ.

Στο 25ο τεύχος του δημοφιλούς κόμιξ των Γκοσινί-Ουντερζό, που κυκλοφόρησε το 1979 με τίτλο “Ο Αστερίξ στους Βέλγους” ο Καίσαρας είχε πει πως οι Βέλγοι είναι οι γενναιότεροι όλων των Γαλατικών λαών. Όταν λοιπόν τα λόγια του Ρωμαίου αυτοκράτορα έφτασαν στα αυτιά του Μαζεστίξ, εκείνος πήγε με τους υπόλοιπους… τρελούς Γαλάτες στο Βέλγιο με σκοπό να δείξει στον κόσμο ότι στην πραγματικότητα οι Αρμορικανοί είναι οι καλύτεροι.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και χθες στο Μπέβερεν… Οι Βελγίδες, έχοντας αποκλείσει στους δύο προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης την Μιλούζ (Γαλλία) της Αθηνάς Παπαφωτίου και την Βάσας (Ουγγαρία) της Έλενας Κουντουρά, σκέφτηκαν πως είναι η σειρά να… τριτώσει το καλό απέναντι στις Ελληνίδες “πελάτισσες”. Λογάριζαν όμως χωρίς την ομάδα του Κοβάτσεβιτς, που με αρκετούς… τρελούς οπαδούς τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης και μία ακόμη παλικαρίσια ανατροπή, έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση και “χατ τρικ” στα τρία σερί νικηφόρα  ματς των 5 σετ στη φετινή διοργάνωση. Κάτι που φανερώνει αναμφίβολα το “μέταλλο” και την ποιότητα της ομάδας του Κοβάτσεβιτς, που επιστρέφει θριαμβεύτρια την Πέμπτη 23/2 στις 16.30 στο “Ελ. Βενιζέλος” από μία ακόμη φετινή επικίνδυνη εκτός έδρας, επιτυχημένη, αποστολή!

Φυσικά η βελγική Αστερίξ έδειξε στο Μπέβερεν πως δίκαια έχει φτάσει στις 8 κορυφαίες ομάδες του θεσμού και όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Ολυμπαικού οι “ερυθρόλευκες” δεν  θα πρέπει να εφησυχάζουν επ’ ουδενί ενόψει της δύσκολης ρεβάνς στου Ρέντη.

ΜΠΡΑΝΚΟ ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, ένα καλό αποτέλεσμα για τον επαναληπτικό στην έδρα μας. Στα τελευταία τρία ματς, στο κύπελλο με την Κηφισιά, με τον Παναθηναϊκός και απόψε, δεν παίξαμε το ίδιο καλά όπως κάνουμε συνήθως. Κάνουμε αρκετά κάθη σε όλους τους τομείς του ματς. Προφανώς τα κορίτσια είναι κουρασμένα από τα συνεχόμενα ματς και τα ταξίδια που κάνουμε συνεχώς τον τελευταίο καιρό. Αλλά, τους αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια γιατί βρήκα την δύναμη και σε σημεία που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, τις στιγμές που ο αντίπαλος έπαιζε πολύ καλό βόλεϊ, είχαν τον τρόπο να κάνουν το παιχνίδι τους και να πάρουν τη νίκη. Και φυσικά με τη βοήθεια των οπαδών μας, οι οποίοι μας στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, όχι μόνο στα σημεία που ήταν δύσκολα τα πράγματα, και χωρίς αυτούς η νίκη θα ήταν απίθανο να έρθει!»

ΑΡΕΤΑ ΚΟΝΟΜΗ: «Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Έπαιζαν στην έδρα τους και θα προσπαθούσαν για κάθε μπάλα. Μας δυσκολέψανε πάρα πολύ σήμερα. Όμως αυτά τα παιχνίδια πλέον είναι καθαρά θέμα ψυχολογία. Ήταν μεγάλη ανατροπή για μας. Είμαστε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να παίρναμε το ματς με άλλο σκορ, αλλά κρατάμε τη νίκη και προχωράμε βλέποντας το δεύτερο παιχνίδι. Συνεχίζουμε την καλή πορεία μας στην Ευρώπη. Και μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια και στο κύπελλο Ελλάδας. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, από την καρδιά μας. Υπήρχε μια ατμόσφαιρα τρομερή και μας έδωσαν ώθηση για το κάτι παραπάνω».

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: «Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά αυτή την προσπάθεια, αλλά κάναμε πάρα πολλά λάθη στα επόμενα δύο σετ. Προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε σιγά-σιγά, πόντο-πόντο για να καλύψουμε τη διαφορά. Είναι μια ομάδα, η ομάδα που παίξαμε σήμερα, αλλά το θέλαμε πολύ περισσότερο, τα καταφέραμε και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Θέλουμε πολύ να γίνει το ίδιο και στο Ρέντη, στο σπίτι μας, να πάρουμε τη νίκη και εκεί για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση.

Για τον κόσμο, η κεντρική του Ολυμπιακού τόνισε: «Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους που ήρθαν και μας στήριξαν. Είναι πολύ σημαντικό σε παιχνίδι εκτός έδρας να έρχονται οπαδοί του Ολυμπιακού και να μας στηρίζουν. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα θέλαμε να μας στηρίξετε και το Ρέντη».